Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nani Roma: vertinu visus varžovus, tačiau labiausiai – dykumą

Dakaro ralį šiemet įveikęs ir pirmoje vietoje finišavęs Nani Roma vėl stoja į kovą su dykuma. MINI vairuojantis ispanas savo mintimis apie būsimas „Abu Dhabi Desert Challenge“ lenktynes sutiko pasidalinti su gazas.lt skaitytojais.
Nani Roma
Nani Roma / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad tituluotasis lenktynininkas Nani Roma – vienas iš tų pilotų, prie kurio prieiti ir pasikalbėti gali ne kiekvienas. Tačiau šį mitą sugriauti galima vos ispaną užkalbinus.

Pasaulinio lygio žvaigždė noriai leidžiasi į diskusijas ir su malonumu atsako į kiekvieną klausimą.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Nani Roma
Tomo Markelevičiaus nuotr./Nani Roma

– Nani, dykumų maratonai Jums gerai pažįstami. Ką Jums reiškia šios varžybos?

– Taip, su dykumų lenktynėmis esu susipažinęs visapusiškai. Būtent „Abu Dhabi Desert Challenge“ man reiškia išties daug. Tai tikrai sunkios ir įtemptos lenktynės, kurios reikalauja ir patirties, ir teisingų sprendimų. Niekada negali būti viskam pasiruošęs, tačiau bent jau minimaliai numatyti grėsmes įmanoma. Šios varžybos tikrai reikšmingos. Visas jų organizavimas ir kokybė atspindi organizatorių pastangas. Būtent dėl to aš čia ir esu.

– Pernai laimėjote šias varžybas. Ko gero, norisi išlaikyti šį vardą ir šiemet?

– Žinoma, visada smagu laimėti. Aišku, šiose varžybose išmėginsime keletą techninių sprendimų. Tai leidžia tobulinti automobilį. Tik važiuodami sportiniu režimu galime įsitikinti jo patikimumu.

– Ar galima šias varžybas pavadinti mažuoju Dakaru?

– Dakaras yra labai ilgas maratonas. Čia važiuosime mažiau dienų. Panašumas yra tas, kad čia taip pat kiekvienas kilometras yra svarbus. Nebus nė minutės laiko atsikvėpti. Sąlygos čia panašios. Karštis, saulė, kopos, smėlis. Čia viskas labai panašu. Skiriasi tik renginio dydis.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Nani Roma
Tomo Markelevičiaus nuotr./Nani Roma

– Turite daug patirties šiame sporte. Tai, ko gero, bus Jūsų pranašumas?

– Anksčiau labai daug kartų lenktyniavau motociklų klasėje, laimėjau gal penkis kartus. Taip pat tris ar keturis kartus nugalėjau važiuodamas automobiliu. Patirtis visada bus pranašumas. Į šias varžybas negali ateiti nepasiruošęs, nepatyręs dykumos paruoštų išbandymų. Galbūt iš šono atrodo, kad mes labai lengvai įveikiame maršrutą, bet retai kada žmonės pagalvoja, kiek tam darbo, pastangų ir laiko mes paaukojame.

– Kokios stretegijos imsitės šiose varžybose?

– Tikrai nutrūktgalviškai nespausiu, nes žinau, kuo tai baigiasi. Turiu savo strategiją. Esu viską apgalvojęs. Kaip važiuosiu, kiek greitai spausiu. Su metais ateina patirtis ir protas. Tuomet supranti padarytas klaidas, iš jų mokaisi ir gali pasiruošti priimti dykumos iššūkį. Net ir Dakarą laimėjęs vairuotojas pasakytų, kad kitą kartą važiuodamas kažką jau darytų visai kitaip.

– Važiuojate MINI ekipos gretose. Kaip vertinate šią komandą?

– Manau, kad MINI šiuo metu yra geriausia pasaulyje komanda. Pradedant didele patirtimi ir gerai mechanikais, baigiant ekipos vairuotojas. Tai labai šaunus derinys, kuris jau dabar duoda vaisių. Tai lyderių komanda.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Nani Roma
Tomo Markelevičiaus nuotr./Nani Roma

– Kokį vairuotoją laikote pagrindiniu savo konkurentu?

– Pagrindinis mano konkurentas nėra kiti vairuotojai. Didžiausias varžovas yra dykuma. Ją turi įvertinti, nes vos tik prarasi budrumą, ji viską pavers niekais. Nė vienas varžovas negąsdina taip, kaip maratono smėlynai. Staigmenų dykumoje išvengti sunku, o klaidos kainuoja brangiai. Čia laimi tas, kuris neužsitraukia dykumos rūstybės.

– Ko gali palikėti gazas.lt skaitytojams, kurie domisi šių varžybų eiga?

– Pirmiausia tariu visiems labas. Malonu žinoti, kad šias varžybas ir mūsų komandos rezultatus seka ir jūsų šalies skaitytojai. Aš tikiuosi, kad lietuviai susipažins su šiomis lenktynėmis ir mūsų MINI komanda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius