Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Šeštadienio vakarą – Gusto Grinbergo startas Europos Le Mans serijoje Prancūzijoje

Į Europos Le Mans lenktynių seriją netikėtai sugrįžęs Gustas Grinbergas treniruotėse nebuvo patenkintas „BHK motorsport“ komandos LMP3 kategorijos Ligier automobiliu Nr 16. Bet sako, kad dar ne viskas prarasta.
Gustas Grinbergas Paul Ricard trasoje
Gustas Grinbergas Paul Ricard trasoje / Asm. albumo nuotr.

Žiūrėkite tiesiogiai šeštadienį nuo 19.30 val., Gusto automobilis Nr. 16, LMP3 klasės numeriai rašomi violetiniame fone:

VIDEO: LIVE EN - The RACE - Le Castellet 240

Šlapioje kvalifikacijoje Gusto komanda užėmė 7-tą vietą.

„Testų diena parodė, kad reikia keisti automobilio nustatymus. Buvome lėti tiesiosiose. Įvažiuojant į posūkį slysdavo galas, o nuo posūkio vidurio – priekis.

Komanda pabandė panaudoti kitos draugiškos komandos nustatymus, bet tapo net blogiau. Į pirmą treniruotę išvažiavau su naujomis padangomis, bet buvau lėtesnis nei su gerokai naudotomis. Nepakako greičio tiesiojoje, automobiliui trūko pasukamumo posūkiuose.

Negana to, mūsų „bronzinis“ lenktynininkas sustojo trasoje „bronzinių“ lenktynininkų treniruotėje. Jau pirmame rate jis visą variklio alyvą paskleidė trasoje. Kai automobilis buvo pargabentas į boksus, pasirodė, kad fatališko gedimo nėra ir variklio keisti nereikės. Komanda surado ir klaidą automobilio nustatymuose. Todėl tikimės, kad lenktynėse būsime konkurencingi. Beje, šeštadienį Paul Ricard trasos apylinkėse žadamas lietus ir man tai tinka. Pernai čia šlapioje trasoje buvau greičiausias“, – sakė Gustas Grinbergas.

G.Grinbergas su komandos draugais pilotuoja Ligier JS P320 automobilį, kurio Nissan V8 variklis pasiekia 455 AG. Maksimalus automobilio greitis Paul Ricard trasoje viršys 300 km/h.

Šeštadienį 4 valandų lenktynės startuos 19.30 val. Lietuvos laiku. Tiesiogines transliacijas galima stebėti European Le Mans Series Youtube kanale.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje