Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 09 12 /19:01

„Kuusamet Group Rally Elektrėnai“: lūžęs G.Notkaus ratlankis ir ant žvyro atsigavęs V.Žala

Šeštadienį Elektrėnų apylinkėse baigėsi dvi dienas vykęs ralis „Kuusamet Group Rally Elektrėnai“. Jame dalyviai kovojo dėl trečiojo Lietuvos ralio čempionato etapo taškų. Varžybose triumfavo „Agrorodeo“ duetas – Vaidotas Žala su šturmanu Andriu Malnieku.

Miesto GR

Po pirmosios dienos greičio ruožų trapią persvarą buvo įgijęs Dominykas Butvilas su Renatu Vaitkevičiumi. Miesto greičio ruožuose jie buvo greičiausi ir už savęs paliko Martyną Samsoną su Ervinu Snitku. Tuo metu Vaidotas Žala su Andriu Malnieku parodė trečią laiką ir nuo lyderių atsiliko 5,1 sek.

Po trijų GR

Antrąją ralio dieną, kai varžybos persikėlė nuo asfalto ant žvyro, „Agrorodeo“ spurtavo nuo pirmojo antrosios dienos greičio ruožo. Vaidotas Žala su Andriu Malnieku jį laimėjo ir iškart pakilo ir į pirmąją vietą skaičiuojant rezultatą po trijų greičio ruožų. Jų persvara čia siekė jau beveik dešimt sekundžių.

Antroje vietoje po šio GR rikiavosi Martynas Samsonas su Ervinu Snitku, o trečioje pozicijoje – Janis Vorobjovs su Ivo Pūkiu. Tuo metu Dominykui Butvilui nepavyko išlaikyti lyderių tempo ir jis smuktelėjo į ketvirtą vietą.

Šiame greičio ruože nesėkmę patyrė Giedrius Notkus su Daliumi Strižanu. Jie prarado beveik keturias minutes ir bendroje įskaitoje smuktelėjo į kritiškai žemą 39-ą vietą.

Po keturių GR

Po keturių GR situacija kardinaliai nepasikeitė. Čia savo persvarą ir toliau augino „Agrorodeo“. Į antrąją poziciją šoktelėjo J.Vorobjovs su I.Pūkiu. Dėl šios pozicijos jie intensyviai kovoja su trečioje vietoje klasifikuojamais M.Samsonu ir E.Snitku. Šiuos du ekipažus skiria vos 0,7 sek.

Po penkių GR

Penktame greičio ruože dėl techninių problemų pasitraukė iki tol sėkmingai lyderių trejetuke važiavęs Martyno Samsono ir Ervino Snitko duetas.

Į trejetuko gretas vėl sugrįžo Dominykas Butvilas su Renatu Vaitkevičiumi. Jie nuo lyderiaujančio „Agrorodeo“ dueto atsilieka beveik 39 sek. Trečioje vietoje laikosi J.Vorobjovs su I.Pūkiu.

Aukštoje, penktoje absoliučios įskaitos vietoje po penkių GR atsidūrė viena ašimi varomą BMW vairuojantis Justas Tamašauskas, kuriam stenogramą skaito Vaidas Šmigelskas.

Po šešių GR

Šeštą greičio ruožą vėl laimėjo „Agrorodeo“ duetas. Jie čia savo persvarą prieš antroje vietoje važiuojantį D.Butvilą pasididino dar dešimtimi sekundžių.

Trečią laiką greičio ruože parodė Giedrius Notkus su Daliumi Strižanu, tačiau dėl sudaužyto rato keitimo greičio ruože jie jau yra praradę keturias minutes ir kritę į bendrosios įskaitos galą.

Po šešių greičio ruožų iš lenktynių jau yra pasitraukę septyni dalyvių ekipažai.

Po šeštojo greičio ruožo dalyviai keliaus į serviso zoną. Ji tęsis valandą. Po serviso ekipažų lauks dar keturi greičio ruožai.

Būtent laukiamiausias yra 8/10 greičio ruožas dėl jame esančių tramplinų. Ten tikimasi sulaukti ir daugiausiai publikos.

Po septynių GR

Septintą greičio ruožą ir vėl laimėjo V.Žala su A.Malnieku. Jiems dešimt sekundžių nusileido D.Butvilas su R.Vaitkevičiumi. Trečią laiką čia užfiksavo J.Vorobjovs su I.Pūkiu.

Būtent tokia pačia tvarka trejetukas išsidėliojo ir skaičiuojant rezultatus po septynių greičio ruožų. „Agrorodeo“ nuo persekiotojų jau yra atitrūkę 1 min.

Po aštuonių GR

Aštuntame greičio ruože – nieko drastiškai naujo. Čia vėl greičiausias „Agrorodeo“ duetas. D.Butvilas su R.Vaitkevičiumi nuo jų atsiliko dar beveik 7 sek. Trečią laiką užfiksavo G.Notkus su D.Strižanu, kurie po nesėkmės pirmoje ralio pusėje bando kapstytis pozicijomis aukštyn tiek bendroje įskaitoje, tiek klasėje.

Po aštuonių greičio ruožų V.Žala su A.Malnieku turi sukaupę jau 1 min. 7 sek. pranašumą. Antroje vietoje važiuojantis D.Butvilas su R.Vaitkevičiumi taip pat turi gana saugią persvarą prieš trečioje vietoje klasifikuojamą J.Vorobjovo ir I.Pūkio duetą. Juos skiria 36 sek.

Iki varžybų pabaigos lieka du greičio ruožai.

Po devynių GR

Devintą greičio ruožą vėl laimėjo „Agrorodeo“ ekipažas, neketinęs mažinti tempo, nors saugi turima persvara jiems tą daryti teoriškai būtų leidusi. Jie prie savo persvaros prieš D.Butvilą pridėjo dar 8 sek. Trečią rezultatą užfiksavo J.Vorobjovs su I.Pūkiu. Jiems ant kulnų mynė ir G.Notkus su D.Strižanu, kurie latviams čia nusileido vos 0,8 sek.

Po šio greičio ruožo lyderių trejetukas liko nepakitęs – V.Žala, D.Butvilas, J.Vorobjovs.

Po paskutinio, dešimto GR

Paskutiniame, dešimtame, beveik dešimties kilometrų greičio ruože jokių kardinalių pokyčių neįvyko. Jį ir vėl laimėjo V.Žala, aplenkęs antrą laiką užfiksavusį D.Butvilą. Trečią rezultatą užfiksavo G.Notkus.

Galutinėje rikiuotėje „Agrorodeo“ šventė daugiau nei įtikinamą pergalę, laimėdami šias lenktynes 1 min. 19,8 sek. persvara prieš Dominyką Butvilą su Renatu Vaitkevičiumi. Trečią vietą absoliučioje rikiuotėje iškovojo latvių Janio Vorobjovo ir Ivo Pūkio duetas. Nuo antrosios vietos juos skyrė beveik minutė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius