Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 30 /19:51

Pirmąją „Samsonas Rally Utena“ dieną – ekipažo iš Suomijos lyderystė

Penktadienio popietę Utenoje prasidėjo pirmoji „Samsonas Rally Utena“ varžybų diena. Po oficialios varžybų atidarymo ceremonijos dalyviai pajudėjo į pirmosios dienos greičio ruožus. Jų penktadienį buvo numatyti šeši – keturi žvyriniai ir du asfaltiniai Utenos gatvėmis.
Sami Pajari ir Janni Hussi
Sami Pajari ir Janni Hussi / Vytauto Pilkausko nuotr.
Temos: 2 Utena Ralis

Pirmieji lenktynes pradėjo Dominykas Butvilas su Renatu Vaitkevičiumi. Jiems suteiktas pirmasis starto numeris, kadangi ekipažas šiais metais laimėjo visus Lietuvos automobilių ralio čempionato etapus.

Tačiau jų laukia nelengva kova, kadangi jau testiniame greičio ruože Utenoje geriausiai pasirodė svečiai iš Suomijos – Sami Pajari ir Janni Hussi. Ekipažas Utenoje startuoja šių varžybų vardo partnerio Martyno Samsono automobiliu „Škoda Fabia N5+“.

Pirmąją ralio dieną ekipažams numatyti šeši greičio ruožai. Keturi iš jų drieksis žvyrkeliais, o paskutinieji du numatyti Utenos miesto gatvėmis ant asfalto dangos. Jie vyks jau sutemus.

Šiame tekste nuolat atnaujinsime įvykius ir rezultatus, o tiesioginę transliaciją iš greičio ruožų galite rasti paspaudę čia.

GR1

Pirmasis greičio ruožas – 6,85 km ilgio. Jį greičiausiai įveikė suomiai – Sami Pajari ir Janni Hussi ekipažas. Nuo jų vos 0,3 sek. atsiliko Dominykas Butvilas su Renatu Vaitkevičiumi. Trečioje vietoje su 6,5 deficitu atsidūrė Vladas Jurkevičius su Aisvydu Paliukėnu. Už jų – Janis Vorobjovs su Guntaru Zicansu ir Martynas Samsonas su Ervinu Snitku.

Po pirmojo greičio ruožo savo pasirodymą lenktynėse baigė Tomo Šmagario ir Valdo Čiuplio ekipažas. Jų „Mitsubishi Lancer EVO“ ištiko techninės problemos.

GR2

Antrame greičio ruože ir toliau lyderio vaidmenį išlaiko S.Pajari. Jis čia dar 2,2 sek. buvo greitesnis už D.Butvilą. Trečias su 6,6 sek. atsilikimu – V.Jurkevičius. Analogiška tvarka lyderiai rikiuojasi ir skaičiuojant rezultatus po dviejų greičio ruožų.

GR3

Trečiame greičio ruože ir toliau geriausią tempą demonstruoja S.Pajari iš Suomijos. Jis čia D.Butvilui „įvežė“ dar 3,9 sek. Trečioje vietoje su 4,9 sek. atsilikimu nuo lyderių šiame greičio ruože – G.Notkus.

Iki šio greičio ruožo iš kovos pasitraukė jau trys ekipažai. Tačiau jie į ralį dar galės grįžti pagal „Rally2“ taisykles šeštadienį.

GR4

Ketvirtame greičio ruože vėl laimėjo S.Pajari. Antrą laiką parodė penkiomis sekundėmis atsilikęs Giedrius Notkus. Trečias čia – D.Butvilas, atsilikęs nuo lyderio 6,2 sek.

Problemų čia turėjo Justas Tamašauskas, pretendavęs į prizininkų trejetą. Ekipažo automobiliui pažeistas aušinimo radiatorius, tačiau jie sugebėjo pasiekti serviso zoną. Visgi jų rezultatas jau sugadintas.

Jau dabar iš varžybų yra pasitraukę trylika ekipažų. Varžybos baigėsi ir Jonui Sluckui su Giedriumi Šileikiu. Jie patyrė avariją, per kurią smarkiai apgadintas jų „Škoda Fabia R5“ – iš kėbulo išplyšo ir ant kelio liko gulėti degantis jų automobilio variklis. Pirminiais duomenimis, ekipažas nenukentėjo.

Kiek vėliau šis greičio ruožas buvo sustabdytas dėl kelio būklės.

VIDEO: Sami Pajari šturmanės Janni Hussi komentaras po keturių GR

Po šio greičio ruožo dalyviai keliaus į serviso zoną ir ruošis dviems naktiniams greičio ruožams, kurie vyks asfaltuotomis Utenos gatvėmis.

Po keturių greičio ruožų S.Pajari jau turi 12,6 sek. persvarą prieš D.Butvilą, o trečioje vietoje klasifikuojamas V.Jurkevičius lyderiams pralaimi 29,8 sek.

GR5

Pirmasis naktinis miesto greičio ruožas vėl geriausiai susiklostė suomiui S.Pajari. Jis čia 0,6 sek. pranoko D.Butvilą ir 1,7 sek. Giedrių Notkų.

GR6

Šiame greičio ruože greičiausias buvo D.Butvilas, laimėjęs pirmąjį savo greičio ruožą „Samsonas Rally Utena“ ralyje. Jis 0,1 sek. pranoko G.Notkų. S.Pajari čia užfiksavo trečią laiką ir lyderiui nusileido 0,6 sek.

Po pirmosios „Samsonas Rally Utena“ dienos lyderiu išlieka suomis Sami Pajari. D.Butvilą jis dabar lenkia 12,6 sek. ir 34,5 sek. Giedrių Notkų. Nuo pastarojo vos per 0,6 sek. rikiuojasi V.Jurkevičius.

Po naktinio greičio ruožo Utenos gatvėmis nuo 21.30 val. numatytas grupės „Begėdžiai“ koncertas, kuris vyks Didžiojoje lauko scenoje prie Utenos kultūros centro.

Šeštadienį – antroji ralio diena. Ji prasidės 8.25 val., kai pirmame antrosios dienos greičio ruože startuos pirmasis automobilis. „Samsonas Rally Utena“ dalyvių apdovanojimai numatyti 21 val., o iš karto po jų – Donato Montvydo ir grupės koncertas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius