Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 10 01 /2021 10 02

Finalinis Lietuvos ralio čempionato etapas „Rally Aukštaitija“: įvykių chronologija

Zarasuose baigėsi dvi dienas trukęs finalinis Lietuvos ralio čempionato etapas „Rally Aukštaitija“. Jį po itin artimos kovos laimėjo Dominyko Butvilo ir Renato Vaitkevičiaus duetas. Čia paaiškėjo ir naujieji Lietuvos ralio čempionai. Jais tapo ukrainiečių Valerijaus Gorbano ir Sergejaus Larenso duetas. Šiame tekste rasite visą esminę informaciją – dviejų dienų įvykių chronologiją, vaizdo įrašus bei nuotraukų galerijas.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Vytauto Pilkausko nuotr.
Temos: 2 Zarasai Ralis

Tiesioginę transliaciją ralio metu rasite žemiau:

Keturioliktasis, paskutinis GR

Paskutiniame greičio ruože paaiškėjo „Rally Aukštaitija“ nugalėtojai. Jais tapo Dominyko Butvilo ir Renato Vaitkevičiaus ekipažas. Jie paskutiniame greičio ruože už savęs 2,04 sek. paliko Vladą Jurkevičių su Aisvydu Paliukėnu. Galutinėje rikiuotėje ralio laimėtojų ekipažas sukaupė 1,94 sek. pranašumą.

Trečiąją poziciją šiame greičio ruože iškovojo V.Gorbanas, kuris šią vietą išlaikė ir galutinėje rikiuotėje. Tačiau V.Gorbanui svarbiausia yra tai, kad po V.Žalos ir M.Samsono pasitraukimo jam tiek ir užteko, kad ukrainietis taptų šių metų Lietuvos ralio čempionu.

Tryliktasis GR

Tryliktame greičio ruože laimėjo V.Jurkevičius, kuris pagrindiniam savo varžovui D.Butvilui, parodžiusiam trečią laiką, „įvežė“ 2,3 sek. Tai reiškia, kad po likus vos vienam greičio ruožui abu ekipažus skiria 0,1. Šia trapia persvara priekyje V.Jurkevičius.

Ralio nugalėtojas paaiškės per likusius dešimt kilometrų.

Dvyliktasis GR

Dvyliktąjį greičio ruožą laimėjo V.Jurkevičius, D.Butvilą aplenkęs vos 0,2 sek. Trečią laiką užfiksavo G.Notkus, kuris 0,1 sek. buvo greitesnis už V.Gorbaną.

Po dvylikos GR vis dar lyderiauja D.Butvilas. V.Jurkevičius nuo jo atsilieka 2,2 sek. Trečioje vietoje stabiliai laikosi V.Gorbanas.

Iki varžybų pabaigos lieka dar du greičio ruožai. Bendras jų ilgis – 24 km.

Vienuoliktas GR

Šį greičio ruožą laimėjo D.Butvilas. Jis 1,1 sek. buvo greitesnis už V.Jurkevičių. Dar 6,9 sek. buvo lėtesnis V.Gorbanas. Po šio greičio ruožo vis dar išlieka intriga kovoje dėl pirmosios vietos, nes D.Butvilas V.Jurkevičių lenkia vos 2,4 sek. Trečioje vietoje su 12 sek. atsilikimu – V.Gorbanas. Konservatyvią taktiką pasirinkęs ukrainietis už jo lentelėje esantį G.Notkų lenkia 35 sek.

Dešimtasis GR

Dešimtąjį greičio ruožą laimėjo D.Butvilas. Antrą laiką parodė G.Notkus, atsilikęs 1,7 sek. Nuo pastarojo dar 0,1 sek. atsiliko V.Jurkevičius. Tempą kiek sumažino V.Gorbanas, kuris po V.Žalos ir M.Samsono pasitraukimo dabar turi užduotį tiesiog finišuoti ir lengva ranka pasiimti Lietuvos ralio čempiono karūną.

Po šio greičio ruožo naujuoju ralio lyderiu tapo D.Butvilas, kuris dabar turi 1,3 sek. pranašumą prieš V.Jurkevičių. V.Gorbanas nukrito į trečiąją vietą ir D.Butvilui pralaimi 5,1 sek.

Devintasis GR

Panašu, kad M.Samsonui kova dėl Lietuvos čempiono vardo irgi baigėsi. Ekipažas patyrė incidentą, vertėsi ir buvo priverstas sudėti ginklus.

Šį greičio ruožą laimėjo V.Gorbanas. Už savęs 2,2 sek. persvara jis paliko V.Jurkevičių. Trečias čia buvo D.Butvilas, atsilikęs nuo lyderio 5,8 sek.

Po šio greičio ruožo ralio lyderiu tapo V.Gorbanas, kuris 0,3 sek. dabar lenkia V.Jurkevičių, o 0,8 sek. – D.Butvilą. Taigi, visas lyderių trejetukas telpa į vieną sekundę.

VIDEO: Vlado Jurkevičiaus komentaras įpusėjus antrai „Rally Aukštaitija“ dienai

Po V.Žalos ir M.Samsono pasitraukimo V.Gorbanas gali atsikvėpti kiek lengviau. Jam Lietuvos čempiono titulas jau pasiekiamas ranka, tačiau tam pirmiausia reikia baigti ralį.

Aštuntasis GR

Aštuntame greičio ruože greičiausias buvo V.Gorbanas. Jis 3,1 sek. aplenkė V.Jurkevičių. Trečias čia buvo Giedrius Notkus. Jis lyderiui nusileido 5,5 sek.

Po šio greičio ruožo Martynas Samsonas prarado turėtą pirmąją poziciją ir smuko į ketvirtą vietą. Dabar jis nuo lyderiaujančio D.Butvilo atsilieka 27,6 sek. Nuo V.Gorbano M.Samsonas atsilieka kiek mažiau nei 23 sek.

Panašu, kad M.Samsonui išlaikyti tempo neleidžia automobilio techninės problemos.

Septintasis GR

Septintasis greičio ruožas prasidėjo Vaidoto Žalos avarija. Pirminiais duomenimis, ekipažas vertėsi.

Šį greičio ruožą laimėjo M.Samsonas, kuris D.Butvilą aplenkė 12,8 sek. Net 18,1 sek. už lyderį lėtesni buvo V.Jurkevičius ir V.Gorbanas. Jie parodė identišką ruožo įveikimo laiką.

Po šio greičio ruožo rezultatų ir V.Žalos pasitraukimo į pirmąją poziciją pakilo Martynas Samsonas su Ervinu Snitku. Jo pranašumas prieš antroje vietoje klasifikuojamą D.Butvilą dabar siekia kiek mažiau nei 2 sek.

Kovoje dėl Lietuvos čempionų vardų Martynui Samsonui reikia už savęs išlaikyti Valerijų Gorbaną su „Mini“. Lietuvio persvara prieš ukrainietį šiuo metu siekia 12,5 sek.

Šis greičio ruožas buvo nesėkmingas ir dar trims ekipažams. Saulius Trapuila susidūrė su techninėmis problemomis, o Tadas Pupeikis pasirodymą baigė dėl incidento, kurio metu nuo automobilio atsiskyrė ratas. Čia vertėsi ir T.Mačkinis su „Honda Civic“.

Šeštasis GR

Pirmąjį antrosios ralio dienos greičio ruožą greičiausiai įveikė net du ekipažai. Tiek Vaidotas Žala, tiek Martynas Samsonas pademonstravo identišką laiką. Nuo jų 5,5 sek. atsiliko Valerijus Gorbanas.

Skaičiuojant rezultatus po šio greičio ruožo, intriga ir toliau mezgasi tarp trečioje vietoje esančio V.Jurkevičiaus ir pozicija aukščiau klasifikuojamo D.Butvilo. Dabar juos skiria 0,3 sek.

Penktasis GR

Penktame ruože, kuris dubliavosi su ketvirtuoju, savo pranašumą pademonstravo M.Samsonas. Jis čia 0,7 sek. aplenkė V.Žalą ir 0,9 sek. – V.Jurkevičių.

Šiuo greičiu ruožu baigėsi pirmoji „Rally Aukštaitija“ diena. Po penkių šios dienos greičio ruožų lyderiauja „Agrorodeo“ duetas. Jų pranašumas prieš antroje vietoje esantį D.Butvilą siekia 21,3 sek. Trečioje vietoje klasifikuojamas V.Jurkevičius, kurį nuo D.Butvilo skiria vos 0,7 sek. 5,4 sek. iki prizininkų trejeto trūksta V.Gorbanui su „Mini“.

Antrąją ralio dieną dalyvių lauks dar devyni greičio ruožai. Jie taip pat bus transliuojami tiesiogiai.

Ketvirtasis GR

Ketvirtą greičio ruožą, kuris vyko tamsoje Zarasų gatvėmis, vėl laimėjo Vaidotas Žala su Andriu Malnieku. Nuo jų 0,8 sek. atsiliko Martynas Samsonas ir Ervinas Snitkas. Treti čia buvo Dominykas Butvilas ir Renatas Vaitkevičius.

Trečiasis GR

Trečią greičio ruožą vėl laimėjo „Agrorodeo“ duetas. Jie antrą laiką parodžiusį Valerijų Gorbaną aplenkė 1,5 sek. 2,1 sek. atsiliko D.Butvilas. Šiame greičio ruože brangias sekundes iššvaistė Martynas Samsonas, kuris V.Žalai pralaimėjo net 25,9 sek. 15min žiniomis, ekipažas turi problemų su vairo kolonėle.

Po trijų greičio ruožų V.Žala prieš artimiausią persekiotoją jau vežasi 17,4 sek. persvarą. Antroje vietoje klasifikuojamas V.Jurkevičius. Nuo jo vos 0,3 sek. atsilieka D.Butvilas.

VIDEO: Aukštaitijos ralio akimirkos: įspūdingi posūkiai ir kvapą gniaužiantis greitis

Antrasis GR

Antrame greičio ruože ir toliau aukščiausią tempą demonstruoja „Agrorodeo“ duetas. Jie čia 5,4 sek. aplenkė Vladą Jurkevičių su Aisvydu Paliukėnu. Trečio laiko autoriai – M.Samsonas su E.Snitku, kurie lyderiams nusileido 7,7 sek.

Po dviejų greičio ruožų V.Žala jau turi 12,5 sek. pranašumą prieš M.Samsoną. Dar už 2,5 sek. rikiuojasi V.Jurkevičius.

Pirmasis GR

Pirmąjį greičio ruožą laimėjo Vaidoto Žalos ir Andrio Malnieko tandemas. Jie 9,4 km distanciją įveikė per 4 min. 59,5 sek. 4,8 sek. lyderiams nusileido Martynas Samsonas su Ervinu Snitku. Trečią laiką parodė Dominykas Butvilas su Renatu Vaitkevičius, kurie nuo lyderių atsiliko 6,1 sek.

Jau pirmame greičio ruože nesėkmė ištiko Arą Kalėdą. Jam starte nusisuko BMW pusašis. Ekipažas lenktynes tęsti ketina pagal „Rally 2“ taisyklę. Techninės problemos čia taip pat sustabdė ir G.Chockos bei V.Čeledino ekipažą, startavusį BMW.

Šiame greičio ruože fiksuotas ir vienas incidentas. Avariją patyrė ir automobilį sudaužė Alfonso ir Mariaus Žiūkų ekipažas.

Testinis GR

Testiniame greičio ruože geriausiai pasirodė Martyno Samsono ir Ervino Snitko duetas. Jie 3,7 km atstumą įveikė per 1 min. 48 sek. ir tą padarė pirmuoju savo bandymu iš dviejų. Nuo lyderių ekipažo 2,4 sek. atsiliko Valerijaus Gorbano ir Sergejaus Larenso tandemas, lenktyniaujantis WRC „Mini“ automobiliu.

Nuo pastarųjų dar 0,3 sek. atsiliko Vladas Jurkevičius ir Aisvydas Paliukėnas. Identišką laiką savo antraisiais bandymais pademonstravo ir ketvirtąją poziciją pasidalijo du ekipažai – Dominykas Butvilas su Renatu Vaitkevičiumi ir Giedrius Notkus su Daliumi Strižanu. Jų trasos įveikimo laikas – 1 min. 52,9 sek.

VIDEO: V.Žalai bandomasis greičio ruožas baigėsi įspūdingu skrydžiu: automobilis kelis kartus vertėsi ore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius