Sportas gyvai

Netikėta „Formulė 1“ Monake: M.Verstappenas liko be podiumo

Monako GP triumfavo Charlesas Leclercas iš „Ferrari“, kuris startavo iš „pole“ pozicijos ir gana užtikrintai pirmavo visas lenktynes.
Monako F1 lenktynes laimėjo Charlesas Leclercas
Monako F1 lenktynes laimėjo Charlesas Leclercas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pats C. Leclercas yra kilęs iš Monako ir tapo pirmuoju vietos lenktynininku, kuriam pavyko laimėti Monako GP per šio etapo 93 metų istoriją.

Antrąją vietą išsaugoti sugebėjo „McLaren“ sportininkas Oscaras Piastris. Kartu su C. Leclercu iš pirmosios eilės startavęs australas nuo lyderio atsiliko 7.152 sek.

Trečias liko kitas „Ferrari“ sportininkas Carlosas Sainzas, kuriam taip pat pavyko išsaugoti savo pradinę poziciją. Ispanui taip ir nepavyko sumedžioti O. Piastrio ir galiausiai nuo komandos draugo jis atsiliko 7.585 sek.

Apskritai po kvalifikacijos nepasikeitė visas lenktynininkų, kurie iškovojo taškus dešimtukas – nei vienam sportininkui pirmajame dešimtuke nepavyko pakilti nei vienu laipteliu aukščiau.

Taigi, ketvirtas liko Lando Norrisas („McLaren“), penktas – George‘as Russellas („Mercedes“), tik šeštas – Maxas Verstappenas („Red Bull“). Lewisas Hamiltonas („Mercedes“) išsaugojo septintą, Yuki Tsunodą („Visa Cash App RB“) - aštuntą vietą, tuo tarpu dešimtuką užbaigė Alexanderis Albonas („Williams“) ir Pierre‘as Gasly („Alpine“).

Kaip jau rašėme, Monako lenktynės prasidėjo didele avarija, kuri dar pirmajame rate užbaigė „Red Bull“ atstovo Sergio Perezo ir abiejų „Haas“ sportininkų Kevino Magnusseno ir Nico Hulkenbergo lenktynes. Vėliau paaiškėjo, jog dėl šios avarijos buvo pažeistas ir Estenbace'o Ocono iš „Alpine“ automobilis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Geriausia investicija – rūpinimasis savo sveikata
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Užsisakykite
15min naujienlaiškius