Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pabradėje „CFMOTO Factory Racing Team“ komanda remontavo techniką ir gelbėjo kitus

Praėjusį šeštadienį Pabradėje surengtas trečiasis „Enduro Rally“ sezono etapas „Pabradė 2020“. Čia startavo ir „CFMOTO Factory Racing Team“ ekipa, kuriai šįkart teko susidurti su rimtais iššūkiais – ekipos narius stabdė nemažai laiko kainavę incidentai, rašoma pranešime.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Komandos nuotr.
VIDEO: „CFMOTO Factory Racing Team“ pasirodymas trečiame Enduro ralio etape

Šiose varžybose dalyviams teko įveikti per šimtą kilometrų, kuriuose buvo sutalpinti keturi specialieji testai. Taip pat sportininkų laukė ir per dvi dešimtis kontrolinių punktų.

Komandoms savo meistriškumą čia teko demonstruoti poligone lenktyniaujant miško keliais ir takais, kvartalinėmis linijomis, kirtavietėmis, buvo ir sunkiai pravažiuojamų bei klampių smėlio ruožų.

Komandos nuotr./Varžybų akimirka
Komandos nuotr./Varžybų akimirka

„CFMOTO Factory Racing Team“ duetas – Antanas Kanopkinas ir Audronė Kanopkinienė čia lenktyniavo SSV klasėje. Ekipažas turėjo smulkių techninių problemų, tačiau finišą pasiekė penktoje pozicijoje. Tiesa, ekipa pretendavo į trečiąją vietą, bet organizatorių sprendimas dėl vieno kelio taško nubloškė ekipą dviem pozicijomis žemyn.

Be to, komanda varžybų metu pagalbos ranką ištiesė ir kitoms ekipoms, susidūrusioms su sunkumais.

Komandos nuotr./Varžybų akimirka
Komandos nuotr./Varžybų akimirka

„Sekėsi visai neblogai. Greitumines rungtis įveikėme su mažomis klaidelėmis, bet be didesnių nuotykių. Turėjome vieną problemą. Mūsų stabdžių patobulinimas, kuris buvo padarytas sezono pradžioje, viso sezono neatlaikė – nuo stebulės nurovė varžtus ir nukrito stabdžių diskas. Daugiau viskas buvo gerai.

Džiaugiamės galėję padėti kolegoms. Atlikome ir rato keitimą, traukėme varžovus iš purvo. Taip pat mūsų serviso mikroautobusas pasitarnavo ne tik mums, bet ir kitiems dalyviams, kuriuos ištikdavo bėdos“, – sakė Antanas Kanopkinas.

Komandos nuotr./Varžybų akimirka
Komandos nuotr./Varžybų akimirka

Varžybos permainingai klostėsi ir Adomui Gančieriui, kuris važiavo poroje su Mindaugu Blockiu. Bene aštriausią momentą ekipa turėjo tuomet, kai Adomas Gančierius su savo „CFMOTO CFORCE 1000“ keturračiu pataikė į pakelės medį. Nepaisant tokių momentų sportininkas pasirodymą Pabradėje vertina teigiamai.

„Dalyvių buvo tikrai daug – daugiau nei 450. ATV klasėje buvo 26 komandos. Pirmame greičio ruože patyriau nesėkmę – sulaužiau akumuliatoriaus laikiklį. Teko stoti tvarkytis greičio ruože ir ten praradome daug laiko. Po to atsitrenkiau į medį, sulanksčiau priekinį lanką, „televizorių“. Tačiau tai nebuvo visos problemos. Pradėjo liesti duslintuvą aušinimo žarna. Ji pradegė, teko stoti vėl. Gerai, kad tai įvyko po greičio ruožo, tad mums pagelbėjo mūsų serviso mikroautobusas. Tęsėme lenktynes ir išvažiavome rinkti punktų. Juose navigacinių klaidų nepadarėme. Kitus greičio ruožus irgi įveikėme sėkmingai. Likome tryliktoje pozicijoje“, – sakė Adomas Gančierius.

Komandos nuotr./Varžybų akimirka
Komandos nuotr./Varžybų akimirka

Šių metų sezone „CFMOTO Factory Racing Team“ laukia dar vienerios varžybos – ketvirtasis „Lithuanian Baja – Perimetras“ etapas.

Po jo ekipa jau dėlios planą 2021-ųjų metų sezonui ir sės prie derybų stalo su partneriais. Komandos planuose – varžybos ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje, tačiau apie konkrečius startus ekipa praneš vėliau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius