Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Penki svarbiausi ketvirtojo Dakaro greičio ruožo įvykiai

Tikras krachas. Taip galima pavadinti ketvirtojo Dakaro ralio greičio ruožo įvykius automobilių įskaitoje lentyniaujantiems lietuviams. Nė vienas iš jų šiandien nepasiekė finišo. Tuo metu kitiems mūsų šalies ekipažams reikalai klojosi kiek geriau. Kviečiame susipažinti su penkiais svarbiausiais šios dienos įvykiais.
Testų metu B. Vanagas įvertino naująjį „Toyota Hilux“
B. Vanagas / Komandos nuotr.

Visos Dakaro naujienos vienoje vietoje (spauskite čia)

Benediktą Vanagą išgabeno medikai

Ketvirtasis greičio ruožas iš kovos eliminavo dar vieną mūsų šalies ekipažą. Benedikto Vanago ir Kuldar Sikk duetas buvo priverstas sustoti dėl vairuotojo sveikatos problemų.

Benediktas Vanagas, pirminiais duomenimis, susitrenkė galvą ir galėjo susižeisti stuburą, todėl į greičio ruožą buvo iškviesti medikai, kurie lietuviui varžybų tęsti neleido, uždėjo kaklo įtvarą ir išgabeno į bivaką išsamesniems tyrimams.

Kiek vėliau paaiškėjo, kad Benediktas Vanagas lenktynių tęsti apskritai nebegalės.

VIDEO: B.Vanagas: tikrai gyvensiu, bet pagadinau kaklo raiščius, smegenis sutrenkiau
„TOYOTA GAZOO Racing Baltics“ nuotr./Benediktas Vanagas
„TOYOTA GAZOO Racing Baltics“ nuotr./Benediktas Vanagas

Vaidotas Žala grįžo į bivaką dėl amortizatorių problemų, G.Petrui po virtimo sustreikavo variklis

Vos pradėjus ketvirtąjį greičio ruožą pasiekė žinia, kad trasoje sustojo Vaidoto Žalos ir Paulo Fiuza duetas. Netrukus pranešta, kad jų „Hunter“ sugedo abu galiniai dešinės pusės amortizatoriai.

Ekipažas nusprendė lenktynių netęsti, nes vienaip ar kitaip jau nebekonkuruoja dėl rezultato, ir grįžo į bivaką. Beje, tą patį padarė ir kitas „Prodrive“ ekipos pilotas Orlando Terranova.

Nors Gintas Petrus pasižymi konservatyvia važiavimo taktika ir dažniausiai išvengia techninių problemų, ketvirtas greičio ruožas buvo lemtingas ir jam. Ekipažas „pagavo kupstą“ ir vertėsi.

Po šio incidento kaprizus pradėjo demonstruoti jų bagio variklis, todėl komanda techninės pagalbos autovežiu grįžo į bivaką aiškintis, ar variklio problemos išsprendžiamos.

Petrus Racing team nuotr./Ginto Petraus mašina gabenama į bivaką
Petrus Racing team nuotr./Ginto Petraus mašina gabenama į bivaką

Laisvydas Kancius finišavo trejetuke

Panašu, kad Laisvydas Kancius puikiai supranta, kad atvažiavo ne į sprintą, o į maratoną. Kiekvieną dieną lietuvis demonstruoja stabilumą ir pamažu didina tempą, kildamas pozicijomis aukštyn. Šiandien jis finišavo trečioje keturračių įskaitos vietoje, nusileisdamas tik A.Giroud ir M.Andujar.

Tiesa, lietuvis taip pat turėjo nesklandumų. Likus porai kilometrų iki degalų papildymo zonos baigėsi benzinas. Visa laimė, kad toje vietoje jau buvo neautralizacijos zona ir laiko Laisvydas Kancius neprarado.

Po šios dienos keturračių įskaitoje Laisvydas Kancius pakilo į ketvirtąją poziciją.

VIDEO: Laisvydas Kancius: 2 km iki degalų užpylimo zonos pasibaigė benzinas

Rokas Baciuška po šios dienos kyla į trečią vietą

Pagal preliminarius rezultatus lietuvis užėmė šeštą vietą šiandienos greičio ruože, o bendroje įskaitoje turėtų pakilti į trečiąją vietą, nes prieš jį buvę M.Goczalo bei C.Batistos ekipažai šiandien važiavo gerokai lėtesniu tempu.

VIDEO: R.Baciuška po ketvirtojo Dakaro ralio greičio ruožo

Sunkvežimio ekipažas „Constra Racing“ ir vėl pateko į dešimtuką

Vaidoto Paškevičiaus, Slavomir Volkov ir Tomo Gužausko trijulė šiandien jau neturėjo jokių techninių problemų. Nors kovoti dėl aukštų pozicijų šioje įskaitoje lietuviai nebegali dėl nebaigto vieno greičio ruožo, bet atskiruose etapuose „Constra Racing“ džiugina savo rezultatais.

VIDEO: „Constra Racing“ ekipažas ketvirtame greičio ruože

Ketvirtame greičio ruože lietuviai vėl pateko į dešimtuką ir pademonstravo preliminarią šeštą vietą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius