Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kroatijos WRC: šeštadienį T.Neuville ir E.Evanso akistatoje laimėjo belgas

Šeštadienį ralio fanai galėjo pasimėgauti kaip niekad artima ralio lyderių dvikova. Dienos eigoje įspūdingiausią formą pademonstravo stačia galva rizikavęs ir to pasėkoje išlaikęs lyderio poziciją T.Neuville.
WRC organizatorių „facebook“ puslapyje patalpinta nuotr.
WRC organizatorių „facebook“ puslapyje patalpinta nuotr.

Dienos apžvalga

Dieną T.Neuville su E.Evansu pradėjo dalindamiesi pirma vieta ralyje, kadangi abu penktadienio greičio ruožuose užtruko po lygiai tiek pat laiko. Pirmoje dienos pusėje į priekį keliomis sekundėmis pabėgo belgas, kol prieš SS13 ruožą pasirinkęs netinkamo kieto mišinio padangas, prarado pirmąją vietą ir nemažai laiko. Vis dėl to naujuoju ralio lyderiu tapęs E.Evansas tuo ilgai nepasidžiaugė, jau kito GR metu stipriai rizikavęs T.Neuville susigrąžino lyderio poziciją ir dienos pabaigoje užsitikrino maksimalius 18 taškų.

SS16

T.Neuville sėkmingai finišavo P1 SS16 greičio ruože ir šeštadienio įskaitoje. Tokiu būdu dar trimis taškais padidindamas savo persvarą prieš E.Evansą čempionate. Tikrai seniai nematėme Thierry taip nuoširdžiai džiūgaujant.

Paklaustas ką darys sekmadienį? Belgas tik pasakė, kad spaus toliau.

SS15

T.Neuville ir toliau skriejo. Laimėjęs antrą GR iš eilės belgas padidino savo persvarą prieš T.Neuville iki 4 sek., o nuo S.Ogier iki 11,1 sek.

SS14 T.Neuville susigrąžino lyderio poziciją

Absoliučiai įspūdingas Thierry pasirodymas. Nors ir jį ruožo pabaigoje užklupo lietus, jis pasistengė paspausti kiek tik gali, kad nors maksimaliai užkaitintų kieto mišinio padangas ir jos pradėtų efektyviau dirbti. Tai leido jam laimėti ruože ir susigrąžinti lyderio poziciją.

Po šio GR belgą nuo velsiečio skyrė 2,3 sek.

Jokios arogancijos, jokio savo pasirodymo sureikšminimo - belgas tiesiog kukliai pasakė, jog važiavo visu sau įmanomu greičiu.

SS13 Pasikeitė ralio lyderis

Tai buvo labai svarbus greičio ruožas. Kieto mišinio padangas pasirinkęs T.Neuville šio GR metu stokojo sukibimo ir dėl to prarado E.Evansui 6,7 sek. bei ralio lyderio poziciją.

Po finišo belgas pripažino savo padangų pasirinkimo klaidą.

T.Neuville klaidele pasinaudojo ir S.Ogier (P2 ruože), iš Thierry atsikovojęs 5,7 sek.

SS12

S.Ogier buvo priverstas išvažiuoti į šį greičio ruožą su viena lietaus padanga. Nepaisant to jis fiksavo P2 laiką. Apskritai P2-P4 vietas užėmę lenktynininkai tilpo į mikroskopinį 0,1 sek. laiko intervalą.

Tuo tarpu SS12 laimėjęs T.Neuville įvežė likusiems ralistams nepilnas 3 sek. Paklaustas kaip jam tai pavyko, atsakė, kad jam tiesiog gal kiek geriau dienos eigoje sekėsi tausoti padangas.

Bendra ralio įskaita po SS12:

Bendra ralio įskaita po SS12
Bendra ralio įskaita po SS12

SS11 Tikras T.Neuville šou

T.Neuville šio GR metu važiavo nuostabiai. Rizikavo, vietomis slydo visais keturiais ratais, bet vis tiek pasiekė finišą P1 pozicijoje. Tai jam leido padidinti savo pranašumą bendroje įskaitoje prieš Elfyną iki 1,7 sek.

Finišavęs belgas sakė: „Nemanau, kad galėjau pravažiuoti nors kiek greičiau.“

Vieno iš kitų sportininkų pademonstruotas fantastiškas epizodas:

SS10

Kone fantastiškas ralio scenarijus tęsiasi. S.Ogier 0,3 sek. persvara laimi, o tuo tarpu T.Neuville ir E.Evansas vėl fiksuoja identišką 12 min 29,9 sek. laiką.

Apie 6 sek. lyderiams SS10 pralošęs O.Tanakas skundėsi, kad turi sunkumų stabdant. Atrodo esto bėdos su savo automobiliu tęsiasi. P4 vietą bendroje įskaitoje užėmęs O.Tanakas nuo lyderio po šio GR atsilikinėjo 47,5 sek.

SS9

Pirmą kartą šiame ralyje pergalę greičio ruože čia pasiekė A.Fourmaux.

Ne ką mažiau buvo įdomu stebėti ir ralio lyderius. Nebe iš tokios palankios (paskutinės) startinės pozicijos startavęs T.Neuville vis tiek parodė klasišką pasirodymą ir vos 0,8 sek. aplenkė E.Evansą.

„Buvo tikrai sudėtinga, kelias buvo labai purvinas. Tiesiog nuolat kovojau su nepakankamu sukibimu“, - sakė Thierry.

Dalis likusių sportininkų po finišo skundėsi greičio ruožo metu iškritusiais pirmais lietaus lašais

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius