-65% metinei prenumeratai! Išskirtinis pasiūlymas.
Išbandyti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 01 01

Pats blogiausias Dakaras istorijoje: jame ruošėsi startuoti 9 lietuviai

Sausio 1 d. Saudo Arabijoje startuoja 2023-ųjų Dakaro ralis. Tai tradicija, kuri, atrodytų, negali nutrūkti ar pasikeisti. Tačiau vienos lenktynės įsiminė visiems Dakaro gerbėjams ir dalyviams – 2008 metais organizatoriai tik paskutinę minutę lenktynininkams, susirinkusiems į startą Lisabonoje, pranešė, kad Dakaro ralis nevyks. Jubiliejinis, 30-asis Dakaras, neįvyko po to, kai Mauritanijoje teroristai (2007 m. gruodžio 24 d.) nužudė Prancūzijos turistų šeimą.

Visas naujienas apie Dakaro lenktynes rasite čia.

Šių metų Dakaras tik prasideda, tačiau ta proga laidoje „Saudo Arabijos dienoraštis“ – šiek tiek istorijos. Apie metus, kai Dakaras nutrūko net neprasidėjęs. Arba tiksliau – beveik prasidėjęs, nes dalyviai jau ruošėsi startuoti.

Tais metais dalyvių, pasiryžusių įveikti Dakarą, buvo rekordiškai daug – apie 570 ekipažų iš 50 šalių. Varžyboms rengėsi ir devyni lietuviai. Tai trys „Neptūno“ komandos ekipažai – Gintas Petrus ir Milda Petrus, Aurelijus Petraitis ir Almontas Kybartas, Arūnas Lekavičius ir Ramūnas Kručkauskas bei 2 motociklininkai: Šarūnas Paliokas ir Balys Bardauskas. Dar vienas lietuvis, Antanas Juknevičius, turėjo atstovauti Kazachstanui.

A.Juknevičius 15min yra pasakojęs, kad tų metų patirtis išties buvusi ypatinga: „Mes Lisabonoje stovėjome jau starte, prie podiumo. Automobiliai buvo praėję administracines, technines komisijas, už kelių valandų turėjo būti Dakaro startas. Įsivaizduokite – Dakarą sustabdė starto metu.

Atidėjo startą, kai jau turėjo startuoti, pranešė, kad atideda startą. Visi jau pasipuošę buvo prieš startą, ruošėsi ir staiga prasidėjo kaip koks virusas sklisti, vieni pradėjo kalbėti, kiti, kažkoks gandas atėjo – Dakaro nebebus.

Baikit, čia nesąmonė!!! Kaip gali būti, stovim prie podiumo, o Dakaro nebebus.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius