Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Penki svarbiausi dvylikto Dakaro ralio etapo įvykiai

Dakaro ralis artėja pabaigos link. Šiandien komandos pabaigė dvi dienas trukusį maratoninį etapą „Empty Quarter“ dykumoje. Kviečiame susipažinti su svarbiausiais šios dienos varžybų momentais.
Vaidotas Žala ir Paulo Fiuza
Vaidotas Žala ir Paulo Fiuza / Teltonika Racing nuotr.

Visos Dakaro naujienos vienoje vietoje (spauskite čia)

Vaidoto Žalos pasitraukimas

Penktadienį ryte, prieš pat dvylikto greičio ruožo startą „Teltonika Racing“ komanda pranešė, kad jie iš lenktynių priversti pasitraukti.

Nors dėl pavarų dėžės gedimo išvakarėse sustojusį ekipažą į finišą ir bivaką partempė „Prodrive“ komandos sunkvežimis, tačiau kitas sunkvežimis, kuriame buvo atsarginė pavarų dėžė, įklimpo kopose ir nespėjo atvykti laiku. Dėl šios priežasties Vaidotas Žala ir Paulo Fiuza buvo priversti sudėti ginklus.

Rokas Baciuška išlaikė klasės lyderio poziciją

R.Baciuška dvyliktame greičio ruože finišavo antras, į priekį praleidęs M.Goczalo ir S.Gospodarczyko ekipažą.

Artimiausias jo varžovas bendroje lentelėje, E.Goczalas, nuo lietuvio atsiliko trimis su puse minutės, o bendroje įskaitoje atsilikimas padidėjo iki beveik aštuonių minučių.

Pirmąją vietą bendroje įskaitoje išsaugojęs R.Baciuška apie maratoną pasakojo, kad neturint interneto bivake buvo proga artimiau susipažinti su kitais lietuviais.

„Smagu, bet dar dvi dienos liko. Važiavom ramiai, kad technika atlaikytų“, – pasakojo R.Baciuška ir sakė, kad dar dvi dienos, dar daug kas gali pasikeisti.

Kalbėdamas apie kopas sakė, kad su bagiu per jas važiuoti nėra sudėtinga dėl nedidelio svorio.

VIDEO: R.Baciuška: persvarą reikia visą laiką didinti

Laisvydą Kancių sustabdė sankabos gedimas

Laisvydas Kancius vienuoliktą Dakaro ralio greičio ruožą pradėjo puikiai – važiavo trečias, vėliau antras ir toliau didino tempą. Atrodė, kad galime sulaukti dar vieno laimėto greičio ruožo.

Deja, klaipėdiečiui sutrukdė netikėtas gedimas – sugedo sankaba. Teko sugaišti kone pusantros valandos taisant gedimą ir vėliau reikėjo saugotis, kad saugiai pavyktų pasiekti finišą.

VIDEO: L.Kancius: iš vienos pusės – gerai važiavosi, iš kitos pusės – problemos

Įtampa auga motociklininkų įskaitoje

Po šiandienos greičio ruožo finišo, pagal preliminarius rezultatus, S.Howesas, finišavęs šeštas, užleido lyderio poziciją T.Priceui, kuris šiandien užėmė trečią vietą.

Pirmas antroje maratono dienoje finišavo J.Cornejo Florimo, antras – Danielis Sandersas.

Visas bendros įskaitos lyderių trejetukas beveik „telpa“ į porą minučių – trečias bendroje įskaitoje K.Benavidesas, šiandien finišavęs ketvirtas.

Sebastienas Loebas laimėjo penktą etapą iš eilės

Vaidoto Žalos komandos draugas iš „Prodrive“ ekipos Sebastienas Loebas laimėjo jau penktąjį etapą iš eilės ir pakilo į antrąją vietą automobilių įskaitoje.

Nors iki lyderiaujančio Nassero Al-Attiyah jam trūksta daugiau nei valandos, tačiau pasaulio ralio čempionas sugebėjo į trečią vietą nustumti Dakaro naujoką, iki tol antroje vietoje važiavusį Lucasą Moraesą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius