Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Penki svarbiausi septintosios Dakaro ralio dienos įvykiai

Septintoji Dakaro ralio diena lietuviams klostėsi kur kas geriau nei šeštasis etapas. Šiandien mūsų tautiečiai pasižymėjo puikiais rezultatais. Kviečiame susipažinti su esminiais septintojo Dakaro greičio ruožo momentais.
Rokas Baciuška po septintos Dakaro dienos finišo
Rokas Baciuška po septintos Dakaro dienos finišo / Žilvino Pekarsko / 15min nuotr.

Visos Dakaro naujienos vienoje vietoje (spauskite čia)

Rokas Baciuška sugrįžo į pirmą poziciją

Rokas Baciuška laimėjo šios dienos greičio ruožą, artimiausią persekiotoją įveikdamas 3 min. 27 sek. Po tokių septintosios Dakaro ralio dienos rokiruočių lietuvis grįžo į pirmąją poziciją T4 klasėje ir dabar kiek daugiau nei šešiomis minutėms lenkia lenką M.Goczalą.

VIDEO: Rokas Baciuška: tai buvo jau ralinis greičio ruožas, man patinka

Vaidotas Žala finišavo antras

Nors Vaidotas Žala dėl bendrosios įskaitos dešimtuko jau nebekonkuruoja, bet šiandien įrodė, kad su „Hunter“ važiuoti lyderių tempu išties įmanoma. Lietuvis finišavo antras, į priekį praleisdamas tik vietinį Saudo Arabijos lenktynininką Yazeedą Al Rajhi.

VIDEO: Vaidotas Žala: buvo ralinis greičio ruožas, bet viskas gerai sekėsi

Laisvydas Kancius priėmė sprendimą tęsti Dakaro ralį

Šeštasis greičio ruožas Dakare buvo itin sunkus Laisvydui Kanciui. Jo keturratis susidūrė su techninėmis problemomis, tad etapo Laisvydas nebaigė. Dėl to teko pasukti galvą ir dėl tolimesnio dalyvavimo lenktynėse. Vis dėlto lenktynininkas nusiteikęs nepasiduoti ir Dakarą tęsti.

Priėmęs šį sprendimą Laisvydas Kancius šiandien dar turėjo poilsio dieną, kadangi septintasis greičio ruožas motociklams ir keturračiams buvo atšauktas.

VIDEO: Laisvydas Kancius: Bandysim dar važiuoti

Sudužo paskutinės „Audi“ viltys – komanda antrus metus iš eilės liks be podiumo

Paskutinė „Audi“ komandos viltis – Matthias Ekstromas irgi nutolo nuo prizininkų podiumo. Jis septintame greičio ruože vienu metu netgi lyderiavo, tačiau vėliau prakirto padangą, suskaldė ratlankį ir net sulankstė amortizatorių.

Prie Matthiaso Ekstromo sustojo lenktynes po vakarykštės nesėkmės tęsiantis Carlosas Sainzas. Kadangi jis viltis laimėti jau palaidojęs, o M.Ekstromas teorinių šansų dar turi, „El Matador“ švedui atidavė savo detales.

VIDEO: Mattijas Ekstromas keičia ratą Dakaro septintos dienos trasoje

Visgi remontas užtruko ilgai ir „Audi“ komandai per dvejus metus su savo elektromobilių projektu nepavyks laimėti Dakaro ralio.

Primename, kad vakar iš kovos dėl nugalėtojo titulo pasitraukė du avarijas patyrę „Audi“ ekipos pilotai – Carlosas Sainzas ir Stephane`as Peterhanselis. Šiandien „Em Matador“ lenktynes tęsė, o Misteris Dakaras jau nebestartavo, nes vakar jo šturmaną medikai išgabeno į ligoninę.

VIDEO: Carloso Sainzo pagalba komandos draugui Matthiasui Ekstromui

Šeštą etapą praleidusi „Constra Racing“ išsprendė sunkvežimio problemas ir sėkmingai finišavo dešimtuke

Po gedimo ir praleistos šeštos dienos jį šalinant „Contra Racing“ komanda puikiai reabilitavosi. Jie ir vėl finišavo užbaigdami pirmąjį sunkvežimių dešimtuką. Tai rodo, kad jei ne techninės problemos, lietuvių komandos tempas tikrai gali būti konkurencingas kovoje dėl vietos TOP10, tačiau tam reikia patikimesnio sunkvežimio nei šis iš čekų išsinuomotas „Tatra“.

Dėl šios priežasties komanda akcentuoja, kad lenktynes tęs naudodami konservatyvesnę taktiką ir „sklendes maksimaliai atidarys“ lenktynėms artėjant pabaigos link.

VIDEO: „Constra Racing“ komanda septintame Dakaro etape

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius