Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti

Oficialu: Rokas Baciuška tapo lietuviškos komandos „ES Motorsportas“ slaptuoju ginklu

Lietuvos lenktyninkas, Europos Ralio kroso čempionas Super1600 klasėje, Rokas Baciuška paskelbė puikią žinią. Rokas jungiasi prie komandos „ES Motorsport – Labas Gas“ ir dalyvaus FIA pasaulio čempionate (FIA World Rallycross Championship).
Rokas Baciuška – Europos ralikroso čempionas!
Rokas Baciuška – Europos ralikroso čempionas! / Komandos nuotr.

Šią naujieną savo socialinėje paskyroje paskelbė ir pats Rokas Baciuška. „Svajonės išsipildė, aš atstovausiu Lietuvos komandai“, – rašo Rokas „Instagram“ paskyroje.

Kalbėdamas su 15min Rokas Baciuška patvirtino, kad sutartis jau pasirašyta, jis važiuos visuose etapuose nuo pat pradžių.

O oficialiame FIA (tarptautinės automobilių federacijos) puslapyje skelbiama, kad Lietuvos komanda (jos įkūrėjas Ernestas Staponkus) pasistiprino „jaunu ginklu“. Taip pat primena, kad komanda jau nuvažiavo 1000 km bandydama savo automobilį „Škoda Fabia“.

Komanda planuoja startuoti ir antruoju automobiliu, kurį pilotuotų Kevinas Abbringas.

Oficialus komandos pristatymas Vilniuje įvyks kovo 23 d. Jo metu galėsime pamatyti ir komandos narius, ir automobilį.

Pirmosios lenktynės vyks Abu Dabyje balandžio 5 d. Iš viso – 10 etapų. Devintasis rugsėjo 14 d. vyks kaimyninėje Latvijoje.

Tas pats, kas patekti į NBA

Žemiau pateikiame buvusio R.Baciuškos atstovo spaudai Pauliaus Sviklo komentarą, publikuotą FB paskyroje:

Rokas Baciuška RX ir visai Lietuvai – istorinis pasiekimas. Kas dar nežino, tai gimnaziją šiemet baigsiantis tauragiškis dalyvaus FIA World Rallycross Championship.

Yra 4 sporto rūšys, kurioms FIA yra suteikusi pasaulio čempionato statusą: Formulė-1, WRC (ralis), WEC (endurance) ir World RX (ralikrosas). Nei vienas lietuvis iki šiol nėra įveikęs nei vieno pasaulio čempionato etapo (išskyrus WRC, kur saujelė lietuvių yra kelis etapus pabaigę nepagrindinėse įskaitose). O čia mes kalbam apie visą sezoną, varžantis dėl aukščiausių pozicijų.

Patekimas į NBA yra labai aukštas pasiekimas, bet ten žaidėjų ~300 kasmet. Pasaulio ralikroso čempionate lenktynininkų pernai buvo 18.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius