Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Ką Šarūnas Pladas mano apie jam iššūkį metusį britą Leoną Jeacocką?

Sekmadienį „Nemuno žiede“ pamatysime daug metų neregėtą reginį, nepabūgęs mūsų gąsdinančios trasos į Lietuvą atvyksta aukščiausio lygio lenktynininkas. Pakalbinome garsiausią mūsų šalies motosporto žvaigždę apie tai, ką jis mano apie atvažiuojantį ir jam iššūkį pasiruošusį mesti britą.
Šarūnas Pladas. LMSF nuotr.
Šarūnas Pladas

Kaip jau anksčiau rašėme, šį sekmadienį „Nemuno žiede“ susidurs tikri motosporto titanai.

Ką Šarūnas Pladas galvoja apie Leoną Jeacocką?

Interviu metu Šarūnas tik pasakė, kad nežinant tikslaus konkurento lygio, labai sunku tinkamai įvertinti jo pajėgumą. Tačiau esą jei lenktynininkas važiuoja viename stipriausių nacionalinių čempionatų pasaulyje („British superbike championship“ – red. pastaba), tikrai turi būti greitas.

Garsus sportininkas tik pažymėjo, kad jei atletas tikrai yra aukšto meistriškumo, jis geba gana greitai perprasti jam naują trasą ir gali parodyti puikų rezultatą. Tiek jog kadangi niekada praeityje nesame „Nemuno žiede“ sulaukę tokio lygio svečių iš užsienio, kone neįmanoma pasakyti, kaip jam seksis. Baigdamas komentuoti varžovą jis tik pastebėjo, kad seniau čia debiutuodami tikrai greiti Baltijos šalių sportininkai, sugebėdavo gana greitai adaptuotis.

Ar realu pagerinti trasos rekordą?

„Manau Kačerginėje tikrai galima važiuoti greičiau nei per 1 minutę ir 9 sekundes. (šiuo metu pačiam Š.Pladui priklauso šios trasos rekordas 1:09,479 min.). Vienintelis klausimas ar čia kada nors atvažiuos tikrai greitas lenktynininkas ir kiek jis bus greitas. Man ir manau daugeliui kitų motosportu besidominčių įdomu, ką L.Jeacockas pademonstruos. Viską pamatysime lenktynių savaitgalį“, - sakė Š.Pladas.

Paklaustas ar pats tikisi pagerinti sau pačiam priklausantį rekordą sportininkas buvo atsargus sakydamas, kad tokių dalykų nesuplanuosi. Anot Š.Plado, tik laikas parodys ar buvai tinkamai pasiruošęs. Lenktynininkas mano, kad šiemet neturėjo tiek daug galimybių treniruotis, kad galėtų užtikrintai sau kelti tokius tikslus.

„Nepaisant visko jaučiuosi, kad esu pakankamai geros formos, kad važiuočiau arti rekordinio tempo, tačiau ar galėsiu jį pagerinti - pamatysime tik varžybų metu. Viskas priklauso nuo sportininko sezono metu įdėto darbo ir daug kitų faktorių“, - komentavo Š.Pladas.

Paklaustas ar jaučiasi savo namų trasos meistru Š.Pladas nustebino išdavęs, kad tikrai nesijaučia šios trasos specialistu. Net mano, kad mūsų šalyje yra žmonių, kurie šioje trasoje yra įveikę daugiau ratų, nei jis. Anot garsaus sportininko, seniau jis į Kačerginę atvažiuodavo tik kelis kartus metuose, kad sudalyvautų Lietuvos čempionato varžybose.

Apie 2015 m. debiutą pasauliniame „WorldSBK“ čempionate

Š.Pladas papasakojo apie savo neįtikėtiną pasiekimą: „Tai buvo vienas iš didžiausių sau gyvenime iškeltų tikslų. Mano pasiruošimas ar tuometinė forma tikrai nebuvo aukščiausia mano karjeroje. Tai, kokių pamokų tada gavau man liks ilgam. Svarbiausia buvo ne pats faktinis startas, o procesas ir kelias vedantis iki to.“

Aš sau norėjau įrodyti, kad tas paprastas berniukas iš kaimo, gali pats paruošti motociklą ir atsistoti prie starto linijos šalia geriausių pasaulio lenktynininkų.

„Juk aš galėjau už tam tikrą pinigų sumą tiesiog gauti vienos iš komandų paruoštą motociklą ir tiesiog važiuoti lenktynėse. Tačiau aš sau norėjau įrodyti, kad tas paprastas berniukas iš kaimo, su minimaliu biudžetu gali pats paruošti motociklą ir juo nuvažiavęs į tarptautinę trasą, atsistoti prie starto linijos šalia geriausių pasaulio lenktynininkų. Ir aš sau atsakiau į klausimą, kad tai yra įmanoma. Taip, tai užtruko ilgiau nei planavau, bet supratau, kad jei tik yra didžiulis noras, visgi gali tai padaryti.“

„Aš sėkmingai kvalifikavausi lenktynėms, jose su savo pačio gamybos motociklu nesugedau, sėkmingai finišavau ir net sau nepažįstamoje trasoje, nebuvau aplenktas ratu. Labai džiaugiuosi tuo pasiekimu, nes juk kiekvienas kuriame savo pačio gyvenimą, savo istoriją“, - pasakojo Š.Pladas.

Kodėl motociklą puošia įprastai laimės neatnešantis 13-tas numeris?

Š.Pladas juokais paklaustas, ar tokį numerį pasirinko nes yra už sėkmę motociklų sporte velniui pardavęs sielą tik nusišypsojo.

„Viskas daug paprasčiau, kai registravausi startuoti „WorldSBK“ čempionate, įprastai važiuodavau su 53 numeriu, tačiau jis buvo užimtas. Tuomet norėjau 35 numerio, tačiau ir jis buvo pasirinktas kito sportininko. Kadangi vis tiek norėjau numerio su trejetu, liko tik tryliktu numeriu pažymėtas skaičius. Todėl registruodamas jį ir pasirinkau. Kadangi tuo metu viskas atrodė itin sudėtinga ir blogiau būti atrodo net negalėjo, galvojau, kad šis pasirinkimas man dar labiau nepakenks. Kadangi lenktynių metu nieko blogo neatsitiko, nuo tų 2015-ųjų taip ir likau prie šio numerio, kurį pasilikau kaip savą“, - savo pasirinkimą aiškino Š.Pladas.

- Kodėl Š.Plado niekada taip ir nepamatėme „MotoGP“?

- Jei gimtum kur nors pietuose, turėtum galimybę tuo užsiimti nuo pat mažo amžiaus, viskas gal būtų kiek kitaip. Nuo mažens turėjau didžiulį norą, svajonę, tačiau pradžioje lenktyniavau tik iš savo asmeninių lėšų. Mano galimybės buvo labai ribotos, plius jaunystėje nebuvo jokių trenerių, nebuvo net ko paklausti elementaraus patarimo. Visko turėjau išmokti tik iš praktikos, tik pats bandydamas, tobulėjau galbūt tik kokio nors savo talento ir begalinio noro dėka. Tiesiog neturėjau tinkamų galimybių pilnai realizuoti savo potencialą.

Na, bet esi kur esi. Niekada nesvarsčiau, kas būtų jei būtų, pasisekė man ar ne. Tiesiog džiaugiuosi tuo, kur esu ir ką darau. Lenktyniaujant būna smagių akimirkų, bendraminčių kompanijoje kartu tikrai gerai praleidžiame laiką. Atitrūkstame nuo savo kasdienių rūpesčių ir rutinos. Man tai visad buvo svarbi gyvenimo dalis.

Primename, kad šį sekmadienį, „Nemuno žiede“ bus surengtas penktasis „Tukada Lietuvos Plento žiedo čempionato“ etapas. Jame susigrums svečias iš Didžiosios Britanijos Leonas Jeacockas ir mūsų šalies autosporto pažiba Šarūnas Pladas. Įėjimas į renginį nemokamas.

Kviečiame visus atvykti ir palaikyti tautiečius istorinėse motosporto varžybose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius