-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nors ir Švedijos ralyje pirmauja E.Lappi, geriausiai šeštadienį pasirodė ne jis

Daugelis šeštadienį laukėme E.Lappi ir T.Katsutos kovos dėl ralio lyderio pozicijos. Tačiau japonui sudaužius automobilį, intriga išliko nebent tik stebint konkurenciją dėl antrosios vietos. Kur po pademonstruoto puikaus tempo, prie pirmojo karjeroje podiumo visai priartėjo Adrienas Fourmaux.
WRC organizatorių „facebook“ tinkle patalpinta nuotrauka
WRC organizatorių „facebook“ tinkle patalpinta nuotrauka

Glausta dienos apžvalga

Iš pirmo žvilgsnio šeštadienį turėjome pamatyti principinę E.Lappi ir T.Katsutos kovą. Tačiau dar antrame dienos greičio ruože suklydęs japonas turėjo trauktis. Nuslydęs nuo kelio jis sudaužė savo „Toyotą“ ir įstrigo sniego pusnyje. E.Lappi tapęs vienvaldžiu ralio lyderiu, ėmė tiesiog atsargiai važiuodamas saugoti turimą pusantros minutės persvarą.

Likusią dienos dalį A.Fourmaux ir E.Evansas aršiai konkuravo dėl antros vietos absoliučioje įskaitoje. Kur sėkmingai atsilaikęs prieš velsiečio spaudimą, A.Fourmaux išlaikė P2 vietą bendroje įskaitoje. Įspūdingai pasirodžiusį prancūzą galima drąsiai įvardinti kaip geriausiai šeštadienį pasirodžiusį lenktynininką.

Lenktynininkų šeštadienį pelnyti taškai:

SS15

Šio GR metu A.Fourmaux tik laimingo atsitiktinumo dėka išvengė skaudžios avarijos. Akimirkai kiek slystelėjęs, jis stipriai trenkėsi į šalia kelio sustumtą sniegą. Nuo smūgio jėgos sniegui pilnai padengus jo automobilio priekinį stiklą, akimirkai galėjome pagalvoti, kad čia bus prancūzo ralio pabaiga. Tačiau skaudžiai ištaškęs didžiulę sniego krūvą jis sugrįžo į kelią ir vis tiek net 3,8 sek. aplenkė E.Evansą. Na ir dramatiška dienos pabaiga!

Bendra ralio įskaita po SS15:

Bendra ralio įskaita po SS15
Bendra ralio įskaita po SS15

SS14 A.Fourmaux toliau tartum skrido

„Ford“ komandos atstovas A.Fourmaux šio GR metu neabejotinai užsidirbo įspūdingiausio lenktynininko dienoje vardą. Visą 28 km trukmės ruožą jis važiavo kone identišku E.Evansui tempu ir galiausiai nusileido vos 0,3 sek.! Turint omenyje, kad jo vairuojamas „Ford“ automobilis greičiu kiek nusileidžia pranašesniam „Toyota“ automobiliui – prancūzo pasirodymas nuo to tampa tik dar įspūdingesnis!

Vaizdo įraše žemiau užfiksuotas A.Fourmaux ekipažas:

SS13 tęsėsi kova dėl P2 bendroje įskaitoje

Šį kartą laimi jau T.Neuville, tačiau visų dėmesys ir toliau prikaustytas prie A.Fourmaux (finišavo P3) ir E.Evanso (buvo P2) kovos.

Dar pusantros sekundės šio GR metu nukirpęs E.Evansas atrodo jau kaupėsi lemiamam SS14. Net 28 km ilgio ruože velsietis garantuotai bandys panaikinti savo 13,2 sek. deficitą.

Bendra ralio įskaita po SS13:

Bendra ralio įskaita po SS13
Bendra ralio įskaita po SS13

SS12

Pirmą greičio ruožą šiame ralyje laimėjo dėl antros vietos kovojantis E.Evansas. Tuo tarpu A.Fourmaux toliau spaudžia. P2 finišavęs prancūzas atsiliko tik 1,5 sek.

„Ant kelio buvo daug uolų. Akimirkomis net pasijaučiau, tarsi važiuočiau žvyriniame ralyje. Dėl to tikrai baiminausi pramušti padangas ir šiek tiek sulėtinau.“, - po finišo sakė P2 absoliučioje įsitvirtinęs A.Fourmaux.

SS11

Po T.Katsutos pasitraukimo iškart sulėtėjo saugiau važiuoti bandęs E.Lappi (SS11 metu atsiliko +7,3 sek. finišavo P5).

SS11 laimėjo už pirmojo podiumo karjeroje besikabinantis A.Fourmaux. Antroje vietoje bendroje įskaitoje esantį prancūzą tikrai stengsis vytis tik 16,2 sek. nuo jo atsiliekantis E.Evansas. Šiame GR velsietis finišavo trečias.

SS10 T.Katsutos avarija

Kai jau atrodė, kad T.Katsuta gali vėl susigrąžinti penktadienį prarastą lyderio poziciją, japonas slystelėjo ir sudaužęs automobilį įstrigo sniege.

Dalinamės Arnauskas motorsport autosporto fotografo „facebook“ paskyroje pasidalintu avarijos vaizdo įrašu:

Po šios apmaudžios japono klaidos P6 ruože finišavęs E.Lappi tampa vienvaldžiu ralio lyderiu. Pasibaigus SS10 prieš artimiausią persekiotoją suomis turėjo net 1 min 31,6 sek. persvarą.

SS9

Penktadienį savo automobilius sudaužę Ottas Tanakas ir Kalle Rovanpera šeštadienį grįžo. Vis dėl to tartum už bausmę jie abu turėjo startuoti pirmieji, tokiu būdu valant kelią važiuojantiems po jų. Šiuo atveju labiausiai nepasisekė O.Tanakui, kuris šeštadienį teko pirma startinė vieta.

Nepaisydamas nepalankiausios startinės pozicijos pirmame dienos GR laimėjo O.Tanakas. Tuo tarpu T.Katsuta (finišavo P4) nuo E.Lappi (P5) persvaros nukirpo dar apie porą sekundžių. Tai padėjo japonui sumažinti savo atsilimimą bendroje įskaitoje iki mikroskopinių 0,9 sek.!

„Nelengva mėgautis raliu startuojant iš pirmų pozicijų, tačiau kas man belieka?“, - po finišo teige akivaizdžiai antra startine pozicija nepatenkintas K.Rovanpera.

Trumpa penktadienio video apžvalga:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius