Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Safari WRC ralis: dar viena nesėkminga „Hyundai“ komandos diena

Šeštadienį ralistams trukdė dulkės ir į kelią besiveržiantys laukiniai Afrikos gyvūnai. Ne ką mažiau laiko sportininkai gaišo ir vis į akmenis bei uolas pramušdami padangas. Dienos eigoje ralio lyderis K.Rovanpera buvo atsargus ir tiesiog stengėsi išlaikyti turimą persvarą, o „Hyundai“ komandos vairuotojus persekiojo nesėkmės.
WRC organizatorių „facebook“ puslapyje patalpinta nuotr.
Kadras iš Safari WRC ralio transliacijos

Glausta dienos apžvalga

Šeštadienis prasidėjo nuo T.Katsutos spurto ir pramuštos E.Evanso padangos, kurią keisdamasis jis sugaišo apie porą minučių. Tuomet SS10 ruože dauguma lenktynininkų pramušė padangas. Vienu tų nelaimėlių buvo ir T.Katsuta, kuris dėl to praradęs apie minutę užleido į antrą vietą belgą T.Neuville. Deja, belgas ilgai P2 pozicija nepasidžiaugė – SS11 metu sugedo jo automobilio kuro pompa. Tuo tarpu visą dieną savo automobilį tausojęs K.Rovanpera išlaikė ralio lyderio poziciją.

SS13

Dar ruožo pradžioje pamatėme, kad „Hyundai“ nesėkmės tęsiasi. Pirmuose kilometruose E.Lappi tiesiojoje atsitrenkė į paukštį ir suskaldė vairuotojo pusės priekinio lango stiklą. Tai jau antras kartas dienoje, kai suomis kliudė laukinę Afrikos gyvūniją.

Likus maždaug 3 km finišo sustojo padangą pramušęs E.Evanso ekipažas. Todėl dalinantis papildomus šeštadienio taškus A.Fourmaux galėjo ramiai atsikvėpti – prancūzas liko trečioje vietoje bendroje įskaitoje.

Paskutiniame dienos GR pergalę šventė Ottas Tanakas.

Bendra „Rally1“ klasės įskaita po SS13:

Bendra ralio įskaita po SS13
Bendra ralio įskaita po SS13

SS12

Po SS12 finišo išgirdome tipinį žurnalisto pokalbį su O.Tanaku:

- Ottai, beveik 10 sek. aplenkei komandos draugą E.Lappi. Ar tu tuo patenkintas?

- Taip.

Šiame GR ralistai važiavo atsargiai ir tiesiog taupydamiesi paskutiniam ruožui. Ralyje pirmavęs K.Rovanpera prieš artimiausią persekiotoją turėjo solidžią 2 min 17 sek. persvarą

SS11 Sugedo T.Neuville automobilis

Ilgai antra vieta bendroje įskaitoje T.Neuville nepasidžiaugė. Šio GR metu sugedo jo „Hyundai“ automobilis. Šiaip ne taip finišavęs belgas prarado net 2 min 27 sek. Panašu, kad išėjo iš rikiuotos kuro pompos darbas.

SS11 laimėjo T.Katsuta (P2 bendroje įskaitoje), tuo tarpu po belgo gedimo į trečią vietą bendroje ralio įskaitoje pakilo Adrienas Fourmaux („M-Sport Ford“)

SS10 E.Lappi susidūrė su zebru

Ilgiausiame dienoje, 36 km. ilgio ruože lenktynininkus pasitiko ne tik purvu padengta danga, tačiau ir per kelią bėgantys zebrai.

E.Lappi vieną zebrą kliudė, o po jo važiuojantis O.Tanakas stengdamasis išvengti susidūrimo su gyvūnais „zebrų sektoriuje“ stabtelėjo ir dėl to prarado apie 10 sek.

E.Lappi susidūrimo su zebru vaizdo įrašas:

Šiame ruože padangas pramušė E.Lappi, O.Tanakas, E.Evansas ir T.Katsuta.

Dėl šios priežasties japonas pralošė T.Neuville (finišavo P2) net apie minutę. Kuo pasinaudojęs belgas pakilo į antrąją vietą bendroje įskaitoje.

Vienintelis K.Rovanpera išvengęs nemalonumų užtikrintai laimėjo ir padidino savo persvarą absoliučioje įskaitoje iki 1 min 27 sek.

SS9 Pasitraukė G.Munsteris

SS9 laimėjęs T.Neuville (P3 bendroje įskaitoje) beveik dešimt sekundžių aplenkė T.Katsutą (P2 bendroje įskaitoje) ir absoliučioje įskaitoje prie jo priartėjo visai koviniu 5 sek. skirtumu.

Prastai pasirodė nuo lyderio beveik 17 sek. atsilikęs E.Evansas (P7 ruože). Žurnalistų paklaustas ar jam vėl kas nors nutiko, praeitame GR padangą pramušęs velsietis tik pasakė, kad važiuoja kiek įmanoma saugiau. Nes šiame ralyje jaučiasi tarsi dalyvaudamas loterijoje, kur niekad nežinai, kas tavęs laukia už kito posūkio.

Šio GR metu iš ralio pasitraukė pakabą stipriai apgadinęs G.Munsteris.

SS8 T.Katsutos spurtas

Jau pirmas dienoje GR pažėrė eilė staigmenų. Padangą pramušęs E.Evansas prarado 1 min. 50 sek. ir bendroje įskaitoje iš P2 nukrito į P5.

Įveikęs vos vieną sektorių turėjo stoti O.Tanakas, kuriam atsilaisvino variklio dangčio užraktai. Dėl to estas prarado lyderiui apie minutę.

Pasinaudojęs E.Evanso nesėkme ir SS8 ruože nugalėjęs T.Katsuta pakilo į antrą vietą bendroje įskaitoje.

„Sunkus ruožas. Čia buvo tiek daug uolų, dėl to stengiausi būti kuo atsargesnis. Taip pat trukdė ir dulkės, kurios itin ribojo matomumą“, - sakė trečioje pozicijoje finišavęs K.Rovanpera (atsiliko 5,2 sek.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius