Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti

„Porsche“ avarija Palangos 1006 km lenktynėse nuverčiant TV bokštelį – įspūdingiausia akimirka

Šeštadienio vakarą finišavusiose Palangos „Aurum 1006 km lenktynėse“ veiksmo, konkurencijos ir avarijų netrūko. Lyderiams kovojant dėl vietų podiume kartais vykdavo kova kiekviename posūkyje, buvo gausu pasistumdymų.15min skaitytojai, diskutuodami „Facebook“, išrinko įspūdingiausius momentus.
Porsche baltic avarija 1006 km lenktynėse
Porsche baltic avarija 1006 km lenktynėse / Stopkadras

Gražiausi 1006 km lenktynių vaizdai slepiasi čia

Įspūdingiausia Palangos 1006 km akimirka – „Porsche“ avarija

Skaitytojų nuomone, įspūdingiausias lenktynių momentas – lyderiavusios komandos „Porsche Baltic“ Nr.91 piloto Tautvydo Rudoko avarija.

Pakeitęs Robertą Kupčiką, šis pilotas pradėjo bėgėtis džiūstančia (po lietaus pasirodžius saulei) dešiniąja juosta. Tačiau mechanikų uždėtos sausai dangai skirtos „slick“ tipo padangos dar nebuvo įšilusios (lauke vyravo 15 laipsnių šiluma), o padangų šildytuvai šiose lenktynėse neleidžiami.

Paslydus automobilio galui, jis starto tiesiojoje slystelėjo ir, per žolę nulėkęs nuo kelio pylimo, pašoko į orą, vertėsi ir trenkėsi į TV bokštelį, už kurio jau stovėjo žiūrovai.

Bokštelis su operatoriumi nuvirto, TV darbuotojas po medikų apžiūros paleistas. Prie bokštelio buvęs nepilnametis asmuo taip pat apžiūrėtas medikų, tačiau netrukus grąžintas tėčiui.

Specialistų komentarai apie „Porsche“ avariją 1006 km lenktynėse

Pasak komandos „Porsche Baltic“ vadovo ir lenktynininko Roberto Kupčiko, nesėkmingai susiklostė aplinkybės. Jei šalia trasos nebūtų kalnelio (kuris išmetė automobilį į orą), galimai nieko baisaus nebūtų nutikę. Tiesiog „Porsche“ būtų apsisukęs ant žolės.

Lenktynių organizatoriaus Dariaus Jonušio nuomone, šioje vietoje, magistraliniame kelyje A13, labai praverstų kelio atitvarai pavojingose vietose. Juk čia eismas intensyvus ne tik per Palangos lenktynes, o viso sezono metu.

Lietuvos ralio čempionas Giedrius Notkus sutiko, kad situacija buvo ne tik įspūdinga, bet ir labai pavojinga. Tačiau pasistengė pajuokauti:

„Ralyje žiūrovai ir tai ne kiekvienais metais gyvai pamato stogą. O Palangoje toks dalykas nutiko stebint milžiniškai auditorijai. Visa laimė, kad visiems viskas gerai baigėsi“.

VIDEO: Porsche avarija Palangos 1006 km lenktynėse: Porsche Baltic 91 komandos automobilis apvirto nuslydęs nuo lenktynių trasos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius