Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Ramią popietę Palangos centre kilo „drifto“ audra

Jau rytoj, liepos 22 dieną Palangoje prasidės tradicinės „Eneos“ 1006 km lenktynės. Kaip ir praeitais metais, dieną prieš varžybas viena trasos atkarpa bus skirta „drifteriams“. Čia vyks Lietuvos „drift“ čempionato PRO lygos etapas.
„Gera Dovana Drift“ paradas Palangoje
„Gera Dovana Drift“ paradas Palangoje / Dainiaus Cuberos nuotr.

Savotiškas apšilimas prieš penktadienio vakaro varžybas – šonaslydžiui ruoštų automobilių paradas centrinėmis Palangos gatvėmis.

Lydimi Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnų, sportininkai triukšmaudami atvažiavo į Palangos Basanavičiaus gatvę, kurioje demonstravo techniką, bendravo su praeiviais, fotografavosi su „drifto“ entuziastais.

Šiais metais įspūdingoms „drifto“ varžyboms pasiruošė 16 komandų. Lietuvos automobilių sporto federacijos „drifto“ komiteto pirmininkas ir šio etapo organizatorius Linas Ramoška teigia, kad tarp favoritų – 3 lenktynininkai:

„Išskirčiau Mantą Kulvinską, Benediktą Čirbą ir Gediminą Levicką“.

Atlikti namų darbai

Tarp automobilių sporto entuziastų po praeitų metų etapo buvo kilęs pasipiktinimas dėl netvarkingos trasos infrastruktūros. Tačiau Linas Ramoška teigia, kad šiam etapui skyrė daug laiko ir pasiruošė tinkamai:

„Svarbiausi pakeitimai šį vakarą vyksiančiose „drift“ varžybose – pastatyta didesnė tribūna žiūrovams, įrengtas apšvietimas, jeigu tokio prireiks, o svarbiausia – įrengta „akmenų gaudyklė“. Daug problemų praeitų metų etape įvyko dėl to, kad lenktyninių automobilių iš po ratų pakelti akmenukai sužeidė žiūrovus. Atvykusi greitoji pagalba užsibuvo trasoje apie valandą, tad varžybos buvo pratęstos jau gerokai sutemus.

Visi dalykai, kurie pernai sukėlė nesklandumų yra pataisyti ir etapui pasiruošta maksimaliai gerai.“

Lietuvos „drift“ čempionato PRO lygos etapas Palangoje pagal preliminarų tvarkaraštį prasidės apie 18:00 ir tęsis iki 22:00 valandos vakaro. Geriausi „drifteriai“ bus apdovanoti apie 23:00.

Tiesioginę transliaciją iš renginio penktadienio vakarą stebėkite 15min „Facebook“ paskyroje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius