Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Ralis Latvijoje lietuvių ekipažui baigėsi žemyn galva upėje

Latvijoje vykusios ralio sprinto varžybos „Gulbis“ lietuviams baigėsi nesėkmingai. Daugelis sportininkų čia važiavo norėdami pasitreniruoti prieš artėjantį „300 lakes rally“, tačiau kai kuriems bandymai baigėsi avarijomis.
„Renault Clio“ upėje
„Renault Clio“ upėje
Temos: 2 Ralis Latvija

Didžiausią incidentą patyrė Algirdas Kazlauskas su Andriumi Petruškevičiumi. „Renault Clio“ ekipažas ketvirtame greičio ruože nuslydo nuo kelio ir apsivertę nuskrido į upę.

Lenktynininkams pasisekė, kad šalia buvo lenktynių gerbėjas, kuris nedelsdamas puolė jų gelbėti.

„Šįkart ralio „Gulbis 2016“ organizatoriai atrodė nespėję paruošti visų namų darbų ir sumaišties čia buvo gerokai daugiau nei žiemą rengiamame „Alūksnės“ ralio sprinto etape. Po nuotykio, kai paskandinome automobilį su visomis ryšio priemonėmis, paprašėm arčiausiai buvusiame poste dirbusio teisėjo pagalbos iškviečiant mechanikus, tačiau net to padaryti „nepavyko“ – serviso zonoje laukę mūsų komandos nariai šią informaciją, ko gero, gavo patys paskutiniai.

Nuo kelio nuskriejome beveik nepalikdami pėdsakų, todėl iš paskos važiavę varžovai net nesuprato, kur pradingome

Jei ne greta trasos buvęs vienas žiūrovų, akimirksniu šokęs į vandenį mūsų vaduoti, mes greičiausiai būtume šioje vietoje baigę ne tik pasirodymą ralyje, bet ir apskritai „padėję šaukštus“. Nuo kelio nuskriejome beveik nepalikdami pėdsakų, todėl iš paskos važiavę varžovai net nesuprato, kur pradingome. Teisėjai į tai irgi nesureagavo, nors avarijos vieta vos pora kilometrų nuo starto“, – po dramatiškų maudynių pasakojo A.Kazlauskas.

Algirdas tvirtino, kad išsimaudymo priežastis - elementari klaidelė, kuri kitomis aplinkybėmis būtų pasibaigusi viso labo keliomis prarastomis sekundėmis

VIDEO: „Renault Clio“ traukiamas iš upės

„Mes šiek tiek per greitai įvažiavom į kairį posūkį, automobilio galas nuslydo į išorę ir atsidūrė nedidelėje dauboje. Bandydami šonu slystančią mašiną „ištraukti“, greičiausiai šiek tiek persistengėme, nes akimirksniui gavę gero sukibimo buvome išspjauti į priešingą kelkraštį. Čia gal už pusantro metro prasidėjo skardis su upe apačioje. Viskas baigėsi tuo, kad ore persivertėme ir nusileidome į tos upės dugną ant stogo“, – dėstė „N40-Egzotika“ komandos pilotas.

Varžybos Latvijoje nesėkmingai baigėsi ir kitam šviežiai iškeptam ekipažui iš Lietuvos – Martynui Samuičiui su Gediminu Celiešiumi. Ekipažas viename posūkių išslydo iš trasos ir „Škoda Fabia R5“ rėžėsi į ten stovėjusius medžius.

Tai jau antras ralis iš eilės, kuriame M.Samuitis patiria avariją. Žemaitijos ralyje „Škoda Fabia R5“ taip pat dužo, o ilgametis M.Samuičio šturmanas Ramūnas Šaučikovas patyrė nugaros traumą, dėl kurios kurį laiką turės nesportuoti.

M.Samuičio ir G.Celiešiaus ekipažas „300 lakes rally“ su „Škoda Fabia R5“ nestartuos, tačiau dar turi vilties išsinuomoti kitą automobilį.

Ralio sprintą „Gulbis“ laimėjo Janio Vorobjovo ir Andrio Malnieko ekipažas su „Mitsubishi Mirage“. Jie varžysis ir „300 lakes rally“.

Intensyvi kova vyko dviem ratais varomų automobilių įskaitoje, kur lietuviai Egidijus Valeiša ir Mindaugas Varža su BMW M3 vos 3,57 sek. pralaimėjo vietiniams Zigurdui Kalninui ir Renarui Salakui su „BMW Compact“ ir užėmė antrą vietą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje