-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Netikėtumas Australijoje: M.Verstappenas nebaigė lenktynių

Trečiajame šių metų F-1 etape pergalę pasiekė po apendicito operacijos sugrįžęs „Ferrari“ sportininkas Carlosas Sainzas.
Australijos GP užsidegė Maxo Verstappeno automobilis
Australijos GP užsidegė Maxo Verstappeno automobilis / „Scanpix“ nuotr.

Ispanas 58 ratus Melburne įveikė per 1 val. 20 min. 26.863 sek. Ir pralenkė komandos draugą Charlesą Leclercą bei „McLaren“ sportininką Lando Norrisą.

Iš „pole“ pozicijos startavęs Maxas Verstappenas po labai ilgos pertraukos liko be podiumo. „Red Bull“ atstovas dėl techninių problemų buvo priverstas anksti pasitraukti iš lenktynių.

Užsidegė M.Verstappeno stabdžiai

Kartu su M. Verstappenu iš pirmosios eilės startavęs C. Sainzas dar lenktynių pradžioje sugebėjo išsiveržti į priekį. Čempionas taip ir neturėjo galimybės pabandyti atsikovoti prarastą poziciją, kadangi trečiajame rate iš jo automobilio ėmė veržtis dūmai. Tuomet jis pasitraukė į boksus ir į lenktynes nebesugrįžo.

„Mano dešinysis galinis stabdis iš esmės užstrigo nuo tada, kai užsidegė žibintai, todėl temperatūra vis didėjo, kol galiausiai stabdžiai užsidegė. Jau po pirmojo rato įtariau, kad kažkas nėra gerai. Temperatūra automobilyje vis didėjo ir didėjo. Aš nežinojau kame tiksliai yra problema, tačiau automobilio balansas buvo sutrikęs.

Komanda puikiai matė, kas vyksta, bet dar nežino, kas tai sukėlė.

Bendrai mes turėjome labai gerą seriją. Važiuodavome patikimai. Tačiau aš visuomet žinojau, kad kažkada ateis diena, kai lenktynės baigsis pasitraukimu. Deja, ta diena atėjo dabar. Turėjome fantastišką seriją dvejus metus, o tai yra įspūdinga. Žinoma, kad tokios situacijos nepatinka niekam. Visgi, dabar svarbiausia tiesiog išsiaiškinti, kodėl taip nutiko.

Žinoma, esu nusivylęs, kad negalėjau baigti lenktynių, bet nemanau, kad būčiau turėjęs gerą šansą laimėti.

Per tuos kelis ratus iki starto, viskas buvo tikrai gerai. Viskas atrodė geriau nei per treniruotes. Tačiau kartais tiesiog nutinka dalykai, kurių tu negali kontroliuoti“, - F1.lt cituoja čempionato lyderį.

Lenktynės nesusiklostė ne tik M. Verstappenui, tačiau ir „Mercedes“. Jų nebaigė abu šios komandos pilotai – Lewisas Hamiltonas pasitraukė 15-ame, o George‘as Russellas 56-ame rate.

Ketvirtą poziciją lenktynėse užėmė kitas „McLaren“ atstovas Oscaras Piastris. Jis namų lenktynėse į priekį praleido komandos draugą, kadangi šis turėjo geresnes galimybes su C. Leclercu kovoti dėl antros vietos.

Penktą vietą užėmė „Red Bull“ meksikietis Sergio Perezas, o už jos išsirikiavo „Aston Martin“ duetas – Fernando Alonso ir Lance‘as Strollas.

Aštuntą rezultatą parodė ir pirmuosius šio sezono taškus savo komandai iškovojo Yuki Tsunoda iš „Visa Cash App RB“.

Savaitgalis sėkmingai susiklostė ir praėjusiais metais paskutinę vietą užėmusiai „Haas“ ekipai. Abu jos sportininkai pateko į dešimtuką ir iškovojo taškų – Nico Hulkenbergas liko devintas, o Kevinas Magnussenas – dešimtas.

Tašką už greičiausią ratą taip pat pasiėmė „Ferrari“. Jis atiteko C. Leclercui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius