Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Joana Survilaitė ralio vasaros sezoną pasitinka su atnaujintu automobilio dizainu

Vienintelio moteriško ralio ekipažo Lietuvoje komanda Kaune vykusioje Lietuvos automobilių ir motociklų sporto parodoje lankytojus ir savo gerbėjus pasitiko įspūdingu stendu, kuriame pristatė atnaujintą savo automobilio „Mitsubishi Lancer Evo IX“ dizainą.
Autosporto paroda Kaune
Autosporto paroda Kaune / Mato Valiulio nuotr.

Parodoje lankytojų neatsiginė „Technorama“ stendas – išskirtinis Lietuvoje lenktynių simuliatorius. Jis yra valdomas kompiuteriais, turi tris monitorius, rankinį stabdį, sankabą ir pavarų perjungėją. Pasak Joanos Survilaitės, ši smagi pramoga ir mėgėjui gali suteikti lenktynių trasoje patiriamo adrenalino bei patobulinti vairavimo įgūdžius.

„Tai puiki priemonė treniruotėms, galinti padėti mokytis trasą, jausti pagreitį bei tobulinti įgūdžius, – pasakoja Joana, lenktynių stimuliatorių išbandžiusi ne vieną kartą, – Tačiau nereikia pamiršti, kad ralis – tai ir ne vienoda kelio danga, ir skirtingos oro sąlygos, todėl pilnai pasiruošti būtent ralio lenktynėms šios priemonės nepakaktų, nes jis sukurtas imituoti žiedines lenktynes. Nei vienas žaidimas, koks jis bebūtų, neatspindi realybės. Šis lenktynių stimuliatorius – smagi pramoga ir puikus laiko praleidimas,“ – teigia lenktynininkė.

Per parodoje vykusias varžybas, kuriose dalyvavo žinomi lenktyniniai Šarūnas Pladas, Rimvydas Agurkis, Aurelijus Simaška, Martynas Griška, žurnalistas Ramūnas Fetingis ir kiti, Joana Survilaitė pirmavo. Tačiau paskutinis lenktynėse sudalyvavęs Tauras Tunyla aplenkė Joaną, tačiau vos keliomis sekundėmis. 

Mato Valiulio nuotr./Autosporto paroda Kaune
Mato Valiulio nuotr./Autosporto paroda Kaune

Kalbėdama apie šių metų planus ir iššūkius Joana išliko paslaptinga.

„Aš visuomet kartoju mylimą posakį „Ne žodžiais, o darbais mes tėvynę mylime“, – šypsosi Joana, – Žinoma, stengsiuosi pagerinti rezultatus ir važiuoti greičiau, bet viską pamatysite lenktynėse!“

Prisimename ir anksčiau per kitus interviu sakytą Joanos posakį: „Kas manęs nesužlugdo, tas mane padaro stipresne“, puikiai suprantame, kad drąsos šiai jaunai lenktynininkei netrūksta.

Daug lankytojų savo stende sulaukusi lenktynininkė neslepia, kad liko sužavėta gerbėjų ketinimais gamintis rožinius plakatus ir jau už ne pilno mėnesio – gegužės 25-26 dienomis – vyksiančiame Vilniaus ralyje aktyviai palaikyti ekipažą.

Paklausėme, kuo gi ypatingas naujasis automobilio dizainas?

„Palikome tokią pačią automobilio spalvą, tik labiau išryškinome patį logotipą ir komandos pavadinimą,“ – apie naująjį dizainą pasakojo Joana.

Šiais metais atnaujintame automobilio dizaine atsisakyta griežtų dizaino elementų, išryškintas stilizuotas „Peliukas“, kuris yra Joanos Survilaitės talismanas dar nuo pergalių kartingo varžybose laikų. 

VIDEO: Autosporto paroda Kaune

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius