Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sebastianas Vettelis baigia karjerą „Formulėje 1“

Naujiena, sukrėtusi milijonus F1 gerbėjų visame pasaulyje. Sebastianas Vettelis paskelbė apie pasitraukimą iš F1 iškart po šio sezono.
F1 kvalifikacija Monzoje, Sebastianas Vettelis
F1 kvalifikacija Monzoje, Sebastianas Vettelis / „Scanpix“ nuotr.

Keturis kartus pasaulio čempionas pasidalijo šia žinia savo naujai sukurtoje „Instagram“ paskyroje anglų ir vokiečių kalbomis.

S.Vettelis pranešime sakė, kad sprendimą priimti nebuvo lengva, nes jis labai myli autosportą. Tačiau važiavimas trasoje nenusako Sebastiano kaip žmogaus identiteto.

„Aš esu trijų vaikų tėtis ir nuostabios moters vyras“, – atskleidė Sebastianas pagrindinę priežastį. Akivaizdu, kad jis nori praleisti daugiau laiko su šeima ir šių vertybių neaukos dėl autosporto.

S.Vettelis neabejotinai yra vienas mylimiausių ir populiariausių F1 lenktynininkų, o čempionate lenktyniauja nuo 2007 m.

Sebastianas karjerą F1 pradėjo BMW komandoje, JAV GP (2007 m.). Tais pačiais metais perėjo į „Toro Rosso“. Jis tapo jauniausiu visų laikų pasaulio čempionu 2010 m., iki 2013 m. su „Red Bull“ iškovojo dar 3 titulus, o 2015 m. perėjo į „Ferrari“ ir galiausiai „2020 m. į Aston Martin“.

Autosporto gerbėjams bene labiausiai įsiminė S.Vettelio dvikovos su L.Hamiltonu (Mercedes) 2017-2018 m.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius