Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vaidotas Žala ir Saulius Jurgelėnas: apie dvigubą miegą ir vaiduoklius trasoje

„Agrorodeo“ duetui Vaidotui Žalai ir Sauliui Jurgelėnui Dakaro ralio pirmoji dalis susiklostė labai permainingai. Kaip sako lenktynininkai, galbūt pradžioje jie išnaudojo visą savo sėkmės kreditą ir laimėjo pirmąjį etapą. Todėl vėliau sėkmė nuo jų nusigręžė: akmenys pradurdavo iškart po du ratus, nusisuko dirželis, sukantis vandens pompą.

Naujausia informacija iš Saudo Arabijos – 15min GAZAS „Facebook“ paskyroje ir specialiame 15min Dakaro ralio polapyje.

Žodžiu, kas dieną po naujieną. Vaidotui ir Sauliui likimas kasdien sugalvodavo po naują išbandymą, todėl bendroje įskaitoje Dakaro pusiaukelėje jie smuktelėjo į TOP19.

Kita vertus, prieš keletą metų toks rezultatas juk būtų atrodęs tikrai gerai. Tačiau dabar situacija kiek kitokia. Vaidotas pripažįsta, kad laimėtas pirmas etapas šiek tiek kišo koją – nesinorėjo praleisti į priekį Dakaro senbuvių C.Sainzo, S.Peterhanselio, Nassero Al Attiyah. Todėl važiavo agresyviai, o akmenuotoje trasoje kentėjo ratai.

Vaidotas ir Saulius papasakojo, kad šeštadienį, poilsio dieną Dakaro pusiaukelėje, miegojo net po du kartus. Antrą kartą ėjo pogulio iškart po pusryčių. Taigi prarastas jėgas atgavo, Vaidotas vėl šypsosi (Saulius stengiasi šypsotis visuomet), nors sąnariai vis dar traška nuo patirto krūvio.

Mažai kam žinoma istorija, bet SS6 ruože, kildami į kopą, „Agrorodeo“ pilotai staiga ant variklio dangčio išvydo užkritusį keturratininką. Vyrukas važiavo į kopą taip neatsargiai, kad Vaidotui teko stabdyti.

Tačiau čia pat nutiko ir kita, labai linksma istorija. Važiuodamas maksimaliu greičiu Vaidotas staiga prisivijo neregėtą Dakaro dalyvį. Pasirodo, tai vietinis gyventojas savo visureigiu „Mitsubushi“ nusprendė pasivaržyti, per smėlynus lėkdamas 170 km/val.

„Jį aplenkti nebuvo taip paprasta“, – kvatoja Vaidotas iš širdies.

Daugiau Vaidoto ir Sauliaus įspūdžių iš pirmosios Dakaro dalies rasite filmuotame interviu:

VIDEO: Vaidotas Žala ir Saulius Jurgelėnas apie nuotykius pirmoje Dakaro pusėje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius