Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Opel Motorsport“ direktorius J.Schrottas: „Astra TCR“ užsakovų yra daugiau nei esame pagaminę automobilių

Ženevos automobilių parodoje debiutavo žiedinėms lenktynėms skirtas „Opel Astra TCR“ modelis. Šis bolidas tęs „Opel“ ilgai puoselėtas tradicijas kėbulinių automobilių lenktynių srityje.
„Opel Motorsport“ direktorius Jorgas Schrottas
„Opel Motorsport“ direktorius Jorgas Schrottas / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Penkerių durų „Opel Astra TCR“ yra pakankamai kovingas automobilis, po kurio gaubtu slypi dviejų litrų darbo tūrio variklis su turbina. Toks pat agregatas jau buvo panaudotas OPC modifikacijoje.

Lenktyninis automobilis išvysto 330 arklio galių ir 420 niutonmetrų sukimo momentą. Galia į priekinius varančiuosius ratus perduodama per sekvencinę šešių laipsnių pavarų dėžę. Lenktynių metu vairuotojas pavaras jungs ant vairo esančiomis svirtimis.

Kadangi sportinis automobilis turi net tik greitai įsibėgėti, bet ir taip pat sustoti, „Astra TCR“ aprūpinta 378 mm skersmens stabdžių diskais priekyje ir kiek mažesniais – 265 mm gale. Stabdžių efektyvumą vairuotojas gali kontroliuoti tiesiog iš salono.

Algirdo Venskaus / waska.lt nuotr./„Opel Astra TCR“
Algirdo Venskaus / waska.lt nuotr./„Opel Astra TCR“

Ženevos automobilių parodoje sutikęs apie šį modelį 15min rubrikos Gazas skaitytojams plačiau papasakoti „Opel Motorsport“ direktorius Jorgas Schrottas tvirtina, kad serijinei „Astra“ artimas automobilis yra sukurtas ilgų ar trumpų nuotolių lenktynėms bei įvairiems kėbulinių automobilių čempionatams.

Praėjusiais metais pradėtas vykdyti „TRC Series“ čempionatas – puiki vieta lenktyniauti šiuo automobiliu.

„Praėjusiais metais pradėtas vykdyti „TRC Series“ čempionatas – puiki vieta lenktyniauti šiuo automobiliu. Šis čempionatas vykdomas trimis koncepcinėmis kryptimis: nacionaliniai čempionatai, kontinentinės varžybos bei pasaulinis „TRC International Series“ čempionatas, kur vadovaujamasi tais pačiais techniniais reikalavimais, todėl tuo pačiu automobiliu, be jokių jo pakeitimų, galima varžytis visose šiose varžybose“, – sako J.Schrottas.

Algirdo Venskaus / waska.lt nuotr./„Opel Astra TCR“
Algirdo Venskaus / waska.lt nuotr./„Opel Astra TCR“

Tarptautinė automobilių sporto federacija jau suteikė šiam automobiliui homologaciją. Kaip teigia gamintojas, TCR modelis yra tiesiog subalansuotas lenktynėms ir pasižymi geromis aerodinaminėmis savybėmis, kurias sukuria automobilio aptakumas ir papildomi elementai, tokie kaip masyvus spoileris ir pažemintas priekinis buferis. Visi apdailos komponentai yra vienodi visuose modeliuose.

Deja, buvo ir incidentų – sudužo vienas automobilis.

„Opel Astra TCR“ projektas gimė tik praėjusių metų rugpjūčio pabaigoje, tad labai daug laiko išbandyti šį modelį neturėjome. Žiemą bandyti sportinį automobilį nėra lengva, geriau būtų tą daryti vasarą.

Turėjome nemažai testų ant šlapios dangos. Deja, buvo ir incidentų – sudužo vienas automobilis. Galiausiai likome patenkinti važiuoklės darbu, automobiliu elgesiu ir charakteriu. Vienintelis dalykas, ko dar neturėjome progos išbandyti – lenktyniavimas karštomis oro sąlygomis“, – tvirtina J.Schrottas.

Algirdo Venskaus / waska.lt nuotr./„Opel Astra TCR“
Algirdo Venskaus / waska.lt nuotr./„Opel Astra TCR“

Jorgas Schrottas neslepia ir „Astra TCR“ kainos. Šį sportinį automobilį galima įsigyti už 95 tūkstančius eurų. Ir panašu, jog pirkėjai šiuo sportiniu bolidu domisi.

Pašnekovo teigimu, šiuo metu užsakovų yra daugiau nei „Opel Motorsport“ padalinys spėjo sukurti automobilių.

„Dėl specifinių detalių ir įvairių agregatų, kurie reikalingi sportui, gamyba nevyksta tokiu tempu kaip įprastų automobilių. Tačiau mus džiugina tai, kad šiuo metu jau yra užsakyti visi pagaminti modeliai, o norinčių įsigyti šį kūrinį vis daugėja“, – sakė J.Schrottas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius