Karštas vasaros pasiūlymas! Prenumerata visai vasarai tik - 1,49 Eur.
Išbandyti

Kenas Blockas patyrė avariją ir prarado JAV ralio čempiono titulą

Paskutinis JAV ralio čempionato etapas, vykęs praėjusį savaitgalį Mičigano valstijoje, lėmė viso sezono ralio nugalėtoją. Dėl titulo varžėsi du ekipažai: Kenas Blockas su Alexu Gelsomino bei Davidas Higginsas su Craigu Drew. Iki pat dvylikto greičio ruožo vyko atkakli kova, tačiau iki šio pabaigos likus mažiau nei dviems kilometrams, K.Blockas virto ir baigė pasirodymą ralyje.
Keno Blocko avarija
Keno Blocko avarija / 15min skaitytojo nuotr.

Tai lėmė, kad D.Higginsui užteko ramiai finišuoti norint trečią kartą iš eilės tapti JAV ralio čempionu. K.Blockas ir jo šturmanas A.Gelsomino avarijos metu nenukentėjo, tačiau ralio tęsti nebegalėjo.

„Vienoje vietoje kelias buvo slidesnis nei tikėjomės, nesuvaldžiau automobilio ir nuslydau į medį. Kai ralis taip baigiasi, apmaudu, bet nėra ko kaltinti“, – pasakojo K.Blockas.

„Nemalonu, kad čempionas paaiškėjo tokiu būdu. Nuo pat ralio pradžios mes su Kenu važiavome greta, visuose greičio ruožuose rodėme panašius laikus, o tai galėjo nutikti bet kuriam iš mūsų“, – dėl taip iškovoto čempiono titulo per daug nedžiūgavo D.Higginsas.

K.Blockas laimėjo tris iš septyinų šių metų JAV ralio čempionato etapų, tačiau kituose trijuose pasirodė prastai ir prieš paskutinį nuo du etapus laimėjusio D.Higginso atsilikinėjo, tad jam buvo būtina pergalė.

Sportininkas neslėpė nusivylimo šiuo nesėkmingu sezonu, pažymėdamas ir prastus pasirodymus Pasaulio ralikroso čempionate bei „X Games“ žaidynėse. „Bandomuosiuose važiavimuose ar kvalifikacijoje pasirodau geriau nei bet kuris kitas, tačiau varžybų metu man pastoviai kas nors nutinka. Bet tai lenktynės ir nesėkmių pasitaiko – darau viską, kad jų būtų kuo mažiau“, – pasakojo „DC Shoes“ kompanijos įkūrėjas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Reklama
Energetikos ekspertas: elektros sistema be smegenų – tarsi primityvus organizmas, nesiorientuojantis aplinkoje
Užsisakykite
15min naujienlaiškius