-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 08 01 /19:25

„Samsonas Rally Rokiškis 2020“ nugalėtojai – N.Gryazinas ir K.Aleksandrovas

Rokiškio ir Zarasų apylinkėse šeštadienį baigėsi „Samsonas Rally Rokiškis“ varžybos. Pirmąją ralio dieną dalyviai turėjo įveikti penkis greičio ruožus, o šeštadienį jų laukė dar vienuolika greičio ruožų. Po 140 km kovos ralyje triumfavo svečias iš Rusijos Nikolajus Gryazinas su šturmanu Konstantinu Aleksandrovu.
Nikolajus Gryazinas ir Konstantinas Aleksandrovas
Nikolajus Gryazinas ir Konstantinas Aleksandrovas / Andriaus Lauciaus nuotr.

Šešioliktas, paskutinis greičio ruožas

Paskutinį greičio ruožą ir vėl laimėjo Vaidotas Žala ir tai jam garantavo finišą antroje vietoje. 4,5 sek. nuo jo galutinėje rikiuotėje atsiliko ir trečias finišavo Teemu Asunmaa.

Ralio nugalėtoju tapo Nikolajus Gryazinas, kuris paskutiniuose greičio ruožuose jau galėjo sau leisti važiuoti saugesniu tempu ir triumfavo 35,7 sek. pranašumu prieš artimiausią persekiotoją.

Ketvirtas finišą pasiekė Dominyko Butvilo ir Renato Vaitkevičiaus tandemas, pozicija žemiau finišavo Vytautas Švedas su Žilvinu Juršiu. Šeštoje vietoje įsitvirtino suomiai Arto Soininenas su Kristanu Sohlbergu.

Lenkai Adrian Chwietczuk ir Marcin Hinz finišavo septinti. Aštuntas bendroje įskaitoje ir pirmas 2WD kategorijoje šių metų ralyje buvo Martinš Sesks ir Renars Francis.

Devintą ir dešimtą vietas pasidalijo atitinkamai Guntis Lielkajs su Vilniu Mikelsonsu bei Eugenijus Sladkevičius su Artūru Šabanavičiumi.

Penkioliktas greičio ruožas

Panašu, kad Nikolajus Gryazinas jau yra užtikrintas savo lyderiavimu, todėl šiek tiek sumažino tempą ir šįkart finišavo trečias. Tuo metu Vaidotas Žala turi priešingą strategiją – važiuoja maksimaliu tempu. Jis laimėjo šį greičio ruožą, „įveždamas“ dar sekundę Suomijos ralio čempionui Teemu Asunmaa.

Likus vienam greičio ruožui N.Gryazinas turi sukaupęs 37,4 sek. rezervą prieš antroje vietoje esantį V.Žalą. Nuo pastarojo T.Asunmaa atsilieka 2,4 sek., todėl viską lems paskutinysis greičio ruožas.

VIDEO: Antrosios „Samsonas Rally Rokiškis“ dienos momentai

Keturioliktas greičio ruožas

Keturioliktame greičio ruože kaip reikiant iššovė „Agrorodeo“ ekipažas. Jie parodė geriausią laiką – N.Gryaziną aplenkė 0,7 sek., o T.Asunmaa – 2,7 sek. Po tokio pasirodymo V.Žala rezultatų lentelėje sugrįžo į antrąją poziciją, kurią buvo užleidęs suomiui.

Tryliktas greičio ruožas

Šį greičio ruožą vėl laimėjo N.Gryazinas. Jis vos 0,7 sek. atsiplėšė nuo antrą laiką parodžiusio Teemu Asunmaa. „Agrorodeo“ duetas parodė trečią laiką ir nusileido vos 0,6 sek. Po šio greičio ruožo Vaidotui Žalai iki Teemu Asunmaa trūksta 1,2 sek. V.Gryazinas klasifikuojamas pirmoje vietoje ir turi 38,7 sek. pranašumą.

VIDEO: G.Notkaus nesėkmė Rokiškio ralyje – nulėkė nuo kelio, išsikapstyti padėjo žiūrovai

Dvyliktas greičio ruožas

Dvyliktąjį GR laimėjo Teemu Asunmaa ir tai pakeitė jo situaciją skaičiuojant rezultatus po dvylikos greičio ruožų. Nors lyderiu ir toliau išlieka N.Gryazinas, į antrą vietą pakilęs Teemu Asunmaa Vaidotą Žalą dabar jau lenkia. Jo pranašumas – 0,6.

Iki šiol iš 83 startavusių ekipažų iš lenktynių yra pasitraukę 26-i duetai.

Vienuoliktas greičio ruožas

Vienuoliktame greičio ruože vėl greičiausias buvo šių varžybų lyderis N.Gryazinas. Už jo finišavo V.Žala, kuris sugebėjo už savęs išlaikyti T.Asunmaa, aplenkdamas jį 0,3 sek.

11-ame greičio ruože iš trasos išlėkė Vladas Jurkevičius ir Aisvydas Paliukėnas. 38-uoju numeriu važiuojantis ekipažas ten ir pabaigė savo lenktynes. „Peugeot“ smarkiai sudaužytas, bet ekipažas, pirminiais duomenimis, nenukentėjo.

Dešimtasis greičio ruožas

Dešimtame greičio ruože, po šuolio per vadinamąjį Žalos trampliną nuo kelio nučiuožė ir ant šono virto Giedrius Notkus. Visgi automobilis nusileido ant ratų. Po šio incidento ekipažas ėmė tvarkyti automobilį, pakeitė ratą ir galiausiai mirksint avarinėmis šviesomis pajudėjo finišo link.

Šį greičio ruožą laimėjo Teemu Asunmaa. Jis Nikolajų Gryaziną aplenkė 0,7 sek. Trečias finišavo Vaidotas Žala, kurio veide su kiekvienu GR vis mažiau šypsenos – prie jo grėsmingai artėja T.Asunmaa. Dabar juos skiria vos 3,6.

Tuo metu N.Gryazinas nuo artimiausio persekiotojo jau atitrūkęs 31,4 sek.

Devintasis greičio ruožas

Kaip ir visus iki šiol šiandien važiuotus ruožus, devintąjį GR vėl laimėjo N.Gryazinas. Jam 3,2 sek. nusileido T.Asunmaa, kuris dar sykį buvo greitesnis už Vaidotą Žalą. Tiesa, „Agrorodeo“ atsilikimas šiame GR nuo antrosios vietos tebuvo 0,4 sek.

Po devynių greičio ruožų N.Gryazino pranašumas prieš V.Žalą jau siekia 30,2 sek. T.Asunmaa nuo V.Žalos atsilieka tik 5,5 sek., tad dabar „Agrordoeo“ duetas jau turi galvoti ne tik apie tai, kaip pavyti N.Gryaziną, bet ir kaip į priekį nepraleisti Suomijos čempiono T.Asunmaa.

Aštuntasis greičio ruožas

Šį greičio ruožą ir vėl laimėjo N.Gryazinas, tačiau šįsyk už jo finišavo ne V.Žala, o T.Asunmaa. Jis nuo lyderio atsiliko 4,2 sek. Trečią laiką parodęs V.Žala lyderiui nusileido 6,5 sek.

Po šio greičio ruožo N.Gryazinas jau pirmauja 26,6 sek. pranašumu prieš „Agrorodeo“. Pastarieji jau tik 5,9 sek. laimi prieš T.Asunmaa.

Septintasis greičio ruožas

Septintame greičio ruože ir toliau lyderių trejetas finišavo tokia pačia tvarka. N.Gryazinas V.Žalą aplenkė 5 sek. T.Asunmaa nuo „Agrorodeo“ dueto skyrė 1,3 sek.

Iš lenktynių pasitraukė Janio Vorobjovo ir Ivo Pūkio duetas. Jie po šuolio per trampliną apgadino automobilio priekį ir lenktynių tęsti nebegali, tad kova už trejetuko ribų dabar virs tarp Giedriaus Notkaus ir Dominyko Butvilo. Pastarasis pirmąją ralio dieną užsiminė apie keistą vibraciją jo automobilyje, tačiau mechanikai su kardanu susijusią problemą nustatė ir automobilį sutvarkė.

VIDEO: „Samsonas Rally Rokiškis“ pirmosios dienos miesto greičio ruožas

Šeštasis greičio ruožas

Šeštame greičio ruože greičiausias ir vėl buvo N.Gryazinas. Per beveik 11 km jis „Agrorodeo“ duetą aplenkė 4,9 sek. Trečią rezultatą užfiksavo T.Asunmaa. Jis V.Žalai nusileido vos 0,7 sek.

Šiame greičio ruože gedimą patyrė Justo Tamašausko ir Vaido Šmigelsko tandemas. Ekipažas po pirmosios dienos 2WD įskaitoje žengė trečioje vietoje.

Šeštame GR, po klaidos kairiame posūkyje apsivertė Justo Simaškos ir Aurimo Kropo duetas, tačiau jie lenktynes tęsia.

Šiame greičio ruože taip pat apsivertė Vytautas Švedas. Tiesa, incidentas baigėsi be didesnių pasekmių technikai, tad ekipažas irgi pasiekė finišą. Toje pačioje irgi vertėsi Nerijus Malaševičius su Mindaugu Varža. Į laukus čia pat nulėkė ir E.Sladkevičius, tačiau jam pavyko išlaikyti automobilį ant ratų.

Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka
Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka

Ralis šiame GR baigėsi ir Remigijui Dzvankauskui, kuris sustojo dėl techninės problemos.

Pirmoji diena

Penktadienį ryte ralio dalyviai savo ir technikos galimybes išmėgino testiniame greičio ruože. Jame geriausiai pasirodė rusų Nikolajaus Gryziano ir Konstantino Aleksandrovo ekipažas. Po iškilmingos ralio atidarymo ceremonijos Nepriklausomybės aikštėje dalyviai pajudėjo į pirmąjį greičio ruožą.

Jame iš karto į priekį šovė Nikolajus Gryazinas, tačiau nuo jo vos keliomis sekundėmis atsiliko Vaidotas Žala. Po trijų greičio ruožų lyderio persvara prieš „Agrorodeo“ duetą siekė kiek daugiau nei septynias sekundes.

Trečioje vietoje pamažu ėmė įsitvirtinti Suomijos ralio čempionas Teemu Asunmaa, kuris savo situaciją ypač pagerino po miesto greičio ruožų. Čia jis abu sykius buvo greičiausias ir susimažino atsilikimą nuo Vaidoto Žalos iki šešių sekundžių. Galiausiai po pirmos dienos į priekį išsiveržęs N.Gryazinas šeštadienį pradės turėdamas šiek tiek didesnį, tačiau dar tikrai ne itin saugų dešimties sekundžių pranašumą.

Įdomi kova verda ir už lyderių trejetuko ribų. Ketvirtoje vietoje esantį Dominyką Butvilą, penktą rezultatą po pirmos dienos užfiksavusį Janį Vorobjovą bei šeštoje vietoje važiuojantį Giedrių Notkų skiria mažiau nei 8 sekundės.

Į bendrosios įskaitos dešimtuką po pirmos dienos pakliuvo Giedriaus Firanto ir Mato Valiulio duetas. Jie visoje rikiuotėje klasifikuojami 9-oje pozicijoje.

Tiesa, 2WD įskaitos lyderiai ramiai gyventi dar negali. Jiems į nugarą kvėpuoja dešimt sekundžių atsiliekantis Justo Tamašausko ir Vaido Šmigelsko tandemas.

VIDEO: „Samsonas Rally Rokiškis“: įnirtinga kova ir kvapą gniaužiančios avarijos

Itin solidų rezultatą parodė jaunasis Suomijos ralio lenktynininkas Sami Pajari. R2 kategorijos automobilį vairuojantis svečias užima dešimtąją vietą ir artimiausią persekiotoją M.Sesks lenkia maždaug 14 sek.

Per pirmąją ralio dieną dėl gedimų ir avarijų sustoti teko keturiolikai ekipažų, tačiau dalis jų pateikė prašymus startuoti šeštadienį pagal „Rally2“ taisyklę.

VIDEO: „Samsonas Rally Rokiškis“ atidarymo ceremonija ir pirmosios dienos žvyriniai greičio ruožai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius