TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Lūžus „Ekrano“ užtvankos šliuzui Nevėžis užliejo motokroso trasą – ant plauko pakibo savaitgalio varžybos

Antradienį ryte Panevėžyje pastebėta, kad sparčiai ėmė kilti vandens lygis Nevėžio upės atkarpoje žemyn nuo „Ekrano“ marių užtvankos. Netrukus išsiaiškinta, kad taip įvyko todėl, kad lūžo vienas iš dviejų šliuzų, kuriais reguliuojamas vandens srautas. Nevaldoma srove paplūdęs Nevėžis netrukus ėmė lipti iš savo krantų ir pradėjo semti jo kelyje esančias žemesnes vietas.
Užlieta dalis Panevėžio motokroso trasos
Užlieta dalis Panevėžio motokroso trasos / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.

Vienas iš pagrindinių infrastruktūros objektų Nevėžio kelyje – vakarinėje miesto dalyje esanti motokroso trasa. Ji užsemiama praktiškai kiekvienais metais pavasarinio polaidžio metu, tačiau tuomet dėl to problemų kyla nedaug – žiemos pabaigoje ar ankstyvą pavasarį varžybos čia nevyksta.

Tačiau šįkart dėl lūžusios užtvankos vanduo trasą apsėmė būtent artėjant varžyboms. Panevėžio motokroso trasoje jau šį savaitgalį, rugpjūčio 6-7 dienomis numatytas Lietuvos motokroso taurės penktasis, finalinis etapas ir metiniai apdovanojimai, tačiau dabar viskas pakibo ant plauko.

Nors specialistai šiuo metu deda visas pastangas, kad nevaldomą vandens tėkmę prislopintų ir atstatytų normalų užtvankos pralaidumą, jau dabar daugiau nei trečdalis trasos yra užlieta.

Trasoje sutiktas varžybų organizatorius Almantas Stepukas tvirtina, kad esant tokioms sąlygoms varžybos vykti tikrai negalės. Visgi panevėžietis tikina besiviliantis, jog vanduo atsitrauks, o tuomet bus galima pradėti sausinti šlapias vietas. Blogiausiu atveju varžybas tektų atidėti.

„Šiai dienai matome puikiai, kad varžybos negali vykti. Tačiau laiko dar yra. Orai karšti, dienos geros, tad jei vanduo į upės vagą sugrįš ryt ar poryt, manau, jog varžybos vyks. Jei ne, teks varžybas nukelti. Pagal tokią situaciją šiuo metu tikrai nieko rengti negalėtume. Užsemta apie 30-40 procentų trasos.

Po vandeniu visa starto zona ir čia dalis trasos pabaigos. Nors pastaruoju metu buvo daug lietaus, bet vakar aplankęs trasą buvau ramus, kad viskas kontroliuojama. Upė dar buvo savo vagoje, o visą kitą galima sutvarkyti. O šiandien čia atvykęs pamačiau, kad tragedija. Tačiau dirbame toliau, ruošiame trasą, pjauname žolę ir matysime, kaip viskas dėliosis per artimiausias dienas“, – sakė Panevėžio motociklų sporto klubo „Sema“ vadovas Almantas Stepukas.

VIDEO: Sulūžus „Ekrano“ užtvankos šliuzams Nevėžis užliejo motokroso trasą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius