Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rokas Baciuška vėl bagyje – startuoja trečiame pasaulio čempionato etape Portugalijoje

Trečiadienį daugelis daugelis Dakaro ralio žvaigždžių pradėjo kovą „BP Ultimate Rally-Raid Portugal“. Ne išimtis ir trijų beduinų savininkas Rokas Baciuška, siekiantis išlaikyti pasaulio čempionato lyderio poziciją „Challenger“ klasėje.

Antrąją Velykų dieną atvykęs į Portugaliją, lenktyninkas iškart šoko „matuotis“ savo Can-Am motobagio, ištestavo jį itin šlapiose trasose, o vakar su komanda sėkmingai praėjo administracinę bei techninę apžiūras.

„Bus įdomi kova, šlapia ir daug žiūrovų – laikykite kumščius, o mes spausime gazą“,- prieš oficialią renginio atidarymo ceremoniją neslėpė motyvacijos R. Baciuška.

Grandola šiais metais tapo trečiojo W2RC kalendoriaus renginio operatyvine baze – organizatoriai žada savotišką europietišką Dakaro versiją, tačiau Viduržemio jūros kraštovaizdžiai pakeičia nesibaigiančias Saudo Arabijos kopas. Ralis viso truks penkias dienas.

Antradienį dalyvių sąraše buvo 169 registruotų komandų ir varžovų iš 30 šalių, o šiandien visi lenktynių elito atstovai jau stojo prie įspūdingo 3,53 km prologo starto linijos. Rokas su šturmanu Oriol Vidal Montijano šią trumpą atkarpą įveikė per 3 min. 48 sek. ir užėmė ketvirtą vietą. Tiesa, ekipažo popiet dar laukia iš dviejų dalių sudarytas pirmasis greičio ruožas.

Kvalifikacinio testo (prologo) rezultatai nulėmė starto tvarką dviejose atkarpose trečiadienio popietę: pirmoji prasideda ir baigiasi Santjago do Kačeme, o antroji startuoja Santjago do Kačeme, bet nukelia į Grândolą. Šioje dalyje lenktynininkai susidurs su 100 km trasa smėlio paviršiumi kituose žemynuose vykstančio ralio-reidų stiliumi. Tačiau tai tik pirmas iš penkių sudėtingų Portugalijos ralio etapų, kurių bendras maršrutas yra daugiau nei 1800 kilometrų, iš kurių daugiau nei 1000 bus skaičiuojami laikui.

Renginys vyks aplankant Grândolos, Santiago do Cacém, Abrantes, Alcácer do Sal, Almeirim, Chamusca, Coruche, Mação, Ponte de Sor, Salvaterra de Magos, Sines ir Badajoz savivaldybes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius