-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Michaelio Schumacherio patirtas smūgis buvo toks stiprus, kad suskaldė jo šalmą

Buvusio F-1 lenktynininko Michaelio Schumacherio patirta trauma slidinėjant Prancūzijos kalnų kurorte Meribelyje sukrėtė visą pasaulį. Bild.de pamėgino atkurti vieno žymiausių vokiečių nelaimės chronologiją.
Michaelis Schumacheris Italijos kurorte 2005-ųjų sausį
Michaelis Schumacheris / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Gruodžio 29 dienos rytą M.Schumacheris su sūnumi Micku iš namo Meribelyje patraukė į slidinėjimo trasas. Iš pradžių jie čiuožė tik oficialiais slidinėjimo maršrutais – pažymėtomis trasomis.

Praėjus kelioms minutėms po 11 valandos M.Schumacheris nukrypo nuo pažymėtų trasų ir nučiuožė apie dvidešimt metrų į gilų sniegą tarp „Biche“ ir „Mauduit“ trasų – tai patvirtino ir slidinėjimo centro „Meribel Alpine“ direktorius Oliveris Siminonas.

Nelaimė įvyko 11 val. 7 min. M.Schumacheris kliudė uolą ir dešine galvos puse trenkėsi į kitą uolą. Smūgis buvo toks stiprus, kad vokiečio dėvėtas šalmas suskilo. 

Įvykį matę žmonės iškart pranešė apie jį gelbėjimo tarnyboms, kurios reagavo greitai – M.Schumacheris praėjus kelioms minutėms po incidento buvo išgabentas.

Gydytojai pasakoja, kad smūgis buvo labai stiprus, o slidininko greitis – didžiulis. „Kai mes atvykome, pamatėme skilusį šalmą ir daug kraujo“, – Bild.de pasakojo įvykio vietoje buvę gelbėtojai.

Buvęs lenktynininkas po smūgio dar buvo sąmoningas, tačiau kalbėti negalėjo.

M.Schumacheris sraigtasparniu buvo išgabentas į vietos ligoninę, o po to pergabentas į Grenoblio medicinos centrą. Prižiūrėti gydymo buvo atgabentas ir neurochirurgas iš Paryžiaus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius