Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 01 04 /18:47

V.Žalos „Hunter“ pavedė, bet ekipažas sustoti neketina: „Lėčiau važiuoti nesinori“

Vaidoto Žalos ir Paulo Fiuza ekipažas vėl sustojo dėl problemų su automobiliu. Bendroje įskaitoje jau po antrojo greičio ruožo nekonkuruojantys lenktynininkai šįkart tuoj po starto pastebėjo iš galinių amortizatorių bėgantį tepalą, tad, kaip sako, „sportavimas šiandien baigtas“.

Vaidotas Žala vėl turėjo techninių problemų su savo automobiliu „Hunter“. Vos pajudėjęs iš starto netrukus jis pranešė, kad sugedo galiniai dešinės pusės amortizatoriai, tad ekipažas suka tiesiai į bivaką.

„Šiandien – viskas. Galiniai dešinės pusės amortizatoriai paleido tepalą“, – socialiniuose tinkluose rašė Vaidotas.

Kiek vėliau jis išsamiau papasakojo apie situaciją: „Situacija tokia, kad tepalą išleido abu galinio dešinio rato amortizatoriai. Ir viskas. Tenka dabar jungti avarinį režimą. Gale sukeisime amortizatorius, kad gale būtų po vieną ir avariniu režimu važiuosime. Bet iš esmės sportavimas šiandien baigėsi.“

Panašu, kad techninių problemų turi ir Vaidoto Žalos komandos draugas Orlando Terranova. Jis su „Hunter“ irgi grįžta į bivaką.

Vėliau V.Žala pasakojo, kad lenktynes tęsti jis toliau ketina, tačiau startavę ketvirtadienį jie jau nebeturės galimybės dar kartą neįveikę trasos sugrįžti.

„Jeigu nutiks vėl ateityje kažkokia tokia problema, kuri sustabdytų mūsų važiavimą, reikės laukti penkių ir tikėtis, kad spėsime į laiko normą. Logika paprasta, nes su pusiau veikiančiu automobiliu būtų rėdėjimas finišo link.

Tai tol, kol dar turime ambiciją kitame greičio ruože dar pasimatuoti tempą, sukaupti patirties važiuojant maksimaliu greičiu, tai norisi tą galimybę išnaudoti. Bet jeigu nutiks taip, kad vėl koks gedimas, o tų greičio ruožų dar dešimt, reikės vertinti situaciją.

Norisi visus tuos greičio ruožus išnaudoti, nes vis tiek, didelė investicija, Dakaras tik kartą metuose“, – kalbėjo lenktynininkas.

Jis paminėjo, kad statistika nėra labai palanki – ekipažui tik kas antras greičio ruožas praeina be problemų, tai belieka tikėtis, jog ji pagerės.

„Lėčiau važiuoti nesinori“, – užtikrino.

Antradienį trečiajame Dakaro greičio ruože „Teltonika Racing“ komandai sekėsi išties gerai. Iš 31-osios pozicijos startavę Vaidotas Žala ir Paulo Fiuza užėmė septintąją vietą.

Kaip sakė V.Žala, teko keisti du ratus, tačiau dėl jo vairavimo.

Plačiau – V.Žala po trečio greičio ruožo: keitėm du ratus, bet šįkart – dėl mano fokusų vairuojant.

VIDEO: V.Žala: „Diena buvo keistoka – didžiąją laiko dalį trasoje važiavome vieni“
VIDEO: V.Žala: padangos „išgyveno“, tikiuosi, kad tą problemą paliksim už nugaros

Pirmadienį buvo kur kas blogiau, tris ratus pramušę sportininkai greičio ruožo nustatytu laiku nebaigė ir prarado galimybę toliau konkuruoti bendroje įskaitoje.

Apie tai skaitykite čia: V.Žala po nesėkmių kupinos dienos: kova bendroje įskaitoje nubraukta, dabar turim „pušinti“ iki galo.

VIDEO: Vaidotas Žala rankų nenuleidžia: važiuos toliau ir kaups patirties kilometrus

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius