Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paskelbta „Samsonas Rally Utena“ 2023 starto tvarka

„Samsonas Rally Utena“ 2023 dalyvių sąrašė – rekordinis 118 ekipažų skaičius, o prie jų prisidės septyni saugos ekipažai, žinomi „nuliukų“ vardu.
 „Samsonas Rally Utena“ 2023 m. starto penkioliktukas
„Samsonas Rally Utena“ 2023 m. starto penkioliktukas

Šią starto tvarką sudaro 88 Lietuvos bei Latvijos ralio čempionatų dalyviai bei svečiai ir 30 Lietuvos ralio sprinto čempionato ekipažai. Ralyje pasirodys net 42 4WD ir bei 76 2WD automobiliai kuriuos vairuos aštuonių skirtingų pilietybių vairuotojai.

Pirmuoju startiniu numeriu bus papuoštas raudonasis „Škoda Fabia N5+“ automobilis, kurį vairuos Lietuvos ralio čempiono titulą iškovojęs Martyno Samsono bei Ervino Snitko ekipažas.

Antrąjį ir trečiąjį pasidalino Vladas Jurkevičius bei Giedrius Notkus – vienam tai bus sugrįžimas į ralio trasas po sunkios avarijos Rokiškio ralyje, o antram – susiremontavus automobilį galimybė susigrąžinti prarastas pozicijas klasėje bei bendroje įskaitoje. Vladas pilotuos iš latvių Sports Racing Technologies išsinuomotą „Škoda Fabia Rally2 Evo“ automobilį, o Giedrius lėks šviežiai suremontuotu – „Škoda Fabia R5“.

Ketvirtuoju numeriu bus papuoštas kylančios šešiolikos metų amžiaus ralio žvaigždės iš Norvegijos Karlo Pederio Nordstrando „Škoda Fabia Rally2 Evo“ automobilis, o penktasis numeris atiteko vienam greičiausių estų – Egonui Kaurui, kuris Utenoje pasirodys su savo gamybos „Ford Fiesta KMS Proto“ automobiliu.

Iš karto už norvego startuos kiti du itin stiprūs svečiai. Šeštu bei septintu numeriais važiuos greičiausi „Mitsubishi Lancer Evolution“ automobilius vairuojantys pabaltijo lenktynininkai – latvis Emils Blūms bei estas Timmu Korge. Tai bus jau aštunta jų principinė dvikova šiemet.

Lygiai tas pats yra ir su aštuntu bei devintu startiniais numeriais skirtais Nedui Radišaukui bei Rokui Steponavičiui – šiemet tai viena geriausių dvikovų Lietuvos greičio ruožuose, kuri vyksta su „VW Polo N5“ bei „Ford Fiesta N5“ automobiliais. Iš šią dvikova žada įsivelti puse sezono į Lietuvos ralio čempionatą pavėlavęs, bet itin greitą tempą su naujai surinktu „Ford Fiesta N5“ automobiliu rodantis Deividas Gezevičius. Jis turės dešimtą startinį numerį, kurį juokais matavosi praeitų metų „Samsonas Rally Utena“ administracinės komisijos metu.

Vienuoliktas numeris atiteko Giedriui Firantui su „Mitsubishi Lancer Evolution VIII“, kuris kartu su dvylikto bei keturiolikto numerio šeimininkais Ramūnu Čapkausku bei latviu Janiu Vorobjovu kovos dėl simbolinio – meistrų vardo. Pastarieji vairuos „Mitsubishi Lancer Evolution IX“ automobilius.

Penkioliktuką užbaigia jaunasis 17 metų svečias iš Lenkijos Tymoteušas Abramovskis, kuris pernai metais su „Ford Fiesta Rally3“ „Samsonas Rally Utena“ laimėjo klasėje bei finišavo šeštas bendroje įskaitoje.

Lietuvos ralio sprinto čempionato dalyviai dėl trumpesnės distancijos varžysis tik sekmadienį. Aukščiausią – 92 numerį gavo Darius Sukackas su „BMW E46“. Už jo 93 numeriu startuos Donatas Ožiūnas su taip pat su „BMW E46“, o juos aplenkti stengsis 94 numeriu pažymėtas naujasis Beno Šimkaus „Mitsubishi Lancer Evolution IX“ automobilis.

„Samsonas Rally Utena“ 2023 vyks rugsėjo 29 – spalio 1 dienomis Utenos, Anykščių bei Molėtų rajonų keliais. Tai itin gausiai lankomos tarptautinį rangą turinčios automobilių ralio varžybos, kurios pateko tarp geriausių Lietuvos automobilių sporto renginių. Taip pat tai paskutinysis Lietuvos automobilių ralio čempionato etapas, kuriame spręsis čempionato likimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius