Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kas pakeis karjerą „Formulėje-1“ baigusį Nico Rosbergą?

Pradedant nuo praėjusio penktadienio, „Mercedes“ komandos vadovui Toto Wolffui tenka atsakinėti į vieną ir tą patį klausimą – kas pakeis karjerą „Formulėje-1“ pabaigusį Nico Rosbergą.
Nico Rosbergas
Nico Rosbergas / „Scanpix“ nuotr.

Italų „Gazzetta dello Sport“ cituoja T.Wolffo žodžius, kad ieškodamas kandidato Rosbergui pakeisti, jis nenori sudaryti problemų „Ferrari“ ar „McLaren“ komandoms.

„Aš neturiu ketinimų kištis į vidinius „Ferrari“ reikalus, – sakė T. Wolffas. – Aš net nežinau, ar Sebastianas Vettelis turi noro pereiti pas mus. Tas pats yra ir su kitomis komandomis: ką „Ferrari“ ar „McLaren“ darys gruodį be Vettelio ar Alonso? Arba „Williams“ be Valtteri Botto? Panašūs variantai man mažiausiai patinka. Nors mane atakuoja telefono skambučiais. Man jau skambino 80 proc. F-1 pilotų”.

Aš net nežinau, ar Sebastianas Vettelis turi noro pereiti pas mus.

Kartu T.Wolffas neatmeta, kad „Mercedes“ gali užsiimti kurio nors jaunimo programos piloto „stūmimu“ - Pascalio Wehrleino ar Estabano Ocono arba pakviesti pilotą, kurio statusas būtų žemesnis nei Lewiso Hamiltono.

„Pirmas variantas, kurį reikia apsvarstyti, tai scenarijus, pagal kurį komandoje būtų pilotas Nr.1 ir pilotas Nr.2, – pažymėjo Wolffas. – Kažkas panašaus į tai, kaip buvo „Ferrari“ Michaelio Schumacherio ir Felipes Massos laikais. Kalba apie tai, kad pasikviestume pilotą, kuris stabiliai

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Toto Wolffas, „Mercedes GP“ komandos akcininkas
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Toto Wolffas, „Mercedes GP“ komandos akcininkas

uždirbtų taškus.
Antras variantas – propaguoti mūsų jaunus pilotus, Wehrleiną arba Oconą. Galų gale kitos komandos duoda šansą jauniems lenktynininkams, belieka prisiminti Maxą Verstappeną ir Stoffelį Vandoorną.

Trečias variantas – surasti aukštos klasės pilotą.

Jau nuo pirmadienio aš esu komandos bazėje, kur mes su pačiais geriausiais inžinieriais ieškome paties geriausio varianto“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius