Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Metų lenktynininko rinkimai. Giedriaus Čenkaus atsakymai

GAZAS.LT drauge su „Publicum Sport“ pradeda Metų lenktynininko rinkimus. Kalbinsime labiausiai prie Lietuvos autosporto prisidėjusius ar arti jo esančius žmones, klausime jų nuomonės ir kitų metų pradžioje susumavę balsus paskelbsime pačius geriausius.
Giedrius Čenkus
Giedrius Čenkus / Algirdo Venskaus/Waska.lt nuotr.

Kalbiname Giedrių Čenkų – vieną iš žiedinių lenktynių serijos „Fast Lap“ organizatorių, buvusį LASF Žiedo komiteto narį.

– Giedriau, ką rinktum geriausiu metų lenktynininku?

Organizatorių nuotr./Paskutinės „Porsche Carrera Cup GB“ lenktynės
Organizatorių nuotr./Paskutinės „Porsche Carrera Cup GB“ lenktynės

– Atsižvelgiant į tai kokiu lygiu jis reprezentuoja Lietuvą, kokius rezultatus pasiekia, kiek Didžiosios Britanijos televizijos ir žiniasklaidos dėmesio šis lenktynininkas susilaukia bei skleidžia žinutę apie Lietuvą lenktyniaudamas „Porsche Carrera Cup„ – savo balsą skiriu Jonui Gelžiniui. Taip pat džiaugiuosi už Dominyką Butvilą, už kurį balsavau pernai – jis 2012 m. Lietuvos ralio čempionas!

– Kam suteiktum įdomiausio varžybose Lietuvoje dalyvavusio automobilio vardą?

– Tai bus galbūt greičiausias kėbulinis automobilis šiemet lenktyniavęs Lietuvoje – latvio Marekso Matvejevso „Lotus Exige“. Puikus galios ir svorio santykis (280 AG ir 750 kg) – paprasta ir genialu.

– Ką išskirtum kaip žmogų, labiausiai prisidėjusį prie autosporto populiarumo?

– Vieno žmogaus neišskirsiu, nes tai visa nauja autosporte dalyvaujančių žmonių karta. Jos formavimąsi pastebiu jau keletą pastarųjų metų. Ji savo ryžtu, energija, teisingu bei sąžiningu požiūriu į gyvenimą, kelia ir pakels Lietuvos autosportą į aukštesnį lygį.

– Geriausias jaunas lenktynininkas?

– Norėčiau pagirti „Mini žiedo“ RWD klasės trečios vietos nugalėtoją Tomą Jurevičių. Beveik kiekvieną kartą atvykus į „Nemuno žiedo“ trasą, kad ir darbo dieną, jį sutikdavau besitreniruojantį. Turint omeny, kad Tomas į treniruotę keliauja iš Šventosios (virš 500 km pirmyn – atgal), toks atsidavimas ir rimtas požiūris į tobulėjimą labai pagirtinas. Taip pat Tomo BMW, mano akimis, vienas gražiausių ir kruopščiausiai prižiūrimų automobilių rikiuotėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius