TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Penktas 6-ą Dakaro etapą įveikęs V.Žala apie sėkmę kas antrą dieną: paneigėme statistiką

Vaidotas Žala ir Paulo Fiuza penktadienio greičio ruože finišavo penkti. Kaip juokėsi lenktynininkas, jie paneigė statistika - iki šiol ekipažui dieną sekdavosi, dieną ne, o dabar sėkmė lydėjo jau antrą dieną iš eilės. Vis dėlto toks aukštas rezultatas pasiektas ne be kitų Dakaro dalyvių nesėkmių.
Vaidotas Žala
Vaidotas Žala / Vytauto Dranginio nuotr.

Visos Dakaro naujienos – čia.

Penktadienis Dakaro dalyviams iš Lietuvos buvo labai įvairus.

Vaidoto Paškevičiaus ekipažas, važiuojantis sunkvežimiu, net nestartavo. Laisvydo Kanciaus keturratis sugedo pasiekus trasos vidurį ir jis greičio ruožo tęsti nebegalėjo.

Sekėsi jau dvi dienas iš eilės

Bendroje įskaitoje nebesivaržantys Vaidotas Žala ir Paulo Fiuza palaikė gerą tempą ir greičio ruožą baigė penkti. Vis dėlto greičiausia šis rezultatas būtų kiek prastesnis, jeigu ne kitų lenktynininkų skaudžios nesėkmės.

VIDEO: Vaidotas Žala: nugalėjome statistiką

Penktadienį avarijas patyrė Carlosas Sainzas ir Stephane Peterhanselis, kuris pasitraukė iš Dakaro, jo šturmanas išgabentas į ligoninę. Taip pat techninių problemų turi Yazeedas Al Rajhi.

„Nugalėjome statistiką, – nusikvatojo V.Žala iš karto po finišo. – Pirmų dienų statistika rodė, kad finišuosime tik kas antrą dieną. Tai šiandien, panašu, pralaužėme tą nelaimingą seką.

Sudėtingas greičio ruožas, vėl per kupstus, kopos tokios pavojingos. Kiek neutralizacijoje kalbėjau su kitais lenktynininkais, tai visi gavo labai didžiulius smūgius automobilių priekiais. Mes irgi nusileidome vienoje vietoje taip. Tai diena, kurią reikia pamiršti, kopos, kuriomis nemalonu važiuoti.“

Jis neslėpė laukiąs malonių kopų, tačiau esą ruože sekėsi gerai – vienoje vietoje matė, kad kitų kolegų klaidžiota, tačiau Paulo greitai susigaudė.

Matė „Audi“ po avarijos

„Keista buvo važiuoti. Per visą dieną aplenkėme turbūt vieną ar du automobilius, vieną lyg. Vieni važiavome. Tai niekad nežinai, ar geras tempas, ar blogas, tik finiše sužinai, kad viskas gerai“, – kalbėjo Vaidotas.

Lenktynininkai sakė matę ir avariją patyrusią „Audi“, vaizdas buvęs kraupokas, todėl V.Žala sako esąs tikras, kad ta vieta turėjo būti pažymėta kelio knygoje.

„Pamačius tokį vaizdelį kuriam laikui dešinė koja palengvėja, už kiekvienos kopos tikiesi to paties“, – atviravo jis.

Išgirdęs, kad avarijas patyrė ir C.Sainzas, ir S.Peterhanselis, Vaidotas sakė, kad jei ne jie, tai kas nors kitas ten galėjo nukentėti.

Automobilis penktadienį ekipažo nepavedė, V.Žala sakė, kad važiuoja vis dar atsargokai, tačiau gedimų nebuvo.

„Meluočiau, jei sakyčiau, kad nereikia poilsio dienos. Paskutinės trys dienos atkratė stuburą ir kaklą tikrai. Ištisai smūgiai, norint palaikyti tempą, visą laiką važiuoji ant dviejų ratų, ant priekinių, visą laiką smūgiavimas.

Jautiesi keistam procese, galvoji, kiek žmogaus organizmas tokio smūgiavimo gali atlaikyti“, – kalbėjo po šeštosios dienos finišo V.Žala.

VIDEO: V.Žala apie greičio ruožą: visiškas kaklo ir nugaros kankinimas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius