Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos kariai padės užtikrinti lenktynių trasos saugumą Druskininkuose

„Laiko iki 2017 metų sezono pabaigos ir 2018 metų sezono pradžios liko labai nedaug, tad turime daug treniruotis ir pasiruošti debiutui profesionaliame ralyje. Šį savaitgalį karių ekipažo laukia ypatinga treniruotė Druskininkų ralyje – važiuoti prieš visus ralio dalyvius sportiniu rėžimu ir užtikrinti, kad greičio ruožai būtų tinkami sportininkų startui. Tai puiki treniruotė ir didelė atsakomybė“, – prieš šio savaitgalio startą prasitarė projekto „Karys-lenktynininkas“ organizatorius Stasys Tarailė.
Projektas „Karys-lenktynininkas“
Projektas „Karys-lenktynininkas“

Lietuvos karių pagrindu sudarytos komandos „Hurrys motorsport“ laukia dar vienas naujas iššūkis finaliniame 2017 metų Lietuvos ralio čempionato etape Druskininkuose – jie startuos vadinamu nuliniu ekipažu. Nulinis ekipažas nerungtyniauja bendroje įskaitoje dėl vietos varžybų lentelėje, tačiau yra vienas iš saugumo elementų varžybose. Šio ekipažo tikslas įveikti greičio ruožus sportiniu rėžimu, tačiau maksimaliai saugiai. Taip įspėjant sirgalius apie tuojaus prasidėsiančius važiavimus bei dar kartą įvertinti trasą dėl galimų kliūčių.

Dar vienas iššūkis Igno ir Arūno ekipažui, tai pakeistas treniruočių automobilis. Elektrėnuose pirmąją treniruotę atlikę su „Honda Civic“ automobiliu, šį kartą kariai sės prie galingesnio, „Opel Astra“, taip palaipsniui pratindamiesi prie greitesnės technikos. Taip pat čia reikės įveikti ilgesnius greičiuo ruočus, nei ralio sprinto įskaitoje Elektrėnuose.

Projektas „Karys-lenktynininkas“
Projektas „Karys-lenktynininkas“

Karių, laimėjusių atrankų etapus ekipažas, neslepia džiugesio ir atsakomybės jausmo išbandyti save tokiame važiavime.

„Labai laukiame šio savaitgalio, mūsų pozicija, kaip nulinis ekipažas leis nesijaudinti dėl sekundžių, bet galėsime dar kartą pasitreniruoti dirbti su Arūnu kaip komanda, tobulinti automobilio valdymo įgūdžius bei stebėti greičio ruožą prieš varžybas. Žinoma laiką fiksuosime ir analizuosime kaip atrodome tarp panašaus techninio lygio ekipažų.“ – prieš startą kalbėjo komandos „Karys-lenktynininkas“ pilotas Ignas Bilius.

„Dalyvaudami varžybose siekiame ne tik sportinio rezultato. Daug svarbiau yra pabendrauti ir susitikti su sirgaliais, papasakoti apie Lietuvos kariuomenės misiją, gyvenimą. Taip pat parodyti, kad kariai yra draugiški, sportiški ir azartiški žmones. Tad labai džiaugiamės kiekvienu užeinančių į mūsų serviso zonos palapinę pasilabinti ir pasikalbėti“ – kalbėjo karių koamndos vadovas Donatas Suchockis.

Karys-lenktynininkas“ – projektas, kuriame iš 20 karių sudaryta auto-sporto Hurrys motorsport“ komanda. Ją suburė ir po pusę metų trukusių atrankų paskirstė į pareigas Lietuvos ralio profesionalai. Automobilių sporto entuziatų ir palaikančių idėją partnerių dėka, kariams sudaryta galimybė laisvu nuo tarnybos metu, savanoriškai, nenaudojant nei savo nei Lietuvos kariuomenės lėšų dalyvauti projekte. Čia kariai tobulina komandinio darbo įgūdžius ekstremaliomis sąlygomis, gilina technines žinias, gerina vairavimo ir orientavimosi įgūdžius padidinto streso sąlygomis, didina savo fizinę ir psichologinę ištvermę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius