Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti

Pirmąją „7bet Rally Lazdijai“ dieną V.Žalą žemyn bloškė solidi bauda, priekyje – G.Notkus

Penktadienį Lazdijuose, Nepriklausomybės aikštėje duotas startas pirmam Lietuvos automobilių ralio čempionato etapui „7bet Rally Lazdijai“. Pirmąją ralio dieną daugiau nei aštuonių dešimčių dalyvių, atvykusių iš šešių šalių, laukė keturi greičio ruožai.
„7bet Rally Lazdijai 2024“ GR2
„7bet Rally Lazdijai 2024“ GR2 / Organizatorių nuotr.

Vaidoto Žalos nesėkmė

Vaidotas Žala jau nuo pirmųjų greičio ruožų ėmė demonstruoti, kad į Lazdijus jis atvyko turėdamas tik vieną tikslą – antrus metus iš eilės čia išvažiuoti su nugalėtojo taure rankoje. Visgi jo ambicijos sudužo labai greitai.

Skelbiama, kad Vaidoto Žalos ir Ivo Pūkio duetas į vieną iš laiko kontrolės postų įvažiavo penkiomis minutėmis per anksti, o toks manevras ralyje baudžiamas labai skaudžiai – viena minute baudos už kiekvieną paskubėtą minutę. Tai reiškė, kad lyderių ekipažas gavo penkias minutes baudos prie rezultato ir nusirito į rikiuotės pabaigą.

Grįžo intriga lentelės viršūnėje

Po tokios favoritų ekipažo nesėkmės lyderių rolę perėmė Giedriaus Notkaus ir Daliaus Strižano duetas. Jie po pirmosios dienos, kurios metu įveikė keturis greičio ruožus ir nuvažiavo beveik 30 km, pirmoje vietoje įsitvirtino turėdami 2,19 sek. pranašumą prieš Vladą Jurkevičių su Aisvydu Paliukėnu. Treti, nuo antrosios vietos per kiek mažiau nei vieną sekundę – Rokas Steponavičius su Dovydu Ketvirčiu.

Tokie maži atotrūkiai be jokios abejonės byloja apie tai, kad šeštadienį, pagrindinę ralio dieną „7bet Rally Lazdijai“ žiūrovų lauks labai didelė drama.

Pasitraukė dėl avarijų

Pirmoji ralio diena pažymėta ir keliais incidentais. Vieną rimčiausių avarijų patyrė Sauliaus Zurlio ir Aurimo Kropo ekipažas. Jie nulėkė nuo kelio ir vertėsi. Duetui prireikė medikų pagalbos. Nuo kelio į medžius nulėkė ir šeimyninis duetas iš Izraelio – Sergey ir Maria Uger.

VIDEO: 7BET RALLY LAZDIJAI 2024. ATIDARYMAS, GR 1/3.

Pirmasis Lietuvos automobilių ralio čempionato etapas

Šiandien Lazdijuose startavo pirmasis Lietuvos automobilių ralio čempionato etapas „7bet Rally Lazdijai“, kurį čia organizuoja „Marimotors Racing“. Pirmosiose sezono varžybose prie starto stojo net 83 ekipažai iš šešių šalių.

Pirmuoju numeriu iš karto po „Dacia“ saugos automobilių bei nulinių ekipažų trasoje startavo Vaidoto Žalos ir Ivo Pūkio tandemas. Bandomąjį greičio ruožą laimėjęs Giedriaus Notkaus ir Daliaus Strižano duetas lenktynes pradėjo treti.

Per dvi ralio dienas „7bet Rally Lazdijai“ dalyviams teks įveikti 100 km distanciją. Keturi greičio ruožai įvyks penktadienį vakare. Dar aštuoni numatyti šeštadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius