Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasidžiaukime – visi „Halls Winter rally“ žiūrovai namo grįžo sveiki

Savaitgalio „Halls Winter rally“ nugalėtojų ekipažas – Deividas Jocius ir Kastytis Torrau – džiaugėsi iš Ramūno Čapkausko išnuomotu automobiliu sėkmingai pasiekę finišą. Tačiau jiems, kaip ir dešimtims kitų ekipažų, iššūkių trasoje netrūko. Už tai jie turėtų būti „dėkingi“ ralio žiūrovams ir fotografams.
„Halls Winter Rally 2013“
„Halls Winter Rally 2013“ / Algirdo Venskaus (waska.lt) nuotr.
Temos: 1 Ralis

Šių metų ralio kovas stebėję žiūrovai tik per laimingą atsitiktinumą visi namo grįžo sveiki. Ypač kritikos verti vaikinai, trasą kirsti sugalvoję prie žymiojo tramplino „Top Gear“ pavadinimo greičio ruože. Geri GAZAS.LT bičiuliai Karolis Gedgaudas ir Vaidotas Mitkus, atlikę „nuliukų“ vaidmenį, pasakoja, kad pakilus į orą ir kelyje išvydus žmones, apima ne patys maloniausi jausmai. Automobilį vairavęs Karolis pasakojo, kad net spėjo garsinį signalą paspausti. Ir tai tik viena situacija iš daugelio, savaitgalį gadinusių šventę sportininkams ir žiūrovams.

Skaitytojo Eriko M. nuotr./Halls Winter Rally 2013
Skaitytojo Eriko M. nuotr./„Halls Winter Rally 2013“

Tokių situacijų ralio varžybų metu galėsime išvengti tik tada, kai žiūrovai pagaliau supras, kad saugumas yra jų pačių rankose. Tragiškų pavyzdžių, kai varžybų metu nukenčia žiūrovai, toli ieškoti nereikia. Kiekvienais metais aukų atsiranda ne tik kitame pasaulio gale, bet ir čia pat – Lietuvoje. Patikėkite, visi ralio automobilio kietumą išbandę žiūrovai sutiks – nei vienas nesitikėjo, kad automobilis iš trasos išlėks būtent toje vietoje, kur jie stovėjo.

Be abejo, alkoholiu sušildyti kūnai sunkiai sugeba deguonimi aptarnauti smegenis, kurios šiaip jau sugebėtų įvertinti kritišką situaciją. Juk ralio automobilis atlekia bent 100 km/h greičiu – panašiu greičiu į kamuoliuką pataiko beisbolo lazda. Pakelkite ranką, kuris drįstumėte kišti galvą po tokia jėga atlekiančiu mediniu įrankiu? Gal tai ne pats geriausias palyginimas, tačiau, rodos, nuo beisbolo lazdų jau išmokome saugotis. Reikėtų išmokti saugotis ir ralio automobilių.

Skaitytojo Manto L. nuotr./Halls Winter Rally 2013
Skaitytojo Manto L. nuotr./„Halls Winter Rally 2013“

Viena stipriausių Lietuvoje ralio komandų „Martin Sport“ savo „Facebook“ puslapyje taip pat nepagailėjo kritikos avantiūristams žiūrovams. Ne tik žiūrovams, bet ir, rodos, su ralio saugumo taisyklėmis susipažinusiems fotografams. Komanda išskyrė aštuntąjį greičio ruožą, kuriame daugelis fotografų įsitaisė išorinėse posūkių pusėse. Net ir Sebastienas Loebas tokiose vietose yra klaidų pridaręs. Juk užtenka tik iš vėžių išvažiuoti ir galima pradėti skaičiuoti ant variklio dangčio gulinčius fotografus…

Daugkartinis Lietuvos ralio čempionas Vytautas Švedas, turbūt, mums pritartų. Ketvirtame greičio ruože išlėkęs iš trasos jis „nuskynė“ keletą eglučių. Žadėjo jas atsodinti. Bet vietoje šių eglučių galėjo būti žiūrovai ar fotografai.

VIDEO: "Halls Winter Rally 2013" V.Švedo/Ž.Sakalausko incidentas 4 GR.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius