TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Šiemet „Tukada Lietuvos plento žiedo čempionate“ sulauksime svečių iš Norvegijos

Likus vos mėnesiui iki „Tukada Lietuvos plento žiedo čempionato“ starto, greičiausi šalies motosporto meistrai jau baigia ruošti savo motociklus. Netrukus į lenktynių trasas grįžtančių sportininkų lauks dar daugiau etapų ir aštresnė konkurencija. Jei pernai sulaukėme lietuvių iš Didžiosios Britanijos, šiemet pamatysime mūsų tautiečių iš Norvegijos.
Jonas Stankūnas. LMSF nuotr.
Jonas Stankūnas. LMSF nuotr.

Lenktynininkų perėjimai „Superbike“ klasėje

Viena svarbesnių čempionato naujienų yra iš B1200 į „Superbike“ klasę pereinantis Audrius Statulevičius. Pernai B1200 klasėje šalies čempionu tapęs sportininkas šiemet jau turės konkuruoti su daugkartiniu Lietuvos ir Baltijos šalių čempionu Šarūnu Pladu.

Už titulo kabinsis ir Kęstutis Stankūnas, kuris pernai čempionate finišavo antroje vietoje. Tą patį darys ir Š.Plado komandos draugas Tauras Norkūnas („Pladas Racing“), kuris pernai liko 3-ias.

Su nekantrumu lauksime ir Oskaro Tarasevičiaus (P4 2023 m. čempionate) bei pernai ne visuose sezono etapuose su savo naujausiu šalyje „BMW M1000RR“ startavusio Vito Lopinio pasirodymo.

Jonas Stankūnas varžysis „Superstock 600“ klasėje

Svarbiausioje šalyje 600 kub. cm. darbinio tūrio variklius turinčių motociklų klasėje vėl matysime Joną Stankūną. Pernai Lietuvos ir Baltijos šalių čempionu tapęs jaunasis super talentas sieks pakartoti šį pasiekimą.

Jam konkurenciją stengsis sudaryti pernai individualiai, be jokios komandos palaikymo stoikiškai važiavęs Žilvinas Paškevičius (užėmė antrą vietą čempionate).

Iš mūsų portale neseniai publikuotos dokumentikos jau žinote apie Mantą Rajacką („Raja Racing Academy“), kuris kartu su Žilvinu Butkevičiumi ir Miku Razmislavičiumi Jonui tikrai neleis ramiai važiuoti.

V.Krasnickas prieš „Pro-Mode racing“ komandos desantą B1200 klasėje

Vos vienu taško skirtumu pernai čempionate pralaimėjęs Vytautas Krasnickas neabejotinai norėjo atsirevanšuoti Audriui Statulevičiui, tačiau pastarajam perėjus į „Superbike“ klasę, jį B1200 pakeitė net du Audriaus komandos draugai. Pernai vos pusės taško persvara čempionu C1200 klasėje tapęs Tomas Melnikas (važiuoja su „Ducati“) keliasi į B1200 ne vienas, o su savo „Pro-Mode racing“ komandos draugu Aurimu Jankūnu.

Tiek V.Krasnickas, tiek A.Jankūnas čempionatą pradės atsinaujinę techniką. Abu persėdo ant egzotiškų „Aprilia RSV4“ motociklų.

Į čempiono titulą šioje klasėje neabejotinai dairysis ir Redas Klionovskis iš „Pladas Racing“ komandos (P3 2023 m. sezone) bei pernai nesėkmingai, kritimu paskutiniame čempionato etape lenktynes baigęs Danielius Savickas (P4 2023 m. sezone).

Lietuvos čempionatas skirtas ne vien tik didmeistriams, tačiau ir visiems norintiems užsiimti motociklų sportu

Intriga C600 klasėje

Kadangi Lietuvos čempionatas skirtas ne vien tik didmeistriams, tačiau ir visiems norintiems užsiimti motociklų sportu. Sparčiai dalyviais pildosi ir C600, C1200 bei „street“ klasės.

Nemažo susidomėjimo šiemet sulauks ir Manto Apanavičiaus (pernai triumfavo C600 klasėje) bei Gintaro Čiegio revanšas C600 klasėje. Kur M.Apanavičius pernai tik paskutinio etapo metu išplėšė jau Gintaro kone rankose laikytą čempiono titulą.

Papildoma klasė ir nauja vaikams bei jaunimui skirta lenktynių serija

2024 m. pristatoma nauja „Superstock 600 Open“ klasė, kurioje sportininkai galės varžytis tais motociklais, kuriems anksčiau nebūdavo specialiai skirtos klasės – kaip pvz. „Suzuki GSX-R750“, „Ducati Supersport“ ir pan.

Šiais metais taip pat pirmą kartą istorijoje Baltijos šalyje startuoja į vaikus ir jaunimą orientuotas „Baltijos Minimoto čempionatas“, kurio metu bus organizuojamos „FIM MiniGP Baltics series“ klasės varžybos, kuriose dvi aukščiausias vietas čempionate užėmę jaunieji sportininkas keliaus į finalinį pasaulio čempionato etapą.

Svečiai iš Norvegijos ir pasikeitimai kalendoriuje

2024 m. rugpjūčio 3-4 dienomis į etapą „Nemuno žiede“ atvyks ir Norvegijoje gyvenantis lenktynininkas Osvaldas Lazdauskas. Kartu su juo „Superstock 600“ klasėje pamatysime ir tris norvegus, kurie su Osvaldu važiuoja toje pačioje „Kreditosaurus Racing“ komandoje.

Didžiausias pasikeitimas 2024 m. „Tukada Lietuvos plento žiedo čempionato“ kalendoriuje bus tai, kad vietoj dviejų išvykų į Estiją, šiemet „Porsche Ring“ sportininkai startuos net tris kartus.

„Tukada Lietuvos motociklų plento žiedo čempionato“ startas numatomas 2024 birželio 1-2 dienomis Parnu (Estija) trasoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius