Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Subaru Gravel 2018“ varžybų autokroso trasoje dalyviams – metiniai apdovanojimai

Vilniuje, „ElektroKart by Kartlandas“ kartodrome surengta apdovanojimų ceremonija, kurioje pasveikinti „Subaru Gravel 2018“ sezono nugalėtojai bei prizininkai. „Subaru Klubo“ organizuotą varžybų seriją „Versmės“ autokroso trasoje pernai sudarė trys etapai.
Renginio akimirka
Renginio akimirka / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.

„Subaru Gravel 2018“ varžybų seriją surengęs „Subaru Klubas“ išmėginti savo jėgas ant žvyro pasiūlė ne tik „Subaru“, bet ir kitų gamintojų automobilius vairuojantiems dalyviams. Dvi kategorijos buvo skirtos išskirtinai „Subaru“ savininkams. Jie galėjo varžytis klasėse iki 2,5 litro varikliais ir virš 2,5 litro.

Į svečių klasę buvo priskirti visi, vairuojantys ne „Subaru“, o kitų gamintojų automobilius. Sport klasėje galėjo dalyvauti visi, kurių automobiliai yra profesionaliai paruošti sportui, turi saugos lankus, ant jų sumontuotos žvyro dangai skirtos padangos. Taip pat atskiroje įskaitoje galėjo varžytis ir moterys. Jų automobiliams apribojimai beveik nebuvo taikomi.

Tomo Pošiūno nuotr./Varžybų akimirka
Tomo Pošiūno nuotr./Varžybų akimirka

„Subaru A2500“ klasėje užtikrintai nugalėjo Tomas Apelianskas, laimėjęs du iš trijų etapų ir surinkęs 32 taškus. Antrą vietą užėmė Andrius Tubius, per sezoną sukaupęs 19 balų. Pirmą etapą praleidęs Liudvikas Musteikis turėjo tenkintis trečia vieta.

„Subaru A2500+“ įskaitoje sezono nugalėtoju tapo Oleg Krukovkij. Nė karto nelaimėjęs pirmosios vietos, tačiau visuose etapuose dalyvavęs ir stabiliai taškus rinkęs sportininkas sukaupė 26 taškus ir dviem balais aplenkė du etapus laimėjusį, bet vieną kartą nestartavusį Giedrių Druteiką. Tiek pat taškų surinko, tačiau pozicija žemiau sezoną baigė Airidas Šumanas.

Tomo Pošiūno nuotr./Varžybų akimirka
Tomo Pošiūno nuotr./Varžybų akimirka

Moterų įskaitoje nepavejama pernai buvo Kamilė Zokaitė su „Subaru“. Ji dalyvavo visuose etapuose, visus juos laimėjo ir surinko maksimalų taškų skaičių.

25 taškus surinko nė vieno etapo nepraleidusi Gertrūda Laurinavičiūtė, kuri trasoje lenktyniavo „Ford Fiesta“ automobiliu. Pirmą etapą praleidusi, tačiau vėliau stabiliai taškus rinkusi panevėžietė Rūta Nedzelskienė su „Audi S6“ užėmė trečiąją vietą.

Tomo Pošiūno nuotr./Varžybų akimirka
Tomo Pošiūno nuotr./Varžybų akimirka

Svečių įskaitoje nugalėtoju tituluotas panevėžietis Vytautas Junevičius su „Mitsubishi Colt“.

Jis laimėjo pirmąjį etapą, o vėliau finišavo žemesnėse pozicijose, tačiau surinktų 26 taškų jam pakako pirmai vietai išlaikyti. Antrą ir trečią vietas pasidalijo vienodą taškų skaičių – po 22 balus surinkę Justas Paškevičius ir Julius Krasauskas.

Tomo Pošiūno nuotr./Varžybų akimirka
Tomo Pošiūno nuotr./Varžybų akimirka

Sport klasėje nugalėtoju pripažintas Sigitas Griškevičius, kuris nestartavo viename etape ir surinko tiek pat taškų, kiek yra uždirbęs taip pat vieną etapą praleidęs ir antrą poziciją laimėjęs Paulius Novakas.

Trečiosios vietos prizininko titulas atiteko Gintarui Kuginiui. Jis sezono pradžią pradėjo gana silpnai, tačiau paskutiniame etape triumfavo iškovodamas maksimalų taškų skaičių.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Renginio akimirka
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Renginio akimirka

Visi nugalėtojai bei prizininkai buvo apdovanoti ne tik vardinėmis taurėmis, bet ir foto drobėmis su jų automobilių nuotraukomis, užfiksuotomis varžybų „Versmės“ trasoje metu.

Renginio dalyviai apdovanojimų vakaro metu taip pat turėjo progą pasivaržyti ir elektriniais kartais, o greitus, greitesnius ir greičiausius dalyvius renginio organizatoriai taip pat apdovanojo.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Renginio akimirka
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Renginio akimirka

Viena aktyviausių automobilių bendruomenių Lietuvoje – „Subaru Klubas“ ir 2019-ųjų metų sezone ketina rengti panašias lenktynes.

Klubo vadovė Jolanta Iselionienė atskleidžia, kad kol kas neaišku, ar varžybų ant žvyro serija vyks „Versmės“ trasoje, ar bus ieškoma alternatyvų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius