Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kas yra pagrindiniai pretendentai nugalėti „Aurum 1006 km lenktynėse“?

Niekada niekas neprisimena tų, kurie lenktynes baigė antroje vietoje. Jei kalbame apie pergales ištvermės lenktynėse, nėra šalyje garsesnės pavardės už Gelžinius. Audriui Gelžiniui pavyko įgyvendinti daugelio žmonių svajonę, jis išaugino du labai stipriu charakteriu pasižyminčius lenktynininkus Joną ir Igną Gelžinius, kurie skina titulą po titulo „Aurum 1006 km lenktynėse“. Vien per paskutinius 7 metus, kaip šveicariškas laikrodis sustyguotą komandą už nugaros turintys Gelžiniai laimėjo šešis kartus.
Lenktynių Super pole
Lenktynių Super pole / 15min koliažas

Lenktynių naujienos ir rezultatai specialioje rubrikoje

Jonas yra apskritai rekordininkas, jis net devynis kartus yra laimėjęs bendroje įskaitoje. 15min apžvelgs pagrindinius pretendentus, kurie turi galimybių liepos 17 dieną nukarūnuoti Gelžinius, laimėjusius dvejas Palangos lenktynių kvalifikacijas ir pačias lenktynes iš eilės.

VIDEO: Palangos „Aurum 1006 km lenktynių“ kvalifikacijos nugalėtojai sugriovė tris mitus

Kalbant apie aiškius lenktynių favoritusCircle K milesPlus Racing Team“ negalima nepaminėti ir kitų komandos narių. Šalia stabiliųjų Jono ir Igno Gelžinio komandoje taip pat vėl matome Estijos kartingų čempioną Ralfą Aroną (kvalifikacijos nugalėtojas, naujo Palangos trasos rekordo autorius).

Ralfas yra pasirinkęs lietuvio Kazimiero Vasiliausko kelią ir lenktyniavęs nuo pat kartingų iki formulių, kuriose dar visai neseniai varžėsi su dabartinėmis "Formulės 1" žvaigždėmis: Micku Schumacheriu, Lando Norrisu ar George Russellu. Šalia R.Arono bus ir perspektyviausiu jaunu lietuviu lenktynininku tituluojamas Europos „Le Mans“ varžybų dalyvis Julius Adomavičius. Ralfas Gelžinių pašonėje jau yra du kartus laimėję šiose lenktynėse. Ar ši svajonių komandą savo sudėtimi primenanti ketveriukė bus prie „Porsche GT3 Cup II“ automobilio vairo nukarūnuota?

Pagrindiniai pretendentai įveikti „Circle K milesPlus Racing Team“:

„Gera dovana – Šiauliai by RD Sings Reimpex“ su „ Lamborghini Huracán Super Trofeo EVO“

Sudėtis: Audrius Butkevičius, Paulius Paškevičius, Martynas Griška ir Egidijus Gelūnas.

Šis automobilis iš pirmo žvilgsnio primena brutalų, didžiulį itališką bulių, kuris pasiruošęs sudraskyti viską, kas tik jam paklius kelyje. Ši saulės miesto komanda ruošėsi labai atsakingai, kartu su „JUTA racing“ šiemet treniravosi legendinėje „Mugello“ trasoje Italijoje, Creventic serijos varžybose.

VIDEO: Gera Dovana Šiauliai RD Signs Reimpex“ komanda džiaugiasi kvalifikacijos rezultatu

Paskutinėje repeticijoje prieš „Aurum 1006 km lenktynes“, Estijoje vykusiose 6 valandų ištvermės lenktynėse Lambo laimėjo. Prieš tai 6 val. maratoną laimėjo ir Rygoje, taip tik dar sustiprindami savo kaip vienų didžiausių pretendentų laimėti pozicijas statusą.

Tiesa, automobilio degalų bakas sumontuotas galinėje dalyje, todėl yra blogiau aušinamas. Dėl šios priežasties Palangos karštis nėra Lambo sąjungininkas.

Šalia komandos vadovo Audriaus Butkevičiaus prie 620 AG išvystančio bolido vairo sės ir du iš gana skirtingų pasaulių ateinantys sportininkai. Paulius Paškevičius Lietuvos kartingų čempionas, tuo tarpu Egidijus Gelūnas skina pergales ant žvyro, ralio trasose. Ši komanda labai atsakingai ruošėsi šioms varžyboms, bet ar to pakaks šį itališką bulių išmaudyti pergalingame šampane? Tai bus viena didžiausių šių lenktynių intrigų.

„Balpol by SPS automotive performance“ su „Mercedes AMG GT3“

Sudėtis: Nemunas Dagilis, Nerijus Dagilis, Deividas Jocius.

Dar viena svajonių komanda. Broliai Dagiliai yra visiems pažįstami, jie jau tris kartus šiose lenktynėse kopė ant nugalėtojų bendroje įskaitoje podiumo. Šiemet jiems talkins ir kita Lietuvos autosporto legenda – Deividas Jocius, neseniai pirmasis šalies istorijoje važiavęs Pasaulio ralio čempionate su gamyklinės komandos automobiliu.

Ši komanda šiemet važiuos su mūsų kraštuose iki šiol nematytu „Mercedes AMG GT3“ bolidu. Nors ir pats V8 variklį turintis bei 550-560 AG pajėgumą išvystantis automobilis dar nėra gerai išbandytas, jam techninį palaikymą teikia tarptautinio lygio komanda. Kol kas apie paslapties šydu apgaubtos komandos pajėgumą spręsti neįmanoma. Komandos lenktynininkai tikrai pajėgūs triumfuoti, tačiau kaip kitų dalyvių technikos pašonėje atrodys jų „darbo įrankis“ yra didžiulė varžybų mįslė.

„Porsche Club by LG OLED“ su „Porsche 911“

Sudėtis: Mantas Janavičius, Arūnas Tuma, Marius Bartkus, Aurelijus Rusteika.

„Porsche Club by LG OLED“ pernai metais įrodė savo greitį konkrečiais darbais likdami antri bendroje įskaitoje. Tarp komandos narių yra ir 2006 m. šiose lenktynėse laimėjęs Aurelijus Rusteika. Komanda atrodo pakankamai susistygavusi, anksčiau jie yra treniravęsi pradedant garsiąja Belgijos „Spa-Francorchamps“ ir baigiant kaimynine Estijos Pernu trasa. Kartą jau buvę per žingsnį nuo pergalės bendroje įskaitoje, šios komandos nariai neabejotinai padarys viską, kad žengtų ir dar toliau.

„ESmotorsport by Čapkauskas-autocentras“ su „Porsche GT3 Cup“

Sudėtis: Ramūnas Čapkauskas, Valters Zviedris, Audrius Stasiulevičius.

Ramūnas Čapkauskas, kaip be jo? Įdomus retam žinomas faktas, kad prieš daug metų būtent dabartinis „Aurum 1006 km lenktynių“ rengėjas Darius Jonušis suvaidino lemiamą vaidmenį tik prasidedančioje Ramūno karjeroje, kai atvėrė jam kelią į didįjį autosportą užtardamas tuometinei perspektyvaus lenktynininko ieškojusiai „Gardėsio“ komandai.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./TOP 10 kvalifikacija – „Super Pole“
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./TOP 10 kvalifikacija – „Super Pole“

Tuomet trenerio Jono Dereškevičaus vedamas Ramūnas pradėjo aktyviai gyventi profesionalaus lenktynininko gyvenimą. Su geriausiu šalyje treneriu, garantuotu ir paruoštu lenktyniniu automobiliu bei pastoviomis treniruotėmis. Neilgai trukus R.Čapkauskas pasiekė savo karjeros viršūnę, ėmė skinti vieną pergalę po kitos žiedinėse trasose. Galiausiai visa tai vainikavo ir 2007 m. pasiekta pergalė šiose Palangos ištvermės lenktynėse, o kur dar titulai ralio trasose.

Šįkart Ramūnas grįžta kaip vienas tituluočiausių šių lenktynių dalyvių ir komandoje turės jauną, penkiskart Latvijos kartingų čempioną V.Zviedrį bei nemažai patirties tokio tipo lenktynėse turintį A.Stasiulevičių. Puiki ir realiai šansus laimėti turinti komanda.

„Efekt and Ignera by Dynami:t Energy“ su „Porsche GT3 Cup“

Sudėtis: Mantas Matukaitis, Andrius Čilvinas, Paul August, Algirdas Gelžinis.

Manto Matukaičio vedamas desantas iš Kauno. Pernai jie turėjo debiutuoti su šiuo automobiliu, įgauti patirties ir šiemet jau kautis čempionų titulo, nepavyko, tada dėl variklio gedimo net nepavyko startuoti, todėl šiemet vėl kukliai užsimenama tik apie išsvajotąjį podiumą. Kuo labai rafinuotą skonį ir visada lenktyninių automobilių estetinės pusės svarbą pabrėžiantis Mantas pasirūpino, tai visų žiūrovų akis į šios komandos bolidą prilipdysiančiu išdažymu.

Ikoniškojo praeito amžiaus devinto dešimtmečio „Lotus“ „Formulės 1“ bolidų spalvų įkvėptas dizainas pavers šį automobilį į tikrai komandos juokais įvardinamą „PorNsche“. Ar „žiedininkų“ pripildyta komanda laimės ne tik sirgalių širdžių čempionų titulą, bet ir sėkmę atneš kunigo jau net pašventintas automobilis pamatysime tik lenktynių dienos pabaigoje.

„Bunasta Savesta Consulting“ su „BMW M4“

Sudėtis: Jurgis Adomavičius, Vaidotas Žala, Tomas Rimkus.

Šaunuolis Jurgis Adomavičius subūrė įspūdingą komandą. Jis ne tik prisikvietė bene didžiausią žinių apie Dakaro ralį bagažą turintį Saulių Jurgelėną, kuris vadovaus šiai komandai. Dar įspūdingesnis pasiekimas yra tai, kad jam pavyko pirmą kartą iš žvyro ant asfalto išsitempti šiuo metu greičiausią ralistą šalyje – Vaidotą Žalą. Naujai suburta komanda vargu ar pretenduos į pergalę bendroje įskaitoje, bet bus labai įdomu stebėti Vaidoto tempą ant Palangos asfalto. GT4 klasės „BMW M4“ automobilis neprilygs dėl pergalės bendroje įskaitoje besivaržančioms bomboms, tačiau bus įdomu juos palyginti su toje pat klasėje (GT4) besivaržančia Roberto Kupčiko „Porsche Baltic“ komanda su „Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport“ ir Hollandų „Ginetta“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius