Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Halls Winter Rally“ varžybas laimėjo R.Kvaraciejaus ir G.Saudargo duetas

Utenoje baigėsi dvi dienas trukęs pirmasis Lietuvos ralio čempionato etapas „Halls Winter Rally“. Varžybų pabaigoje iš kovos pasitraukus iki tol pirmavusiam Vytautui Švedui nugalėtoju tapo Rokas Kvaraciejus.
R.Kvaraciejus ir G.Saudargas
5-7 greičio ruožas / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Vytautas Švedas ralyje pirmavo iki pat vienuolikto greičio ruožo, tačiau ši atkarpa lyderiui buvo lemtinga. Greičio ruožo pradžioje ralistas sugadino savo „Mitsubishi Lancer EVO X“. Automobiliui lūžo šarnyras. Iš kovos antroje varžybų dalyje dėl techninių problemų pasitraukė ir Dainius Matijošaitis.

Po tokios rokiruotės varžybų nugalėtoju tapo R.Kvaraciejaus ir G.Saudargo tandemas. Jie antroje vietoje likusį Ramūną Čapkauską aplenkė 4,3 sek. Trečias liko M.Samuitis, kuris nuo nugalėtojo atsiliko 1 min. 16,9 sek.

„Halls Winter Rally” greičiausiųjų dešimtukas
 
VIDEO: „Halls Winter Rally 2014“ 11/13 greičio ruožas

Po dešimto greičio ruožo „Halls Winter Rally“ Vytautas Švedas buvo lyderis. 9-10 greičio ruožuose jis buvo greičiausias ir padidino persvarą prieš Roką Kvaraciejų iki 31,5 sek.

Trečioje vietoje kol kas – Ramūnas Čapkauskas, beveik pavijęs R.Kvaraciejų. Juos po dešimto greičio ruožo skiria tik kiek daugiau nei dvi sekundės. Ketvirtas – aštuntą greičio ruožą laimėjęs Martynas Samuitis.

VIDEO: „Halls Winter Rally” akimirkos ir M.Samuičio ir R.Šaučikovo komentarai
VIDEO: „Halls Winter Rally 2014“ - GR8/10 - sulėtintos akimirkos

„Tai buvo važiavimas treniruočių režimu. Mes labai smarkiai tobulėjame“, – juokėsi M.Samuitis, pasakodamas apie sėkmingą važiavimą aštuntame GR.

Stabiliai važiuojantis M.Samuitis pasakojo, kad jie šį savaitgalį nesistengia lenktyniauti ir kovoti dėl pozicijų. „Šis ralis mums – treniruotė prieš kitą savaitgalį vyksiantį Europos ralio čempionato etapą“, – sakė M.Samuitis.

Ekipažas taip pat išbandė naujovę – R.Šaučikovas stenogramą M.Samuičiui skaito iš planšetinio kompiuterio „iPad“. M.Samuitis  sakė, kad jokių problemų dėl tokios naujovės jie nepatyrė. „Reikėtų nebent patogesnės aplikacijos“, – sakė lenktynininkas.

VIDEO: Šeštas greičio ruožas

Atnaujinta po 7 GR

Antrą „Halls Winter Rally“ dieną lyderiu išlieka Vytauto Švedo ir Žilvino Sakalausko ekipažas. Jie po septynių greičio ruožų trasoje užtruko 39 min. 22,9 sek. ir 14 sekundžių lenkia Roką Kvaraciejų su Gediminu Saudargu.

Abu lyderius sparčiai vejasi Ramūno Čapkausko ir Tomo Šipkausko ekipažas – jie šeštame ir septintame greičio ruožuose aplenkė visus varžovus, tačiau bendroje įskaitoje V.Švedui pralaimi 32 sek.

V.Švedas pirmuosius šeštadienio greičio ruožus važiavo tomis pačiomis padangomis kaip ir penktadienį – tai, anot jo, lėmė mažesnį tempą 5-7 greičio ruožuose.

Ketvirtas bendroje įskaitoje – Martynas Samuitis su Ramūnu Šaučikovu, jie lyderiui pralaimi 54 sek. Penktoje vietoje – pirmas nelietuviškas ekipažas su „Škoda Fabia S2000“. Čekai J.Orsakas ir D.Smeidleris V.Švedo ekipažui pralaimi beveik dvi minutes.

„Halls winter rally“ penktas-septintas greičio ruožai
„Halls winter rally“ penktas-septintas greičio ruožai

Penktame bei šeštame greičio ruožuose įspūdingą tempą demonstravo Martyno Samsono ir Mindaugo Varžos ekipažas. Jie su galiniais ratais varomus BMW M3 pralaimėjo tik keturiais ratais varomiems automobiliams bei už savęs paliko daug galingesnių varžovų. Penktame greičio ruože ekipažas finišavo šeštas, šeštame – aštuntas.

VIDEO: Visureigio vairuotojo ir žiūrovų nuotykiai žiemos ralyje

Nesėkmingai šeštadienis prasidėjo Tomui Stabingiui. Jo mechanikai netinkamai „užsegė“ kapoto užraktus ir šis greičio ruožo viduryje atsidarė bei suskaldė priekinį stiklą. Jis serviso zonoje po septynių greičio ruožų yra keičiamas.

Iš ralio šeštadienį pasitraukė dar keli ekipažai. Giedriaus Notkaus ir Daliaus Strižano „Mitsubishi Lancer Evo“ sugedo pavarų dėžė, o Karolio Šiugždinio ir Agnės Vičkačkaitės-Lauciuvienės „Honda Civic“ liko be padangų. Trasoje jie sugebėjo numontuoti du ratus, sustojo viduryje greičio ruožo ir prisijungė prie ralio žiūrovų.

Tiesioginė transliacija:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius