Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ketvirta Dakaro ralio diena: prie starto linijos stos ne po vieną, pirmas – A.Juknevičius

Ketvirtoji Dakaro ralio diena neabejotinai bus įsimintiniausia žiūrovams, tačiau sportininkams – viena sunkesnių. Lenktynes pradės motociklininkai, kurie prie starto linijos išsirikiuos po 15 vienoje eilėje Ramiojo vandenyno pakrantėje, kur numatytas ketvirtojo ralio greičio ruožo startas.
Antanas Juknevičius Dakaro ralio smėlynuose
Antanas Juknevičius Dakaro ralio smėlynuose / Craft Bearings nuotr.

Jei motociklininkai startuos po 15 vienoje eilėje, automobilių ir sunkvežimių vairuotojai startuos išrikiuoti po keturis. Tokia tvarka lenktynininkai buvo startavę ir prieš kelerius metus. Tiesa, startas numatytas su šiokiais tokiais niuansais, kaip atskleidė 15min Gazas žurnalistas Žilvinas Pekarskas, stebintis Dakaro ralį Pietų Amerikoje.

TIk pirmi 20 greičiausių automobilių, išrikiuotų po 4, bus paleidžiami kas 10 minučių. Nuo 20-ojo automobilio kiekvienas ketvertukas startuos kas 4 minutes.

Organizatorių nuotr./Dakaras 2018: ketvirtasis greičio ruožas
Organizatorių nuotr./Dakaras 2018: ketvirtasis greičio ruožas

Ramiojo vandenyno pakrante lenktynininkai važiuos apie 50 kilometrų, vėliau leisis į kopas, kurios tęsis kone 100 km, o tuomet – kils į akmenuotas aukštikalnes. Organizatoriai trasą sudarė taip, kad sportininkams teks pakilti net į 2 km aukštį.

Organizatorių nuotr./Dakaras 2018: ketvirtasis greičio ruožas
Organizatorių nuotr./Dakaras 2018: ketvirtasis greičio ruožas

Šis etapas, sakoma, taps pasiruošimu jau po poros dienų laukiančioms Bolivijos aukštikalnėms.

Iš viso San Chuan de Markona-San Chuan de Markona greičio ruožas tęsis 330 km. Kol kas tai ilgiausias greičio ruožas, kurį reikėjo įveikti Dakaro sportininkams. Bendra dienos rida vos ilgesnė – 444 km.

TAIP PAT SKAITYKITE: Trečiosios Dakaro dienos nugalėtojai, gaisrai trasoje ir avarijos

Pirmasis starte – vėl A.Juknevičius

Antano Juknevičiaus ir Dariaus Vaičiulio ekipažas iš Lietuvai atstovaujančių sportininkų – greičiausias ir stabiliausias. Natūralu, kad antrą dieną iš eilės jiems finišą pasiekiant pirmiesiems ir demonstruojant geriausią laiką, numatomas ir anksčiausias startas.

Projekto #iGo2Dakar nuotr./Dalies ekipažų išvažiavimo iš bivako laikas
Projekto #iGo2Dakar nuotr./Dalies ekipažų išvažiavimo iš bivako laikas

Tad A.Juknevičiaus ir D.Vaičiulio „Craft Bearings“ komanda iš bivako Lietuvos laiku pajuda – 14 val. 49 min. Iki starto vietos visiems lenktynininkams skirtas nuvažiuoti laikas – 1 val. 55 min., tad komanda Lietuvos laiku startuoja 16 val. 44 min.

Kartu su jais stovyklą paliks ir ir Marco'as Bulacia – Bolivijos sportininkas, Dakarą įveikti mėginantis su „Ford Ranger“ automobiliu, taip pat Carlosas Sousa, priklausantis „Renault Duster Team“ komandai ir į priekį lekiantis su „Renault Duster“ bolidu. Dar vienas starto rikiuotės narys – prancūzas Jerome'as Pelichetas, vairuojantis taip pat „Toyota Hilux Overdrive“.

Benediktas Vanagas ir Sebastianas Rozwadowskis Lietuvos laiku iš bivako išvažiuoja 14 val. 53 min. Prie starto linijos sportininkai Lietuvos laiku stos 16 val. 48 min.

Jie, kaip ir kolegos, taip pat pajuda su dar trimis kitais sportininkais: kinu Yongu Zhou ir argentiniečiu Migueliu Alejandro Yacopini'u, kurie abu sėdės prie „Toyota Hilux“ vairo, ir Carlosu Juanu Ramosu Uribe iš Peru, kuris sėdės prie „Can-Am“ markės motobagio vairo.

Vaidotas Žala ir Saulius Jurgelėnas Lietuvos laiku iš bivako išvažiuoja 15 val. 01 min., o prie starto linijos stos 16 val. 56 min. Tiesa, kol kas nėra aišku, kurie trys kiti ekipažai startuos kartu su lietuviu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius