Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Laisvydas Kancius apie pirmą Dakaro pusę: gerai jaučiuosi kovodamas su lyderiais

Poilsio diena Dakare. Per ją lenktynininkai turi laiko ne tik pailsėti, bet ir susidėlioti mintis, kaip sekėsi pirmoji pusė ir kas dar laukia būsimuose greičio ruožuose. Vieną itin nesėkmingą dieną iš aštuonių turėjęs Laisvydas Kancius sako iš esmės esąs patenkintas tuo, ką jau suspėjo nuveikti. Va tik technika šiek tiek pavedė, tad rezultatas ne tas, kokio norėtųsi.
Laisvydas Kancius
Laisvydas Kancius / Žilvino Pekarsko / 15min nuotr.

Viena bėdelė

„Sudėtingas klausimas, – nusijuokia Laisvydas Kancius, paklaustas, kaip vertina pirmąją šių metų Dakaro ralio dalį. – Nežinau, iš tikrųjų gan gerai sekėsi, rezultatu esu patenkintas, pasiruošimu irgi. Turbūt viską visus metus darėme kryptingai ir teisingai.

Tik ištiko viena bėdelė, kuri gadina rezultatą.“

VIDEO: Pirma Dakaro ralio puse patenkintas Laisvydas Kancius sako, kad jo keturračiui trūksta greičio

O ta „bėdelė“ Laisvydą ištiko šeštajame Dakaro ralio greičio ruože, kai dėl keturračio gedimo jis prarado labai daug laiko, o galų gale ir nebaigė trasos – organizatoriai neleido važiuoti sutemus.

Vis dėlto apmąstęs situaciją lenktynininkas priėmė sprendimą toliau važiuoti ir aštuntajame etape (septintasis motociklininkams ir keturratininkams buvo dėl oro sąlygų atšauktas) gana ilgai pirmavo, o finišą pasiekė ketvirtas.

Poilsio dieną Laisvydas sakė, kad iš esmės tokio tempo ir tikėjosi – dar iki Dakaro pats minėjo tris lyderius (prancūzą Alexandre'ą Giroud, argentinietį Manuelį Andujarą ir amerikietį Pablo Copetti), kurie dabar ir yra trejetuke lyderių. O esą visi kiti yra panašūs, su visais galima kovoti.

Trasos patinka

Sportininkas sako, kad su ankstesniu Dakaru šiemetinį ralį jam lyginti sudėtinga, nes pernai pravažiavo vos tris greičio ruožus, bet su savo pirmuoju galįs – esą šis nėra sunkus.

„Aš įsivaizdavau jį gerokai sunkesnį. Gal ir pasiruošimas nulėmė, nes jaučiuosi fiziškai gerai. Trasos yra gan gerai sudėliotos, nes kiekvieną dieną gauname visko – ir akmenų, ir kopų ruožą, ir greitų atkarpų.

Man patinka, aš gerai jaučiuosi tokiuose ruožuose. Visko yra pamaišyta, fainos, geros trasos“, – sakė L.Kancius.

Jo teigimu, keturratis buvo ruoštas praėjusių metų Dakaro raliui, tad šiemet jis sako jaučiąs, kad trūksta greičio: „Pralaimiu greičiu, tai reikia kažkokių sprendimų, norint padidinti keturračio greitį. Bet viskas yra gerai.“

Anot Laisvydo, dabar jis greičio ruožuose atsilieka nuo lyderių apie dešimt minučių, o tai esą geras rezultatas: „Reikia tam tikrų techninių pakeitimų, pagerinimų ir, manau, to atsilikimo nebūtų.“

Jaučiasi lyderiu ir pats

Jis šypsosi – gerai jaučiasi kovodamas su lyderiais, o ir pats jaučiasi lyderiu.

Fainas žaidimas. Ir pats gali pasimatuoti kiekvieną dieną su geriausiais pasaulio lenktynininkais“, – sako Laisvydas.

Poilsio dieną jam jau trūksta važiavimo, tačiau laiką sako išnaudojęs poilsiui, socialiniams tinklams ir bendravimui su šeima. Su artimaisiais susisiekia kasdien. Ypač svarbu sūnui, kuris seka Dakaro ralio rezultatus, paaiškinti, kodėl nelaimėjo kurio nors etapo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius