Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti

Nuo komandų vadovių iki lenktynininkių – atsakingas moterų vaidmuo „Aurum 1006 km lenktynėse“

15min nutarė išsiaiškinti, kokį nematomą, bet svarbų darbą vaidmenį moterys atlieka „Aurum 1006 km lenktynių“ metu. Apklausėme lenktynininkų žmonas, drauges, komandų vadoves ir net lenktynininkes.
Kokias pareigas 1006 km lenktynėse užima moterys
Kokias pareigas 1006 km lenktynėse užima moterys / 15min koliažas

Visos naujienos apie 1006 km lenktynes

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Inga Kačinskienė
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Inga Kačinskienė

Inga Kačinskienė – „Chemtransa by Juta Racing“ komandos vadovė

I.Kačinskienė Palangos ištvermės lenktynėse vadovauja komandai jau devintus metus iš eilės. Paklausta kaip tapti ir tiek metų išlikti prie komandos vairo atsakė, kad jei žmonės mato kaip dirbi, mato kaip tą darbą mėgsti tau komandos ieškoti net nereikia. Kelis metus Inga vadovavo TCR klasėje važiuojančiai komandai, kurioje nors ir keisdavosi komandos vadovai, patyrus specialistė vis likdavo prie komandos šturvalo.

Tuo tarpu šiemet ji vadovaus komandai, kurių naudojamas galingas „Porsche 991“ bolidas praeityje „Juta Racing“ komandos gretose skynė pergales Palangos lenktynėse.

Inga taip pat stebėjosi, kaip žmonės gyvenantys provincijoje dažnai vis dar kreivai žiūri į tokius darbus galinčias atlikti moteris, manydami, kad moteris turėtų puošti automobilį, o ne vadovauti autosporto komandai.

Svajones reikia ne svajoti, svajones reikia strateguoti – Inga Kačinskienė ​

Inga baigdama pokalbį palinkėjo I.Senkutei sėkmės jai naujoje komandos vadovės rolėje. Ir tuo pačiu paskatino jaunas merginas, svajojančias apie vadovės poziciją, nelaikyti to noro sau, o veikti.

Andrėja Juršė – „RD Signs“ komanda

Andrėja yra tarsi „RD Signs“ komandos siela. Kiekvienu komandos nariu nuoširdžiai besirūpinanti mergina gali laisvai pasakyti kokius skanėstus ar mineralinio vandens rūšį mėgsta kiekvienas komandos narys. Laisvai angliškai kalbanti mergina padeda komandai nariams su kebliais techniniais angliškai terminais, esant reikalui anglų k. rašo oficialius kreipinius į organizatorius, ruošia skundus. Taip pat padeda komandai su komunikacija socialiniuose tinkluose.

VIDEO: „RD Signs“ Andrėja Juršė - Moterų vaidmuo Aurum 1006 km lenktynėse

Indrė Senkutė – lenktynininkė, 2023 m. „Soderus Racing“ komandos vadovė

Visų padoke pamėgta Indrė grįžta, tik jau kitame amplua! Neįtikėtinai teigiamas ir visada besišypsantis žmogus yra tai, ko jau spėjome pasiilgti. Šiuo metu dažniau drifto trasose matoma aktyvi lenktynininkė, vos prieš savaitę sulaukusi skambučio su pasiūlymu vadovauti vienai komandų – atsisakė. Tačiau pasitarusi su treneriu, autosporto pasaulyje itin gerbiamu Jonu Dereškevičiumi nutarė pasiūlymą visgi priimti. Atsakymą, kaip ją J.Dereškevičius paskatino persigalvoti rasite žemiau esančiame vaizdo įraše.

VIDEO: „Soderus Racing“ komandos vadovė Indrė Senkutė apie moterų vaidmenį „Aurum 1006“ lenktynėse

Milda Gelžinienė – „Juta Racing“

Dešimt kartų Palangoje triumfavusio Jono Gelžinio žmona yra jau daug metų matoma autosporto padoke. Kaip pokalbio metu minėjo pati Milda, ji atsakinga už visą komandos ūkį. Reguliuoja komandos maitinimą, tvarko reikalingą dokumentaciją, valdo komandos paskyras socialiniuose tinkluose, fotografuoja, bendrauja su rėmėjais, organizuoja komunikaciją, o prireikus, komandos nariams prie aprangos net prisiuva reikiamas emblemas.

„Iš esmės Jonas (Gelžinis) yra idėjų generatorius, o aš rūpinuosi tų idėjų realizavimu. Šiemet „ADAC GT Masters“ varžybų metu net pirmą kartą teko išbandyti save ir komandos vadovės rolėje, niekada prieš tai nebuvo tekę lenktynių metu paklausyti automobilyje kalbančio Jono, tuo metu tiesiogiai bendrauti. Šiemet nors ir Jono nėra tarp 1006 km lenktynių dalyvių, aš darau tą patį kaip ir kasmet, nes ši komanda yra mūsų šeimos gyvenimo dalis, „Juta Racing“ yra tartum Jono kūdikis, kuriuo reikia rūpintis“, – pasakoja Milda Gelžinienė.

Interviu pabaigoje Milda pažymėjo, kad nors ir tai pavojingas sportas, tačiau niekada savo vyro neatkalbinėjo, o tik palaikė. Kadangi tai yra bene svarbiausias dalykas tarpusavio santykiuose. Bei išdavė, kokius talismanus lenktynių metu laiko komandos automobiliuose. Jono automobilyje yra begemotukas, o kitame dar nuo „Porsche“ laikų yra avytė. Milda tikisi, kad minėti talismanai neša laimę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius