Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Paskutinį vasaros savaitgalį Rygoje rinksis geriausi Baltijos šalių šonaslydininkai, pasirodys ir lietuviai

Po dviejų savaičių pertraukos Rygos Bikernierkų trasoje vėl bus girdimas variklių griausmas bei jaučiamas svylančių padangų kvapas. „Raganų katilu“ pavadintoje trasos atkarpoje vyks trečiasis Baltijos bei Lietuvos ir pirmasis Šiaurės Europos Zonos šonaslydžio čempionato etapas. „Semi-pro“ ir „pro“ lygose varžysis net 53 sportininkai iš Lietuvos, Latvijos, Estijos bei Suomijos, rašoma pranešime.
Benedikto Čirbos pergalė antrajame Lietuvos drifto čempionato etape
Benedikto Čirbos pergalė antrajame Lietuvos drifto čempionato etape / Lumio nuotr.

Surinkęs 206,6 taško Lietuvos čempionato metinėje įskaitoje po dviejų etapų pirmauja Andrius Vasiliauskas, kuris vos 0,8 taško lenkia Benediktą Čirbą. Trečią vietą užima Gediminas Ivanauskas, kuris yra iškovojęs 154,2 taško, Arūnas Černevičius, surinkęs 146,2 taško, užima ketvirtą vietą, Donatas Macpreikšas su 137 taškais – penktas.

Baltijos šalių įskaitoje pirmauja B.Čirba – Lietuvos čempiono sąskaitoje 192 taškai. Latvis Nikolass Bertans nuo lyderio atsilieka 13 taškų, trečias estas Oliver Randalu, ketvirtas – G.Ivanauskas, penktas – Valdas Vindzigelskis.

„Abiejuose čempionatuose nuo pat pirmųjų etapų užvirė atkaklios kovos“, – savo nuomone dalinasi B.Čirba. „Džiaugiuosi, kad pavyko nugalėti antrame Lietuvos šonaslydžio etape Kačerginėje ir iki minimumo sumažinti atsilikimą metinėje įskaitoje.

Šį savaitgalį Rygoje tikrai nebus lengva – susirenka ne tik stiprūs varžovai, bet ir pats su savo BMW automobiliu pirmą kartą pasirodysiu „Raganų katilo“ trasos konfigūracijoje. Stengsimės maksimaliai išnaudoti treniruotes, kurių metu bandysime kuo geriau sureguliuoti bolidą šiai trasai“.

Sunkiai kovai „Raganų katile“ yra nusiteikęs ir antrą vietą Baltijos šonaslydžio čempionate užimantis N.Bertans.

„Ši trasos konfigūracija yra labai techniška ir netgi sakyčiau, kad baisi. Už kiekvieno posūkio slypi pakilimas arba staigus nusileidimas. Tie sportininkai, kurie treniruočių metu geriausiai perpras trasą, turės daugiausiai šansų kovoti dėl pergalės“, – varžybų subtilybėmis dalinasi jaunasis latvis.

Šį penktadienį, rugpjūčio 28 dieną, vyks pirmosios treniruotės, šeštadienį – kvalifikaciniai važiavimai ir pagrindinės kovos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje