Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 05 07 /19:08

Lietuvos komandos Spa trasoje kirto itin permainingų 12 val. lenktynių finišo liniją: kokie rezultatai?

Tarptautinės „24h series“ lenktynių serijos etapas Spa Francorchamps (Belgija) trasoje trunka 12 val. Jos padalintos per pusę – šeštadienį ir sekmadienį. Lenktynėse vienoje ekstremaliausių Europos trasų dalyvauja keturios komandos iš Lietuvos: „RD Signs“, „Porsche Baltic“ ir dvi „Juta Racing“.
RD Signs komanda Spa 12 val. lenktynėse iškovojo podiumą, trečią vietą
RD Signs komanda Spa 12 val. lenktynėse iškovojo podiumą, trečią vietą / Žilvino Pekarsko / 15min nuotr.

Lenktynių rezultatus ir transliaciją sekite čia:

VIDEO: Hankook 12H SPA 2023 - Race Part 2

Sekmadienio lenktynės prasidėjo Jono Karklio avarija

Finišas. Lietuviai lips ant podiumo. „Juta Racing“ pirmoji komanda bendroje įskaitoje – P12, klasėje GT3 AM – P4. RD Signs – P22 ir klasėje P3. Porsche Baltic – P23 ir klasėje P6.

Paskutinė valanda. Tik nelemtas Nemuno Dagilio kontaktas su atitvarais kiek sugadino nuotaiką. Tačiau lenktynės tęsiamos, viskas gerai.

Likus važiuoti 2 val. Iš esmės visoms Lietuvos komandoms nelabai sekėsi Code60 loterijose (trasoje įvykus avarijai) įsipilti degalų daugiau ir greičiau, nei varžovams. Todėl kova vyksta trasoje, ekstrremaliuose jos posūkiuose.

„Juta Racing“ (viena iš dviejų likusių) Audi, pilotuojama Vytenio Gulbino, bendroje įskaitoje P14, savoje klasėje GT3 AM – P6.

RD Signs „Lamborghini“ – P20 bendroje ir P2 GTX klasėje.

Porsche Baltic „Porsche 991 GT3 Cup“ (Tautvydas Rudokas) – P23 ir P6.

Tuo tarpu kviečiame su 15min aplankyti patį įspūdingiausią EAU ROUGE posūkį.

Pirmoji valanda iš šešių. Lenktynių sekmadienio dalies pradžia buvo labai nesėkminga „Juta Racing“ antrajai AUDI. Ją pilotavo labai patyręs lenktynininkas Jonas Karklys. Tačiau, vos spėjus pravažiuoti pirmąjį lenktynių ratą, starto tiesiosios pradžioje J.Karklio vairuojamas automobilis staiga pasisuko stačiu kampu į kairę ir dideliu greičiu atsitrenkė į sieną. Žemiau – filmuotas Jono komentaras.

Šeštadienio lenktynės virto „bulių kautynėmis“

Taip jau susiklostė, kad šeštadienį Lietuvos komandos lyg tyčia viena kitai nelabai padėjo, keliuose epizoduose blokuodamos ar atakuotamos tautiečių automobilius. Be abejo, tai nutiko netyčia.

Iš pradžių, jau pirmajame rate, Arūnas Gečiauskas (Juta, Audi GT3) apsuko Pauliaus Paškevičiaus pilotuojamą RD Signs „Lamborghini“.

Netrukus varžovo iš „Willi Motorsports“ smūgį į šoną gavo ir iš trasos išlėkė Robertas Kupčikas (Porsche Baltic). Laimei, Robertas neįklimpo gesinimo zonoje.

Įpusėjus lenktynėms Audrius Butkevičius (RD Signs) stumtelėjo Egidijų Gelūną (Juta Racing), abu automobiliai trasoje sukosi ir užtruko nemažai laiko, kol grįžo į lenktynių ritmą.

„Desertas“ šeštadienio pabaigai – kitos „Juta Racing“ Audi pilotas Vytenis Gulbinas pirmajame posūkyje gavo varžovų „Mercedes“ smūgį, tuomet sekė kontaktas su BMW... Vėl prarastos sekundės ir apgadintas automobilis. Taigi technikams darbo buvo per akis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius