-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvio Gintauto Igario nuotykiai Dakare. Ketvirtoji diena – pagalba varžovui ir vaikų palaikymo šūksniai

Šių metų Dakaro maratone startavo vienintelis Lietuvos atstovas – Gintautas Igaris. Jo palaikymo komanda nuo pirmųjų dienų seka maratono įvykius su vaizdo kamera rankose.
Lietuviai Dakare
Lietuviai Dakare / „Lietuviai Dakare“ „Facebook“ puslapio nuotr.

Sportininkų kasdien lieka vis mažiau. Iš varžybų pasitraukė ir Ginto komandos draugas. Ketvirtas greičio ruožas driekėsi išdžiuvusių upių vagomis, kalnais. Iš esmės, greičio ruožas yra greitas, tačiau labai pavojingas. Ypatingai motociklams, nes upių vagose nematyti smėlio-dumblo spalva nusidažiusių akmenų, o atsitrenkimas į vieną iš jų gali pasibaigti nemokamu skrydžiu malūnsparniu.

Taip nutiko „Husqvarna“ komandos motociklininkų, kuris dideliu greičiu trenkėsi į akmenį ir virto per vairą kartu su motociklu…

Šis vaizdo siužetas – apie ketvirtąjį greičio ruožą. Jame Gintautas turėjo daug nuotykių. Buvo sustojęs padėti ištraukti keturratį, įstrigusį smėlyje. Vėliau, sustojus padėti susižeidusiam motociklininkui, teko 40 minučių laukti pagalbos sraigtasparnio.

Gintautas paliko įjungtą degimą, todėl išsikrovė jo akumuliatorius. Likusią greičio ruožo dalį teko įveikti be žibinto, su vargana šviesele ant šalmo.

Bet finišą pasiekti pavyko. Gintas, nors ir pavargęs, geros nuotaikos neprarado. Motociklas sveikas, tik reikės sankabą pakeisti. Dakaro ralis sudėtingėja su kiekviena diena.

Po ketvirtojo greičio ruožo finišo pakalbintas Lenkijos „Orlen“ komandos motociklininkas Marekas Dabrowskis sako, kad šių metų maratono startas – sunkesnis fiziškai, sunkesnis technikai. Temperatūros aukštos, daug lenktynininkų turi problemų su kaistančiais degalais.

VIDEO: Lietuviai dakare 2012; 7 video

Vaizdo siužetas apie trečią greičio ruožą

VIDEO: Lietuviai dakare 2012; 6 video

Antrosios Dakaro maratono dienos nuotykiai

VIDEO: Lietuviai dakare 2012; 5 video

Pirmasis 2012-ųjų Dakaro maratono ruožas

VIDEO: Lietuviai dakare 2012; 4 video

Žinias apie Lietuvius Dakare sužinokite pirmieji – portale ikrauk.lt!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius