-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
03 22 /03 23 09:10

Lietuviai pagąsdino net S.Loebą: „Lamborghini“, „Audi“ ir du „Porsche“ finišavo Mugello 12 val. lenktynių kvalifikacijoje

Šeštadienį, 13.30 val. Lietuvos laiku net keturios mūsų šalies komandos startuos Creventic „Mugello 12 val. lenktynėse“. Tai – vienas iš penkių „24h series“ Europos čempionato etapų.
RD Signs Šiauliai Mugello trasoje
RD Signs Šiauliai Mugello trasoje / Petr Fryba nuotr.

Penktadienio vakarą Mugello trasoje vyko kvalifikaciniai važiavimai. Kiek netikėta, kad RD Signs Šiauliai komandos pilotas Paulius Paškevičius (Lamborghini Supertrofeo GT3), pavijęs ralio legendos Sebastieno Loebo vairuojamą „Porsche 992“, jį „išgąsdino“ – Dakaro legenda ir WRC devynis kartus čempionas trasoje paslydo ir apsisuko.

RD Signs komandos naująjį „Lamborghini“ pilotuoja Audrius Butkevičius, Paulius Paškevičius, Nicola Michelon. Komanda šeštadienį startuos iš 13-os pozicijos.

Šiauliečiams šios lenktynės – debiutas greičiausioje GT3 klasėje. Pernai komanda nugalėjo GTX divizione važiuodama kiek paprastesniu Lambo, o dabar perėjo į aukščiausią klasę, kurioje jau gerokai kojas apšilusi „Juta“ taikosi į aukštas pozicijas.

Šiemet komanda startuoja vienu automobiliu – įspūdinga juoda spalva papuoštu „Dynamit“ (Volfas Engelman) Audi R8 LMS GT3. Po kvalifikacijos „Juta-Dynamit“ Audi – trečia. Rezultatų puslapis.

Mugello 12 val. lenktynių kvalifikacijos lentelės fragmentas
Mugello 12 val. lenktynių kvalifikacijos lentelės fragmentas

„Jutos“ Audi pilotuoja Lukas Sundahl, Caspar Stevenson, John Corbett, Arūnas Gečiauskas.

Šių lenktynių debiutantai – Mantas Janavičius, Aurelijus Rusteika, Marius Bartkus, Valters Zviedris (Rimo Adero by Ebimotors, Porsche 992). Jie bendroje įskaitoje kvalifikavosi 20-ti, o 992 AM – 2-i.

O „Porsche Baltic“ čempionate ir Mugello 12 val. lenktynėse 992 klasėje startuoja jau antrą kartą. Tačiau pusė komandos – nauji pilotai.

Prie Roberto Kupčiko ir Tautvydo Rudoko prisijungė Domas Raudonis ir Eduardas Klepikas. Jie startuos iš 22-os bendros rikiuotės vietos, o 992 AM grupėje kvalifikavosi 4-ti. Tačiau yra papildomų sąlygų, apie jas – filmuotame interviu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius