Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti

„Subaru Gravel“ – žiemiškos varžybos „Versmės“ autokroso trasoje

Kas vienija žvyrą, greitį ir „Subaru“ markės automobilius? Ne kas kitas, kaip visiems „Subaru“ fanams gerai žinomas renginys „Subaru Versmė“.
Renginio akimirka
Renginio akimirka / Vytauto Pilkausko / 98.lt nuotr.

Savaitgalį, gruodžio 17 dieną, į Ukmergės rajone esančią „Versmės“ trasą vėl rinkosi „Subaru Klubo“ nariai ir svečiai. Čia juos suvienijo varžybų „Subaru Gravel 2016“ III-asis etapas „Subaru Versmė“. Tai – jau devintus metus iš eilės vykstantis renginys autokroso trasoje, išlaikantis tradicinį pavadinimą „Subaru Versmė“.

2016-ųjų metų sezone tai jau trečiosios, finalinės „Subaru Gravel 2016“ varžybos, kurios pirmą kartą vyko žiemos sąlygomis. Nors po kelių važiavimų trasoje sniego dėl menko įšalo nebeliko, varžybos tradiciškai vyko ant žvyro.

VIDEO: „Subaru Gravel 2016“ III-asis etapas „Subaru Versmė“. Karolio Tomašūno (autobrothers.lt) video

Tai buvo paskutinis „Subaru Versmė“ etapas šiemet, kuris į renginį sutraukė virš 20 dalyvių iš visos Lietuvos, kurie buvo kaip reikiant nusiteikę rimtai kovai.

Tradiciškai dalyviai buvo suskirstyti į 4 pagrindines klases: „Subaru A2500“, „Subaru A2500+“, „Svečių“ ir „Sport“. Norintys galėjo registruotis ir į „Laisvąją“ klasę bei papildomai pravažiuoti trasoje “Laisvos” klasės įskaitai be apribojimų. Kiekvienoje klasėje dalyviai turėjo po 3 važiavimus: vienas važiavimas – trys ratai, o dviejų geriausių važiavimų rezultatas buvo traukiamas į etapo įskaitą. Buvo skaičiuojama ir metinė „Subaru Gravel 2016“ įskaita, kurioje buvo sumuojami visų trijų etapų taškai. Norintys dalyvauti metinėje įskaitoje, dalyviai turėjo būtinai sudalyvauti dviejuose etapuose.

Vytauto Pilkausko / 98.lt nuotr./Renginio akimirka
Vytauto Pilkausko / 98.lt nuotr./Renginio akimirka

„Subaru A2500“ klasė

Pirmieji prie starto linijos stojo „Subaru A2500“ klasės dalyviai, kitaip dar vadinami N/A, „Subaru“ atmosferiniais varikliais. Čia susirungė 3 dalyviai, kuriems teliko tik tarpusavyje „išsiaiškinti“, kuris greičiausias.

Pirmąją vietą be didelės kovos užėmė Tomas Apelianskas iš Vilniaus, startavęs 1 startiniu numeriu, kurio dviejų važiavimų rezultatas 7 min. 17,97 sek. Antrąją vietą užėmė Oleg Krukovskij iš Vilniaus, trasoje užtrukęs 8 min. 4,77 sek. Trečias buvo Paulius Mėlynis iš Anykščių, jo laikas – 8 min. 15,47 sek.

Susumavus trijų etapų rezultatus šios klasės, metinės įskaitos nugalėtoju tapo Tomas Apelianskas, surinkęs 32 įskaitinius taškus. Antras buvo Paulius Mėlynis su 14 taškų. Į trečiąją vietą nepretendavo niekas, nes kiti dalyviai suvažiavo tik po vieną etapą.

Vytauto Pilkausko / 98.lt nuotr./Renginio akimirka
Vytauto Pilkausko / 98.lt nuotr./Renginio akimirka

„Subaru A2500+“ klasė

Galingesniųjų, kitaip vadinamų „Turbo“ klasėje, turbinomis aprūpintais „Subaru“ automobilias startavo šeši dalyviai. Pirmas čia buvo Tomas Smirnovas iš Vilniaus, užfiksavęs 6 min. 47,68 sek. rezultatą. Jam ant kulnų visus važiavimus lipo Gintras Kuginys iš Vilniaus, kurio rezultatas 6 min. 54,73 sek. Trečia vieta atiteko Andrėjui Savčenko iš Vilniaus, kurio laikas trasoje buvo 7 min. 11,46 sek.

Metinėje įskaitoje pirmąją vietą klasėje užėmė Gintaras Kuginys, surinkęs 34 taškus. Antra vieta atiteko Tomui Smirnovui su 22 taškais, o trečias buvo Airidas Šumanas, surinkęs 15 taškų.

Vytauto Pilkausko / 98.lt nuotr./Renginio akimirka
Vytauto Pilkausko / 98.lt nuotr./Renginio akimirka

Svečių klasė

Svečių klasės įskaitoje varžėsi septyni dalyviai, vairuojantys įvairių markių automobilius, kurių greičiausias buvo Justas Paškevičius iš Molėtų, su „Audi Coupe Quattro“. Jo laikas – 6 min. 43,82 sek. Antrąją vietą užėmė Vytautas Junevičius iš Panevėžio su „Mitsubishi Colt“, užfiksavęs 6 min. 59,29 sek. rezultatą. Trečias liko Donatas Januškevičius iš Panevėžio irgi su „ Mitsubishi Colt“ automobiliu. Jo laikas trasoje 7 min. 4,63 sek.

Metinės įskaitos nugalėtoju tapo Vytautas Junevičius, surinkęs 32 taškus. Antrąją vietą užėmė Donatas Januškevičius su 20 taškų. Trečias – Robertas Dasevičius iš Širvintų su „Mazda 323“ automobiliu, po dviejų etapų surinkęs 18 taškų. Robertas paskutiniame etape nedalyvavo, jam varžybų taurė bus išsiųsta į Širvintas.

Vytauto Pilkausko / 98.lt nuotr./Renginio akimirka
Vytauto Pilkausko / 98.lt nuotr./Renginio akimirka

Sport klasė

Patys greičiausi dalyviai susibūrė „Sport“ klasėje. Čia dalyviai varžėsi sportui ruoštais automobiliais, su saugos lankais, „žvyrinėmis“ bei „rocket“ – ledui skirtomis padangomis. Automobiliai kiekvieno važiavimo metu ant „tramplino“ kilo į orą, važiavo dviem ratais ir kitaip žavėjo publiką.

Tarp penkių dalyvių čia greičiausias buvo Paulius Novakas „Subaru Impreza“ iš Vilniaus, jo rezultatas – 6 min. 11,56 sek. Antras buvo Rolandas Tučkus iš Vilkaviškio su „Subaru Impreza“, 6 min. 12,59 sek. Trečiąją vietą užėmė Robertas Dasevičius iš Širvintų su „VW Golf“ automobiliu. Jo dviejų važiavimų rezultatas – 6 min. 22,39 sek.

Sport klasės, metinės įskaitos nugalėtoju tapo Paulius Novakas, surinkęs 36 taškus. Antras buvo Rolandas Tučkus su 18 taškų, trečias – Aurimas Eidžiūnas iš Vilniaus su „Lada 2106“ automobiliu, surinkęs 13 taškų.

Vytauto Pilkausko / 98.lt nuotr./Renginio akimirka
Vytauto Pilkausko / 98.lt nuotr./Renginio akimirka

Laisva klasė

Laisvoje įskaitoje galėjo dalyvauti visi norintys. Čia papildomai pasivaržyti stojo net 14 dalyvių. Greičiausias tarp visų dalyvių buvo Paulius Novakas su „Subaru Impreza“ automobiliu, užfiksavęs geriausią varžybų laiką – 5 min. 57,30 sek.

Antras buvo Justas Paškevičius iš Molėtų, su „Audi Coupe Quattro“, jo laikas – 6 min. 10,76 sek. Trečias – Rolandas Tučkus iš Vilkaviškio su „Subaru Impreza“ automobiliu, trasą įveikęs per 6 min. 17,72 sek.

Metinės įskaitos suvestinėje Laisvos klasės nugalėtoju tapo Paulius Novakas, surinkęs 32 taškus. Antrąją vietą užėmė Gintaras Kuginys, surinkęs 17 taškų. Vos tašku mažiau surinko Tomas Apelianskas, likęs trečioje vietoje. Visi trys dalyviai važiavo „Subaru Impreza“ automobiliais.

Vytauto Pilkausko / 98.lt nuotr./Renginio akimirka
Vytauto Pilkausko / 98.lt nuotr./Renginio akimirka

Varžybų organizatoriai dėkoja susirinkusiems dalyviams, žiūrovams, varžybų žiniasklaidos atstovams, fotografams, svečiams ir teisėjams.

Šitomis varžybomis viskas nesibaigs, nes renginio organizatoriai jau planuoja 2017 varžybas ir treniruotes. Taip pat kviečia visus sudalyvauti „Naujametiniame Kartingo Turnyre“, kuris vyks gruodžio 28 dieną, Vilniaus „Plytinės kartodrome“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius