Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 04 27 /16:39

Rokas Baciuška puikiai pasirodė antroje „World RX“ kvalifikacijoje

Šis savaitgalis itin svarbus ir atsakingas lenktynininkui Rokui Baciuškai bei komandai „ESmotorsport-LabasGas“. Šeštadienį vyko du kvalifikaciniai važiavimai. O sekmadienį – dar dvi kvalifikacijos, pusfinalis ir, jei pasisektų, finalas.
Rokas Baciuška - „World RX“ šeštadienio kvalifikacijoje Barselonoje
Rokas Baciuška - „World RX“ šeštadienio kvalifikacijoje Barselonoje / Vytauto Pilkausko nuotr.

Tai – jau antrasis šio sezono Pasaulio ralio kroso čempionato etapas. Po pirmojo, vykusio Abu Dabyje, Rokas su 10 taškų užima devintą vietą. Barselonoje lietuvis vėl kovos dėl patekimo į sekmadienio pusfinalį ir finalą. Tam jis turi pagal kvalifikacijose surinktus taškus patekti į TOP 12. Nes dviejuose pusfinaliuose sekmadienį važiuos po 6 lenktynininkus.

Antrasis Roko Baciuškos važiavimas šeštadienį: puikus startas!

Rokas startavo iš antrojo takelio šalia Timo Schneiderio. Jie pasitumdė pirmajame važiavime, tai kainavo Rokui vieną poziciją. Teko kovoti iš paskutiniųjų ir Q2. Timo Scheideris ir Tamas Karai iš abiejų pusių suspaudė pirmajame posūkyje Roką pelėkautuose. Tačiau jis tuo puikiai pasidaudojo ir pristabdęs nėrė į vidinę trajektoriją. Kol varžovai stumdėsi, Rokas išsiveržė į pirmą vietą.

Tačiau po Jokerio rato T.Scheideris sugebėjo aplenkti lietuvį. Taigi Q2 Rokas iškovojo aukščiausią vietą šiame čempionate (grupėje, kurioje startavo) – jis antras.

Rokas Baciuška Q2
Rokas Baciuška Q2

Po kitų lenktynininkų važiavimų, ypač po greičiausios ketvirtos grupės, kurioje dominavo broliai Hansenai, paaiškėjo galutinė Roko vieta po šeštadienio kvalifikacijų – jis 11-as.

VIDEO: Q2, World RX Barselonoje

Roko Baciuškos dieninis startas vėlavo, nes prieš tai vykusios Super1600 varžybos užsitęsė dėl avarijų.

Q1 netrūko avarijų

Galingiausia „supercar“ klasė, kurioje varžosi lietuvis, taip pat avarijų neišvengė. Pirmoje grupėje startavęs Herve Knapick apsivertė ant stogo. Trasoje raudona vėliava. Tuo metu pirmavo Kevinas Hansenas, Abu Dabio etapo nugalėtojas, tačiau startą teko pakartoti. Be Antono Marklundo, kuris nespėjo laiku startuoti pirmajame važiavime (iki raudonos vėliavos).

Tačiau Kevinui nuo to tik geriau. Pakartotinio važiavimo metu jis pasiekia geriausią trasos įveikimo rezultatą. Tiesa, Q1 pravažiavus visoms grupėms, jį rezultatu aplenkė brolis Timmy.

Roko Baciuškos startas: šeštadienio Q1

Rokas jau nuo pirmojo posūkio nevengė kontaktinės kovos, tačiau stengėsi be reikalo nerizikuoti. Lengvai pasistumdė su Liamu Doranu, kurio prisibijojo labiausiai. Galiausiai praleido jį į priekį.

Paskutiniame rate Rokas galėjo iššokti į trečią poziciją, po Jokerio rato puikiai grįždamas į trasą ir lenkdamas Timo Schneiderį. Tačiau vokietis gudriai šonu stumtelėjo lietuvį į šoną, ir Rokas atsiliko.

Tiesa, kaip ir Abu Dabyje nesisekė Oliveriui Bennetui. Aną kartą jo MINI baigė kvalifikaciją ant stogo. Šį kartą – šalia trasos įklimpęs skaldoje.

Savo grupėje pirmajame Q1 važiavime finišavęs ketvirtas, tarp visų lenktynininkų po Barselonis Q1 Rokas užima 12-ą vietą su 32 taškais. Kantrybės, nes visa kova – prieš akis. REZUTATŲ LENTELĖ.

Lauksime antrojo Roko važiavimo apie 17 val.

Rokas Baciuška sakė, kad šeštadienį startuos iš ne itin patogios pozicijos. Antroje lenktynininkų grupėje iš ketvirtos vietos.

VIDEO: Šeštadienio pirmoji WRX kvalifikacija Barselonoje

„Tai reiškia, kad dar nebus pravalyta trasa. Ketvirta pozicija yra neparanki dėlto, nes tu esi nei išorėje, nei viduje. Jeigu visi grupės dalyviai sustartuoja vienu metu, tai būdamas ketvirtoje pozicijoje neturi didelės laisvės manevrams, nes čia, Barselonoje, pirmasis posūkis bus labai status. Į jį visi tikrai nesutilps. Jei nepavyks gerai sustartuoti, reikės išlaukti savo momento“, – sakė Rokas Baciuška.

Roko Baciuškos startų laikai

Antro Pasaulio ralio-kroso čempionato etapo pirmieji du kvalifikaciniai važiavimai vyks šeštadienį 12:45 bei 16:55 valandomis Lietuvos laiku, o sekmadienio dieną dalyviai pradės taip pat likusiais dviem kvalfikaciniais važiavimais (10:25 ir 11:50 val. Lietuvos laiku), o pabaigs finaliniais važiavimais, kurie startuos 15 val. Lietuvos laiku.

Lietuvoje, sekmadienį Pasaulio ralio-kroso čempionatą transliuos TV6 kanalas 15 valandą. Gerbėjai, norintys tiesiogiai stebėti lenktynių visus važiavimus gali juos surasti oficialiame Pasaulio ralio-kroso čempionato puslapio „Youtube“ kanale.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius